Espanyol

BRIAN OLIVÁN

LATERAL DE L’ESPANYOL

“Estic en el meu millor moment”

“Si proposem un partit difícil i amb molt de ritme podem guanyar el Barça perquè físicament nosaltres estem molt bé”

“L’aturada ens ha anat molt bé per corregir els errors comesos i continuar millorant en els conceptes que vol el tècnic”

L’únic objectiu que ens hem marcat d’aquí al final de temporada és el de competir i donar el cent per cent en cada partit. Un desig? Guanyar la copa
Necessitem punts, però les sensacions dins del camp són diferents del que diu la classificació. Tenim menys punts dels que ens mereixem

Brian Oliván (1/4/1994, Barcelona) viu el millor moment de la seva carrera. Després d’arribar a l’Espanyol com a agent lliure l’estiu passat, el lateral esquerre barceloní s’ha convertit en titular indiscutible per a Diego Martínez, que li ha donat plena confiança. El defensa és conscient que el retorn a la competició ha de suposar un punt d’inflexió per als blanc-i-blaus, que necessiten escapar-se de la zona baixa, començant pel derbi de dissabte al Camp Nou, que serà un partit especial per a Brian Oliván després d’haver-se format en les categories inferiors del club blaugrana.

Com li ha anat, a l’equip, aquesta aturada per la disputa del mundial?
L’equip està molt bé i amb molta confiança. Crec que aquesta aturada ens ha anat molt bé, perquè ara mateix en la lliga tenim menys punts dels que ens mereixem perquè hem deixat escapar punts que eren molt importants. L’aturada ara ens ha servit per tornar a agafar i recuperar conceptes i millorar, perquè érem conscients que havíem de millorar en alguns aspectes del joc i penso que ens ha servit bastant. Ara arriba el retorn de la lliga i l’afrontem amb moltes ganes, sobretot sabent que serà en un derbi, que és un partit especial per a tots, i intentarem guanyar per donar una alegria a la nostra afició.
Era important aquesta desconnexió sobretot per l’aspecte més anímic?
Jo crec que sí. A l’equip, sempre l’he vist molt sencer, com també el veig ara, però és veritat que no ens estaven sortint les coses com nosaltres volíem i per això penso que aquesta aturada ens ha anat bé i ara podrem continuar avançant en l’estil de joc que vol el tècnic en aquest nou projecte. Crec que ara mateix tenim molta il·lusió.
De moment van jugar, i guanyar, el partit de copa al camp de l’Atlético Paso, que no va ser fàcil. Es va notar la inactivitat?
No crec que sigui una cosa d’inactivitat. Al final la copa des del canvi de sistema de competició ha canviat i ara t’enfrontes a equips de categoria més baixa però que et posen les coses més difícils. Ja s’ha vist que, a tots els equips de primera, els ha costat, perquè vas a un camp més petit i de gespa artificial i t’hi has d’acostumar. Vam aconseguir passar l’eliminatòria, que era el més important, i això és un reforç anímic per al grup abans d’aquest derbi i d’una setmana molt llarga, perquè després també tenim la copa contra el Celta i rebem el Girona a casa. És una setmana que serà un repte perquè volem donar una alegria a la nostra afició, que s’ho mereix després de només haver guanyat un partit a casa.
La copa sempre atrau l’Espanyol. L’afronten d’una manera especial?
Per a nosaltres és una competició molt important perquè l’Espanyol és un equip històric en aquesta competició. I és una competició que amb set o vuit partits et dona la possibilitat d’aixecar un títol i això és molt important. Nosaltres l’afrontem amb molta il·lusió i amb moltes ganes. És una competició molt important.
Després de la copa, dissabte torna la lliga i arriba el derbi al Camp Nou. Quin ambient es respira al vestidor?
Sincerament, de moment estem a principis de setmana i estem treballant igual que sempre. La veritat és que fins ara cada setmana des que va començar el curs estem treballant molt bé i els entrenaments són de molta qualitat. De moment trobo que és com si fos una setmana normal, però imagino que quan es vagi acostant el partit anirà canviant. És un partit molt important, el derbi de la ciutat, i lògicament és diferent, no ens enganyarem.
