FEB

Un derbi esparracat

EBA. El talent i l'encert del Quart desequilibren des del primer moment i el Salt, que troba a faltar Torrent, acaba marxant del partit quan li xiulen dues tècniques en el tercer quart

SALT63

QUART95

El derbi va durar poc més de vint minuts, però van ser preciosos, intensos i també tensos. Els que va aguantar el Salt amb l'orgull guerriller que el caracteritza. El Quart va ser i és molt superior per talent –i més si el Salt no disposa de Pujols i, sobretot, de Torrent– però ahir hi va afegir una motivació de derbi, un trident vertiginós –Masllorens, que reapareixia, Bataller i Montiel–, una interpretació sublim de la transició i un encert descomunal des de l'arc. I sí, també, un arbitratge casolà, que no va decantar per res el matx però li va escapçar alguns minuts, quan el Quart ja havia fet un estrip de consideració.

A tot drap va arrencar el matx, amb el canell de Pascua (13 punts seguits) aguantant el Salt un cop comprovat que posar la pilota a dins no donava resultat. Però l'allau de transició del Quart va ser espectacular i els 28 punts contra el fins ahir segon millor equip defensiu del grup, fruit de pur talent.

En la transició, el Quart va continuar penalitzant el Salt en el segon quart. Anotés o no, aconseguia tirs alliberats portant la pilota a camp d'atac en tres passades després de rebot defensiu, fins i tot de tir lliure (39-23). Pascua ja no sumava i el Salt es va encallar (un bàsquet en joc en cinc minuts), però Espinosa i Bover van obrir el camp anotant dos triples i a la mitja part, el matx estava més obert (del 41-23 al 48-39). No es pot dir altra cosa davant un equip que des de fora sap fer molt de mal.

Molt esforç, poc resultat

El Quart va tornar del vestidor més aplicat al darrere però, en això de les trinxeres, el Salt és superior. Al preu d'entrar molt aviat en bonus, certament, però va aconseguir enfangar el matx. No prou, però, perquè les Montiel solutions van tornar a obrir forat (59-41). Èric Surís va provar-ho amb una defensa zonal que va generar algun dubte (63-49) però les cames del Salt ja anaven al límit i el cap no va respondre com tocava després de dues tècniques: 20-0, 86-50 i partit tancat abans d'hora per la falta de tacte arbitral. L'últim quart va ser una lluita desigual entre l'orgull ferit –el Salt va pegar al darrere però, paradoxalment, les faltes es van igualar– i l'ofici i la superioritat del Quart, que va buscar Martorell tant com va poder.

QUART PISCINES SANT FELIU: Jiménez (15), Masllorens (25), Bataller (16), Montiel (18) i Lozano (3); Puertas, Herrera (2), Camós (2), M. Serra (4), G. Serra, Martorell (7) i Vila (3). 17/41 de 2, 12/25 de 3 (3 Jiménez, 2 Masllorens, Bataller i Montiel i 1 Serra, Martorell i Vila), 25/29 tirs lliures, 48 rebots (9 Masllorens), 15 assistències (4 Bataller) i 115 de valoració (29 Masllorens). ISPORTS SALT: Bartrolí (1), Oliva (7), Agustí (7), Bover (10) i Pascua (14); Geli (2), Nadal (1), Espinosa (14), M. Busquets (4) i Fexas (3). 12/41 de 2, 9/28 de 3 (3 Espinosa, 2 Bover i Pascua i 1 Oliva i M. Busquets), 12/23 tirs lliures, 37 rebots (10 Batrolí), 10 assistències (4 Bartrolí) i 45 de valoració (13 Espinosa). PARCIALS: 28-19, 20-20, 33-11, 14-13.
Han estat superiors. Masllorens i la línia exterior ens han fet mal. Ho hem donat tot però sense Torrent ni Pujols teníem poques cartes i pocs plans B
Èric Surís
Hem estat molt bé des del primer minut, corrent, defensant, en el rebot, i trobant situacions de tir
Marc Delemus
Bataller és el millor base de la lliga. I la versatilitat de Masllorens, després d'un mes sense jugar, ha estat fonamental
Els àrbitres han estat irrespectuosos amb nosaltres, molt meticulosos. Ens han desballestat a nivell mental
Èric Surís

Ple de gom a gom

A Quart s'han acostumat a omplir el pavelló per les grans cites de l'equip EBA, i ahir n'era una. Amb notable presència de seguidors saltencs, el pavelló era una olla bullint, amb més de 500 aficionats a la grada... i en cadires a peu de pista, i encara drets a qualsevol espai amb visió directa a la pista. Ambient de derbi a la pista, a les banquetes i a la grada, amb la certesa que en el partit de la segona volta, el pavelló de Salt, amb força més capacitat, estarà igual de ple per passar comptes.