FEB

Un derbi que fa patxoca

EBA. El Quart i el Salt s'enfronten aquesta tarda (19.30 h) per primer cop a EBA, convertits en els referents del bàsquet masculí a la demarcació. Cap dels dos, però, passa pel millor moment

Des del curs 2001/02, dos equips de la demarcació de Girona –llavors, l'Adepaf i el Sant Narcís– no coincidien a EBA. Avui, es tornarà a viure un derbi en la categoria amb la particularitat que el d'ara és un partit de referència. Gestions deplorables van abocar el CB Girona a la desaparició durant l'estiu del 2008 i, quatre anys més tard, a aturar l'activitat en el Sant Josep. Sense professionalisme, el Quart-Salt (19.30 h) suposa, més enllà de la rivalitat, el millor del bàsquet gironí masculí en l'actualitat.

Lesions i inèrcies

Cap dels dos està en el seu millor moment, si bé el xarop de victòria el necessita més el Quart. Les expectatives eren altes –va acabar quart el curs passat i va ser campió de la lliga catalana a la pretemporada– i l'1-3 en els darrers quatre duels preocupa. “Hem de recuperar sensacions; no estàvem jugant bé l'últim mes. Hem tingut problemes en el joc interior, però sabem que, després de perdre davant el JAC Sants, no es pot fallar més a casa”, deia el tècnic, Marc Delemus. A la cita hi faltarà Lluís Martínez (esquena), però amb tota seguretat recuperarà Masllorens i Herrera.

A Salt també trasbalsa els plans la infermeria. Hi ha quatre tocats (Torrent, Pujols, Bover i Espinosa) i l'entrenador, Eric Surís, ja va raonar que seria “miraculós” que tots juguessin. La mala dinàmica (quatre derrotes seguides) la relativitza. De fet, el Salt ha perdut tres d'aquests partits per només dos punts. “La nostra fita és la de competir i la salvació, i ho estem fent bé fins ara. No podem donar-nos cops de cap a la paret perquè hem perdut finals ajustats. Jo em quedo amb el treball.” El món del bàsquet és molt petit, i a la demarcació, més. Tots els jugadors es coneixen molt i, fins i tot, alguns dels del Quart són dirigits per Eric Surís en l'equip de la UdG. Això garanteix “un pique sa i bon rotllo”, segons exposa Delemus. “Aquest tipus de partits sempre són nobles, amb un diàleg positiu tant a la pista com a la grada”, va afegir-hi Surís. S'espera que al pavelló de Quart hi hagi una molt bona entrada i un caliu de derbi.

Continuïtat

Lluny d'estirar més el braç que la màniga, el Quart i el Salt s'assemblen en la manera de fer, amb pocs canvis any a any i uns tècnics que els han dut als sostres com a club. Marc Delemus (1967) ha iniciat la setena temporada a Quart i Surís (1982), la sisena a Salt. A tots dos els omple d'orgull competir en una competició FEB, la quarta més important de l'Estat. “És tot un premi estar aquí, i amb un 80% de la plantilla de fa un any. Ens trobem per sobre de les previsions i volem disfrutar-ho”, exposava el tècnic del Salt. I Delemus hi afegia: “Ser aquí és un orgull i una il·lusió per a un club tan modest com és el Quart, o el Salt, ser referència a Girona. Però també té un punt de tristor ja que demostra que, si no hi ha equips masculins més amunt, és que alguna cosa no s'ha fet gens bé.”

No anem sobrats de sensacions ara, i si el Salt és efectiu en el tir exterior ho passarem malament. Preveig un partit de pocs punts
Si fa quatre anys ens diuen que seríem referència del bàsquet gironí no ens ho creuríem. És un premi ser aquí
Eric Surís
ENTRENADOR DEL SALT
Hem de saber controlar les ratxes. Tenen jugadors que poden fer parcials en poc temps i, per això, serà clau el nostre treball defensiu
Per al Quart ser aquí és el seu sostre. El que intentarem serà aguantar-ho el màxim de temps
Marc Delemus
ENTRENADOR DEL QUART
*QUART (5è, 4-3)*SALT (10è, 2-5)
71,9 (9è) Punts 71,0 (11è) 71,1 (8è) Punts rebuts 68,6 (2n) 46,3% (149/322) Percentatge tirs de dos 44,8% (111/248) 26,6% (42/158) Percentatge triples 35,1% (68/194) 72,5% (79/109) Percentatge tirs lliures 59,2% (71/120) 32,7 (21 + 11,7) Rebots 35,1 (27,4 + 7,7) 11,1 Assistències 9,9 12,4 Pilotes perdudes 13,3 69,7 Valoració 66,0 Eric Jiménez (14,0) Màxim anotador X. Torrent (18,8) M. Lozano (8,3) Màxim rebotejador G. Bover (7,6) J. Bataller (2,8) Màxim assistent X. Torrent (2,2) A. Masllorens (18,0) Més valorat X. Torrent (21,3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)