FCBQ

L'Uni, al campionat d'Espanya

Júnior. L'Snatt's Femení Sant Adrià es va proclamar campió de Catalunya en vèncer en la final el Barça CBS per 74-53. Ndiaye, amb 34 punts, imparable per al conjunt gironí contra l'Almeda

ALMEDA 69

CITYLIFT 78

El júnior femení de l'Uni Girona Citylift disputarà per quarta vegada a la seva història el campionat d'Espanya, del 14 al 16 de maig a Guadalajara, després de guanyar en la pròrroga ahir el partit pel tercer i quart lloc de la final a quatre preferent del campionat de Catalunya, disputada aquest cap de setmana a Fontajau.

El partit va començar amb domini del Basket Almeda, que va prendre la iniciativa i va tancar el primer quart amb un 14-18 favorable, aprofitant l'ansietat d'un conjunt local, massa revolucionat. El matx va igualar-se en el segon round i es va arribar al descans amb un obert 27-28 en l'electrònic de Fontajau. En la represa, un parcial de 16-11 va donar impuls al quadre amfitrió, que es va plantar a falta d'un quart amb un mínim avantatge: 43-39. Les defenses alternatives i algun ajust en la defensa del bloc directe van funcionar en l'equip d'Anna Caula, que va arribar a marxar de set punts al tercer període.

El marge del darrer quart va ser insuficient en un període d'infart. Un triple de Recasens en el darrer minut va igualar l'enfrontament, que es va tancar amb empat a 61 i pròrroga. En el temps afegit l'Uni va ser molt superior i, amb un parcial de 17-8, es va endur el triomf. Ndiaye, amb 34 punts, va estar estel·lar.

En la final, el Sant Adrià va superar al Barça CBS per 74-53, i va obtenir el títol per segon any consecutiu. Ainhoa López, amb 34 punts i 41 de valoració, va tornar a ser l'estrella. Tots dos equips acompanyaran l'Uni en la cita estatal el proper mes.

CITYLIFT UNI GIRONA: Morente (2), Recasens (12), Ferreiro (9), Ndiaye (34) i López (13) –cinc inicial–; Garriga (1), Talafimov, Casamort (2), Rius (4), Ramos, Martín (1), Sisé. 4 triples: 2 Recasens, 2 Ferreiro. 18/27 en tirs lliures. 23 faltes personals. Eliminada: Júlia Garriga. BASKET ALMEDA: Piera (5), Espin (19), Casademont (13), Sala (4) i López (10) –cinc inicial–; Ferreiro, Tapia, Iglesias, Artiga, Martínez (3), Ania (12), Atensia (3). 4 triples: 2 Espin, 1 Martínez, 1 Atensia. 9/23 en tirs lliures. 25 faltes personals. Eliminada: Sala. PARCIALS: 14-18, 13-10 (27-28), 16-11 (43-39), 18-22 (61-61) i 17-8 (78-69).