Haver-se format en el futbol de base del Barça hi suma un component més especial?
Sí. És un club que m’ha donat la possibilitat de créixer i formar-me com a jugador, però no vaig tenir l’oportunitat de ser professional. Estic molt agraït al Barça però ara estic en l’Espanyol i hi vaig a mort.
No hi haurà Lewandowski. És una baixa que pot condicionar molt el guió del partit?
No descobrirem ara Lewandowski, que és un dels millors jugadors del món i un dels millors, si no el millor, de la seva posició. Crec que és un jugador que dona molt al Barça, no només futbolísticament sinó com a líder dins del terreny de joc, i és una baixa sensible, però el Barça té jugadors molt importants per suplir molt bé la seva absència.
Com se li pot fer mal, al Barça, que arriba líder de la lliga?
Se li ha de proposar un partit difícil i amb molt de ritme. Nosaltres físicament estem molt bé i aquest serà el punt més important. Els hem de fer córrer i si aconseguim fer que el partit sigui així els podem fer mal.
Hi arriben necessitats de punts. Pot ser un punt d’inflexió?
Esperem que ho sigui. Esperem poder guanyar el derbi i que a partir d’aquí agafem confiança i es vegin les coses d’una altra manera.
Noten la pressió aquesta que marca la classificació?
És veritat que necessitem punts perquè estem en una posició complicada, que no és on ens agradaria estar. Però les sensacions dins del camp són molt diferents del que diu la classificació. Hem jugat de tu a tu contra qualsevol equip i en molts partits ens hem merescut guanyar, o bé hem perdut punts per errors que no s’han de cometre. Aquesta aturada també ens ha servit per veure què hem fet malament en les primeres 14 jornades i corregir els errors.
S’espera que en els pròxims dies arribin reforços, això pot ajudar a aportar aire fresc a l’equip?
Nosaltres no en sabem gaire res, només per la premsa. Estem molt centrats en el partit del Camp Nou, que és molt difícil, i després ja es veurà. Qui vingui segur que ens ajudarà i serà benvingut.
Serà la setmana dels retrobaments, perquè l’acabarà jugant contra el Girona, on també va jugar una temporada.
Sí, serà un altre partit especial. Va ser una etapa curta i guardo grans records de la ciutat i del club, però és veritat que no vaig jugar tant com m’hauria agradat. Però ja és passat, em va servir per aprendre molt i després tot va anar molt bé. Primer en el Mallorca, aconseguint l’ascens i la permanència la temporada passada en el meu debut a primera, i ara amb l’Espanyol he pogut fer un salt qualitatiu. Des que vaig arribar a aquest club tothom m’ha donat molta confiança per sentir-me còmode i important. Ara estic en el meu millor moment. Encara puc millorar moltes coses però penso que en l’Espanyol i amb Diego Martínez puc ser cada dia millor jugador.
Ara ho deia, fa només un any i mig que està a primera, però s’hi ha adaptat de meravella.
És veritat que hi ha diferència de 2a divisió A a primera divisió, tant en el joc com en els rivals que tens davant, però des de sempre tenia molta confiança en mi mateix i pensava que em sortirien bé les coses. De moment estan anant bé, però això no vol dir res. Encara en vull més. Vull millorar com a jugador i vull assolir l’objectiu que cadascú es posa a títol personal.
Parla molt bé de Diego Martínez. És clau per haver mantingut la unió dins del vestidor en els moments complicats?
Penso que la clau d’aquest vestidor és aquesta unió que tenim. És un vestidor espectacular, de grans persones, i ens portem tots de meravella. És molt important per a un grup perquè a la llarga és el que pot marcar la diferència. I no hi ha cap dubte que aquesta unió ajuda a superar les dificultats que et pots trobar.
S’han marcat algun objectiu a curt o a llarg termini?
Cap concret. L’objectiu que tenim és el de competir al cent per cent tots els partits que juguem amb la samarreta de l’Espanyol i donar el cent per cent en cada partit.
Si hagués de demanar un desig per al final de curs quin seria?
Aconseguir el màxim de punts possibles en la lliga i tant de bo es pogués aixecar un títol com la copa, que ens fa molta il·lusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)