Espanyol

Un ‘cachorro’ per protegir la porteria perica

Mercat. L’Espanyol ja mou fils per a l’hivern i lliga l’internacional mexicà César Montes fins al 2028 per sobrefilar l’eix de la defensa

Un mundial és el millor aparador perquè els clubs busquin reforços per augmentar la competitivitat de l’equip, i, si bé l’Espanyol ja anava al darrere de César Montes des d’aquest estiu, la seva actuació a Qatar va fer que Domingo Catoira no es despengés del telèfon fins a tenir assegurada l’arribada del mexicà a Barcelona. El jugador, de 25 anys, ha signat per sis temporades i serà presentat dijous al migdia a l’RCDE Stadium.

Montes, que lluirà el dorsal 29, destaca per la seva altura i la seva presència aporta contundència física a l’eix de la defensa. Té molt bon joc aeri, capacitat per llançar pilotes llargues i una bona visió sobre la tercera part del camp. Una de les seves febleses és la manca de velocitat, però espera treballar-la a les ordres de Diego Martínez per poder assolir una millor versió de si mateix.

El central va declarar sentir-se “content, feliç i il·lusionat per complir un somni”. Un repte en què ell mateix ha hagut d’intervenir com a part de les negociacions per poder fer-lo realitat: “Però val la pena tot el sacrifici perquè ara soc aquí i estic segur que tot el que vingui d’ara endavant serà bo”, va afirmar. L’afició haurà d’esperar fins al 2023 per poder veure’l en acció amb la samarreta blanc-i-blava, ja que el mercat s’obre l’1 de gener i en cap cas podria disputar el derbi contra el Barça.

Una carrera d’un sol club

Montes es va formar en les categories inferiors del Rayados de Monterrey i va debutar amb el primer equip l’any 2015. Des d’aleshores ha disputat 266 partits i és campió de la lliga MX del 2019/20, de la copa MX del 2017/18 i del 2019/20 i de la lliga de campions de la Concacaf el 2019 i el 2021. El central també és internacional amb Mèxic, amb el qual va aixecar la copa d’or del 2019 i va ser medalla de bronze a Tòquio 2020. En el mundial de Qatar ha jugat tots els minuts dels tres partits de la fase de grups lluint, a més, el braçal de capità.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)