Espanyol

Joselu i Puado impulsen l’Espanyol al Coliseum

L’Espanyol ha aconseguit aquesta tarda una victòria importantíssima i molt treballada contra el Getafe gràcies als gols de Joselu i Puado (1-2). Aquests tres punts permeten als blanc-i-blaus sortir de les posicions de descens i ascendir sis llocs en la classificació. Ara mateix, són tretzens amb 17 punts, a dos del descens.

L’inici del partit ha estat frenètic, amb dos autèntics gols a l’abast de ben pocs. En el minut 6, Braithwaite ha recuperat l’esfèrica al mig del camp i, Joselu, que estava allà mateix, ha vist a David Soria avançat i no s’ho ha pensat dos cops per xutar des del centre central i enviar la pilota al fons de la porteria. L’alegria pels blanc-i-blaus ha durat ben poc. I és que en la següent jugada, Enes Ünal ha aprofitat una pèrdua de pilota d’Aleix Vidal, provocada per la forta pressió dels locals, i des de la banda esquerra ha enviat un míssil que ha entrat per tot l’escaire de la porteria defensada per Álvaro Fernández. L’Espanyol ha intentat reaccionar ràpidament, i en el minut 11 Puado ha estat a punt de superar a David Soria amb una vaselina. A partir d’aquí, el duel encara ha pujat més de revolucions, amb anades i tornades de tots dos equips. En qualsevol moment podia caure un gol més en alguna de les dues porteries. En l’últim quart d’hora de la primera part, ha estat el Getafe el que ha tingut les ocasions més clares. En el minut 30, de falta directa, Luis Milla ha estat a punt de sorprendre a Álvaro Fernández amb una centrada que s’ha enverinat i que ha marxat fregant el pal. Poc després, els de Quique Sánchez Flores l’han tornat a tenir amb una altra centrada mil·limètrica de Milla que ha rematat de cap Alderete i que ha tornat a marxar per ben poc.

A la represa, els dos conjunts han sortit amb la idea clara de buscar el segon gol. Ara bé, anant amb molta cura de no cometre cap error que els pogués complicar al camí cap a la victòria. Això ha provocat que hi hagués moltes faltes i interrupcions, i no en veiés un joc fluid i bones accions ofensives. No ha estat fins al minut 57 quan Sergi Darder ho ha provat amb un xut ras i potent des del balcó de l’àrea que ha refusat David Soria. La insistència dels blanc-i-blaus al final ha tingut el seu premi. A l’hora de joc, Puado, després d’una molt bona jugada individual, ha situat l’1 a 2 en el marcador amb un altre golàs en un mà a mà amb el porter local. En moment l’Espanyol ha patit molt per mantenir el resultat. I és que el Getafe ha continuat assetjant la porteria rival i ha tancat als blanc-i-blaus en la seva pròpia àrea. Tot i això, no estaven generant ocasions clares de gol. Fins que en el 85’, Duarte ha estat ben a prop d’igualar el matx amb una rematada de cap que ha sortit fregant el travesser. La solidesa defensiva dels de Diego Martínez en els últims instants del matx ha evitat que els locals igualessin el matx.