Espanyol

Un malson terrible

L’Espanyol ha fet un partit tan lamentable com preocupant al camp del Vila-real, que ha fet el que ha volgut el dia que Yéremi Pino s’ha vestit d’heroi, amb un pòquer de gols en 53 minuts. El 5-1 amb què ha acabat el partit és una garrotada severa a l’equip de Vicente Moreno.

Costava d’empitjorar la versió que ha ofert l’Espanyol en la primera part. L’equip s’ha mostrat inoperant amb pilota però sobretot amb una tendresa alarmant al darrere. No havia passat ni un minut que un embolic a l’hora de treure la pilota ja ha generat un ensurt. Un senyal del que arribaria. Danjuma no ha aprofitat una pèrdua de Darder (9’) perquè el protagonisme estava reservat per a Yéremi Pino. Autor de dos gols en els 25 partits anteriors, el canari n’ha marcat tres en mig partit. I el més greu és que ho ha fet amb molta facilitat. El primer, que ha arribat poc després d’una volea de Puado –un dels dos xuts dels blanc-i-blaus en 45 minuts–, ha deixat retratat Cabrera, que li treu un pam però s’ha quedat clavat mentre veia com Yéremi li guanyava el salt (14’). El 2-0 ha arribat en un córner en què el Vila-real no ha trobat prou oposició ni en la rematada d’Albiol ni en la protecció de Capoue, que d’esquena ha habilitat Yéremi (21’). Amb el 2-0, els d’Unai Emery han jugat amb molta comoditat, i amb la sensació que ni tan sols els calia màxima intensitat per fer el que més els interessava. Hi ha contribuït l’apatia dels de Vicente Moreno, que no han fet res de bo. Un xut de Sergi Gómez (32’) ha estat gairebé anecdòtic. Els locals posaven el ritme que volien, i en feien prou amb la passivitat blanc-i-blava. Per si quedava alguna esperança, una greu i ingènua pèrdua de Pedrosa a prop de l’àrea ha originat el 3-0. Diego López ha refusat el xut de Capoue, i la pilota ha caigut a Yéremi Pino, que només l’ha hagut d’empènyer.

Per si no en tenia prou amb el seu primer hat trick a l’elit, Yéremi Pino ha fet el pòquer en recollir una passada a l’espai i superar Diego López (53’). L’Espanyol feia estona que havia dimitit, per desesperació del nombrós grup d’aficionats que s’havia desplaçat a La Ceràmica. Vicente Moreno havia substituït Vilhena per Dimata al descans, però el partit s’ha fet llarguíssim. L’Espanyol ha fet poca cosa més que el gol de l’honor, obra de Keidi Bare, que ha recollit una rematada de cap de RDT al travesser (65’). Diego López ha evitat el cinquè de Chukwueze (80’). Poc després, Rulli ha tocat la pilota amb la mà fora l’àrea, però l’àrbitre no ho ha vist i el del VAR no ha considerat que fos vermella. El malson s’ha concretat amb el 5-1, obra de Dia (86’). I encara hauria pogut arribar el sisè.