Lliga femenina

EL FUTUR INCERT DEL BARÇA CBS

Les dones valentes

El Barça CBS afronta un futur incert tot i assolir la permanència i Anna Cruz, en un gest que l’honora per l’altaveu que és, denuncia tot el que han viscut

“Hi ha d’haver uns mínims: viatges, pagar al dia, condicions laborals... que no es complien”, diu Cruz

El tècnic del Barça CBS Isaac Fernández ho descrivia així: “És un puto miracle, té un mèrit espectacular. Ha estat un any duríssim, haver assolit la permanència en la Lliga Femenina amb tot el que ha envoltat el dia a dia del Barça CBS. El màxim responsable blaugrana, que va arribar el 2018 i que acaba contracte al final d’aquest curs, tindrà ofertes per dirigir altres equips. El que ha fet el Barça CBS ha estat brutal i continuarà a l’elit: “Hi ha hagut molta unitat, i el que té més mèrit d’aquest Barça CBS era no haver-nos descompost tenint en compte que hem tingut molts problemes, hem tingut moltes lesions i ens hem quedat amb una plantilla curta; té més mèrit el que hem fet aquest any que no pas arribar a semifinals el curs passat.” Però el que Isaac Fernández deixava entreveure després del partit ho va rematar la seva gran referent en l’equip, Anna Cruz, campiona de la WNBA, i que va anar més enllà i no va voler deixar entre línies absolutament res. I en un gest de valentia que l’honora, va denunciar públicament tot el que els ha tocat patir aquest curs: “En el dia a dia hi ha d’haver uns mínims, les coses més bàsiques, com condicions laborals, viatges, pagar al dia... que no es complien. Després de les jugadores i l’staff hi ha hagut un buit molt important.” En una entrevista en el programa Tot gira, de Catalunya Ràdio, Cruz, que abans del partit va tenir un fort dolor abdominal que no li permetia ni aixecar la cama, va voler jugar i va estar 27 minuts a pista. Va respectar el silenci, però un cop assolit l’objectiu de la permanència va explotar. Cruz ja va viure una situació incòmoda l’estiu passat, quan va decidir no anar a la pretemporada perquè el contracte que li havien ofert i que havia signat, l’hi van retornar amb unes condicions diferents. S’hi va negar. Al final van arribar a un acord. Però Cruz ha volgut ser l’altaveu no només del que ha passat en el Barça sinó del que passa malauradament encara en el 95% dels clubs de bàsquet femení: precarietat. Veurem quines són les conseqüències de les sinceres declaracions d’Anna Cruz, perquè s’han de prendre decisions. La plaça de Lliga Femenina és del Santfeliuenc, que té un acord amb el Barça, que l’ajuda en estructura i econòmicament. Però tot i que Navarro ho sap de primera mà, és una decisió més de club sobre què vol fer. I també, evidentment, quina és la intenció del president del Santfeliuenc, Josan Daban. La decisió, però, no es pot allargar en el temps.

11
victòries
han fet falta per segellar la permanència. En els últims anys amb 9 victòries et salvaves. El nivell de la Lliga Femenina ha crescut.
25:37
minuts
de mitjana ha jugat aquest curs Cruz amb el Barça CBS: ha fet 4,9 punts, 3,6 rebots i 4,2 assistències per partit.
1
vegada
que juguen a Lliga Femenina Lola Pendande i Karla Erjavec. Només hi van haver 8 jugadores i 4.181 espectadors al Palau Blaugrana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)