Eurolliga

Ara toca guanyar a Grècia

Bàsquet. Eurolliga. El Barça és capaç de trencar la defensa sòlida de l’Olympiacòs i iguala la sèrie abans de viatjar cap a Grècia (1-1); Parker, Vesely i Abrines van ser els termòmetres blaugrana

Barça 77 Olympiacòs 69

BARÇA:Laprovittola (5), Rubio, Kalinic (5), Parker (24), Vesely (10) -cinc inicial-, Da Silva, Satoransky (7), Willy Hernangómez (11), Abrines (9), Jokubaitis (6), Nnaji i Brizuela. 22/49 de 2. 9/19 triples (4 Parker, 2 Abrines, 1 Laprovittola, Kalinic i Satoransky). 6/10 lliures. 30 rebots (7 Vesely). 21 assistències (6 Ricky) i 80 de valoració (22 Parker).OLYMPIACÒS:Walkup (7), Canaan (2), Peters (20), Sikma (5), Fall (3) -cinc inicial-,Williams-Goss (10), Wright (6), Larentzakis, Bradzeikis, Petrusev (6), Milutinov i McKissic (10). 18/23 de 2. 8/27 triples (3 Peters, 2 Williams-Goss, 1 Sikma i McKissic). 9/13 lliures. 19 rebots (4 McKissic). 18 assistències (7 Walkup) i 80 de valoració (19 Peters).PARCIALS:27-14, 16-23 (43-37); 17-20 (60-57) i 17-12 (77-69)..

El Barça va aconseguir igualar la sèrie contra l’Olympiacòs al Palau Blaugrana gràcies a una destacada actuació de Jabari Parker, que va anotar 24 punts, incloent-hi quatre triples, i una bona segona unitat. El Barça va començar fort, amb Laprovittola i Vasely anotant punts consecutius, mentre que Parker mantenia els grecs en el joc amb una sèrie de cinc punts seguits. Els jugadors de Grimau van optar per evitar els rebots ofensius per controlar la transició dels visitants, mentre que la defensa blaugrana va ser efectiva a l’hora de frenar la circulació de pilota de l’Olympiacòs. El Barça va tancar el quart amb un parcial d’11 a 0, amb destacats tirs addicionals de Willy i Parker, tot i que Ricky es va fer una petita lesió al turmell, però va poder continuar jugant.

El segon quart va veure com l’Olympiacòs es recuperava i s’invertia la situació desfavorable amb un parcial de 7-16. Això va obligar Grimau a aturar el joc per reajustar l’estratègia; l’Olympiacòs va aprofitar els errors locals per reduir la distància. Malgrat això, el Barça va mantenir un petit avantatge abans del descans, amb una reacció liderada per Vasely i Kalinic. No obstant això, l’equip grec es va acostar a només quatre punts abans del descans, gràcies als punts de Walkup i Wright. En el tercer quart, el Barça es va veure per sota en un instant. Tot i així, els de Grimau van tancar el quart amb un petit avantatge, amb Willy destacant amb 11 punts i quatre rebots ofensius. El darrer quart va ser crucial, amb el Barça mantenint la distància amb triples importants d’Abrines i Parker. Tot i els esforços visitants, el Barça va gestionar bé el tram final per assegurar un triomf vital que li permet igualar la sèrie. Ara l’equip necessita guanyar com a mínim un partit a Grècia per poder forçar un cinquè enfrontament.

LES REACCIONS

Sabem que vam perdre el factor pista, però el triomf d’avui ens anirà molt bé. Estem mentalitzats
Rokas Jokubaitis
jugador del barça

PUNTS DECISIUS

Em quedo amb el triomf, era vital. He vist coses bones en clau defensiva que ens han ajudat a tot
Roger Grimau
entrenador del barça
Abrines, amb dos triples en el darrer quart, i Parker (24 punts), vitals per al triomf