Espanyol

La força d’un sentiment

Espanyol. Després del punt d’or aconseguit al Camp Nou, els blanc-i-blaus van inaugurar el 2023 amb una remuntada contra el Celta

En el primer partit de l’any a l’RCDE Stadium, es va viure una nit màgica, d’aquelles que costa molt oblidar. I és que la comunió entre afició i equip va ser total. Tots junts, d’inici a fi, van remar amb totes les seves forces per aconseguir un objectiu molt clar: superar el Celta, en l’única eliminatòria entre equips de primera divisió, i ser als vuitens de la copa.

L’Espanyol, empès per la graderia, va recórrer a l’orgull en els moments més complicats per capgirar un partit que s’havia posat molt costa amunt ben aviat, amb el gol de Gonçalo Paciencia al quart d’hora de joc. Altre cop, els blanc-i-blaus, van demostrar ser un equip que no perd mai la cara als partits, i els gols de tres jugadors de la casa, Javi Puado, Sergi Darder i Nico Melamed, van culminar la remuntada en la pròrroga. Aquest pas als vuitens de final és el premi a una afició fidel que, malgrat la pobresa en el joc, les carències evidents en la plantilla i les contínues errades, continua ferma animant els seus jugadors.

La fi i el principi d’any ha estat molt més positiu del que s’esperava. Aquests bons resultats contra el Barça i el Celta de ben segur que ajudaran a afrontar amb més optimisme l’intens i exigent tram final de temporada. Si més no, dissabte rebran el Girona amb una gran injecció de moral.

Debuts que il·lusionen

Com era de preveure, Diego Martínez va fer rotacions. De fet, només quatre jugadors que van ser en l’onze inicial al Camp Nou van repetir titularitat, Cabrera, Oliván, Vini i Braithwaite. El tècnic gallec va sorprendre tothom donant la primera titularitat a César Montes, amb només tres entrenaments amb el seu nou equip, i a Roger Martínez, jugador del planter. Tots dos van debutar amb una actuació més que convincent. El mexicà va anar de menys a més. Va sortir retratat en el gol de Paciencia, però després es va esperonar, manant a l’equip, sent contundent i sense cometre cap error. El migcampista també es va mostrar molt segur, però no va poder brillar per la forta pressió del Celta.

Roger, una perla més del planter

Davant la falta d’efectius en la plantilla blanc-i-blava, Diego Martínez no dubta en cap moment en donar oportunitats als joves jugadors del planter. L’últim a debutar en partit oficial ha estat Roger Martínez. El migcampista de 18 anys va jugar els primers 45 minuts en el duel contra el Celta. “Vaig sentir una il·lusió i felicitat increïble. Porto molt temps treballant i somiant amb poder viure una nit com aquesta”, va manifestar el jugador, que també va poder gaudir de l’ambient que es respira a l’RCDE Stadium. “L’afició estava molt bolcada. La relació entre equip i afició va ser increïble. El resultat va ser gràcies al treball de l’equip, i a la il·lusió i esforç de l’afició”. Del temps que porta amb el primer equip va destacar que “tots et fan la convivència molt fàcil i t’ajuden molt”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)