FEB

Comiat amb homenatges

EBA. El Quart conclou la temporada oferint un reconeixement a Lluís Martínez, que ahir va retirar-se als 40 anys, i al tècnic Marc Delemus

L'HOSPITALET65

QUART69

Sense l'al·licient d'aspirar a la fase d'ascens, l'últim partit va centrar-se en els comiats. Per una banda, Marc Delemus tancava una etapa de set anys com a tècnic del Quart, en què ha propulsat l'equip de segona catalana a EBA. I, de l'altra, l'adéu al bàsquet en actiu de Lluís Martínez, que el 31 d'agost farà 41 anys. El pivot tan sols ha participat en sis partits aquest curs amb el d'ahir a causa de les lesions i ha decidit posar punt final a la seva carrera.

Per sorpresa, el club va preparar-li un homenatge, en què fins i tot li van penjar la samarreta. Format al bàsquet base del CB Girona, va debutar a l'ACB el 15 de setembre del 1995, en un Valvi-Osca (96-86) i jugant 1:14. El tècnic gironí era Quim Costa. Des de llavors, ha estat un grapat de temporades a l'elit: tres en la Lliga Endesa –dues a Girona amb un rol menor i una a Valladolid– i vuit a la LEB Or. Des de l'estiu del 2006, no s'ha mogut de Girona, en què ha militat en equips de copa Catalunya i els dos últims a Quart, a EBA. Ara, segurament, dirigirà el seu camí cap a les banquetes.

Remuntada i victòria

Pel que fa al partit, el Quart va regalar a la seva afició una remuntada al darrer període contra un rival, l'Hospitalet, que arribava al partit havent enllaçat vuit victòries.

El partit va començar igualat, amb un Piscines Sant Feliu competint contra un dels millors equips de la lliga i superior en el rebot tota la primera meitat. En un matx dur, defensiu i travat, els visitants van treure avantatges en l'1x1, i van aconseguir arribar al descans amb un bon coixí (22-31). Al tercer quart van continuar les complicacions per als locals, que van arribar a perdre de 13 (42-55). Va ser al darrer període quan va arribar la reacció de la mà d'una defensa en zona. Aquest cop, en un final igualat, el Quart va saber prendre bones decisions. Bataller va executar molt bé el pick and roll i va estar immaculat des del tir lliure, tancant la victòria. “Vam guanyar la lliga catalana a principi de temporada i hem competit tot l'any. La valoració és molt bona”, va comentar al final el tècnic Marc Delemus, que va dirigir el seu darrer partit amb l'equip.

LA DADA

QUART PISCINES SANT FELIU: Puertas (4), Masllorens (14), Camós (3), Montiel (12) i Vila (8) –cinc inicial–; Lozano, Bataller (10), Martínez (8), M. Serra (6), G. Serra (4) i Martorell. 22/45 de 2, 5/20 triples (2 Masllorens i M. Serra, 1 Camós), 10/14 tirs lliures. 39 rebots (11 Vila), 13 assistències (7 Vila) i 74 de valoració (20 Vila). L'HOSPITALET: Solé (2), Saltó (7), Bayó (5), Blanco (11) i San Epifanio (13) –cinc inicial–; Moreno (3), Gómez (6), Reina (2), Díaz (14), Guía (2) i Acosta. 22/52 de 2, 4/19 triples (3 San Epifanio, 1 Blanco), 9/14 tirs lliures. 37 rebots (9 Bayó), 7 assistències (4 Guía) i 54 de valoració (13 Blanco). PARCIALS: 14-15, 8-16 (22-31), 21-24 (43-55) i 26-10 (69-65).