Més bàsquet

Pas endavant col·lectiu

Plàcid triomf del Barça contra la ventafocs del grup amb un bon joc col·lectiu que el situa ja en posició de ‘play-off'

L'Estrella Roja comença a un ritme tan alt que ho acaba pagant i no té cap possibilitat

Les coses al seu lloc. Al Barça no li va pesar gens la pressió de no poder fallar més en l'Eurolliga i va humiliar un Estrella Roja que va anar de més a menys i que no va aguantar el ritme ni el talent blaugrana. Els de Pascual se situen ja en posicions de quarts i divendres vinent podran consolidar la posició perquè rebran el Zalgiris.

L'aposta inicial de l'Estrella Roja era claríssima: ritme altíssim, aposta de transicions ràpides per intentar agafar els jugadors blaugrana amb els pixats al ventre cada vegada al darrere. Però el talent del Barça és inqüestionable i l'encert també. Els primers set minuts van viure a cavall de la cistella d'un equip amb resposta immediata del seu rival. Els percentatges d'encert eren altíssims, per sobre el 60% de dos i el Barça amb 3/4 triples. Els serbis, això sí, demostraven que d'aquest esport en saben una estona, llegint perfectament les millors opcions en atac i trobant forats a la defensa blaugrana. L'esperat duel interior entre Marjanovic Tomic només va existir a l'inici del matx amb 8 punts del serbi i 6 del croat. A partir de llavors va canviar la tendència.

Les rotacions van afavorir el Barça, que disposa de més talent. Amb Huertas a la banqueta, per exemple, el partit físic va afavorir totalment Satoransky, que va fer un dels seus millors primers temps tant en la direcció com en l'anotació en les accions en què se la va jugar. La primera estirada del Barça va arribar després d'un triple del txec que culminava un 8-0 inapel·lable (27-19). L'Estrella Roja no es va desenganxar mai del partit, tot i que amb empat a 34 els jugadors blaugrana van trobar en Mario Hezonja l'oxigen que els feia falta per provocar un terratrèmol a la zona sèrbia amb dos triples consecutius, amb vuit punts consecutius que van provocar el temps mort de Dejan Radonjic després d'un parcial de 10-2 (44-36). L'Estrella Roja va perdre la confiança i va augmentar una marxa més el seu ja revolucionat joc, però amb la diferència que ja havien passat 15 minuts i les idees, els reflexos i les forces ja no eren els mateixos. Dues pèrdues de pilota seguides van ser castigades primer amb un triple d'Abrines i després amb una cistella de Doellman que situaven el màxim avantatge del matx (49-36). De la igualtat que s'havia viscut fins llavors es va passar a un canvi total del panorama del matx amb un Barça ja llançat i un Estrella Roja ja forçant al límit la seva capacitat per intentar donar la sorpresa. Al descans, tot encarrilat (49-38).

El matx va seguir en aquesta línia, amb el partit sota control i amb una diferència sobre els 10 punts que l'Estrella Roja es va veure incapaç de retallar. És més, a sis minuts del final dues accions d'Hezonja situaven el màxim avantatge del matx (76-63) i a partir de llavors el partit va quedar vist per a sentència. Els serbis van llençar la tovallola i va arribar l'hora del festival. Un triple d'Abrines augmentava més l'avantatge (81-65) i un rebot-cistella de Sastoransky era el punt final (83-65). Partit plàcid, plàcid.

6
jugadors blaugrana
amb 10 punts o més anotats, fet que mostra un gran treball col·lectiu del Barça.

Felicitació als germans Gasol

El Barça es va voler sumar a la festa dels germans Gasol i abans de començar el partit, just després de la presentació dels dos equips, es va anunciar per megafonia la felicitació als germans Pau i Marc Gasol per la seva titularitat a l'All-Star de l'NBA de Nova York. En el videomarcador van sortir les imatges dels dos jugadors en la seva etapa com a jugadors blaugrana. Els dos germans han sortit del planter del Barça, tot i que Marc va explotar a Girona abans de fer el salt a l'NBA.

Sense descans avui cap a Vitòria

El Barça jugarà el pròxim partit a l'ACB en menys de 36 hores, un fet habitual, però aquesta vegada curiosament com a mínim ho farà en millors condicions que el seu rival, el Laboral Kutxa. El partit serà al Fernando Buesa Arena (12.40 h, E3), però l'avantatge és que el seu rival va jugar ahir a Grècia contra l'Olympiacòs i també arribarà amb el temps just per preparar el duel contra el Barça. El Laboral Kutxa ha quedat fora de la copa i no pot fallar més a l'ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)