Espanyol

Pas de gegant

Espanyol. Els gols de Joselu i Puado donen els tres punts als blanc-i-blaus contra el Getafe. Aquest triomf permet al conjunt català sortir de les posicions de descens i situar-se catorzè

Getafe 1 Espanyol 2

GETAFE:David Soria, Djene, Milla, Domingos, Portu, Enes Ünal, Aleñá (Munir, 46’ -Latasa, 67’-), Omar Alderete (Gaston, 46’), Algobia (Villar, 64’), Mayoral, Damián (Iglesias, 46’).ESPANYOL:Álvaro Fernández, Óscar Gil, Cabrera, Calero, Puado (Edu Expósito, 79’), Joselu, Sergi Darder, Vini De Souza, Braithwaite, Aleix Vidal, Montes.GOLS:0-1 (6’) Joselu. 1-1 (8’) Enes Ünal. 1-2 (62’) Puado.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:Domingos, Calero. Cabrera, Montes, Gaston.PÚBLIC:10.286 espectadors al Coliseum Afonso Pérez.

Al cap de 3.556 dies, l’Espanyol es va imposar al Getafe al Coliseum Alfonso Pérez. En un partit obert i trepidant, en què qualsevol dels dos equips es podia haver endut la victòria, els blanc-i-blaus van saber patir en tot moment i van sumar els tres punts gràcies als gols de Joselu, amb una fuetada a 47,5 metres de distància de la porteria defensada per David Soria, i Puado, després d’una jugada individual estratosfèrica. Sens dubte, aquest triomf suposa un baló d’oxigen per als de Diego Martínez, que surten de la part vermella de la taula i escalen fins a cinc posicions en la classificació, amb un coixí de dos punts respecte al descens.

Arran de l’absència per acumulació de targetes de Brian Oliván, titular en les 16 jornades anteriors, el tècnic gallec va optar per una defensa de cinc, amb Aleix Vidal per la dreta, Óscar Gil per l’esquerra i Calero i César Montes, que va estrenar titularitat, acompanyant el recuperat Cabrera a l’eix de la defensa. Amb aquesta novetat tàctica, Diego Martínez solucionava l’absència d’un dels seus intocables.

Inici frenètic

Al Coliseum s’enfrontaven ahir dos equips molt necessitats de punts. Això es va traduir ràpidament en el terreny de joc en una intensitat innegociable per part dels dos conjunts. L’inici de la primera part va ser frenètica, amb dos gols a l’abast de ben pocs. En el minut 6 Braithwaite va recuperar l’esfèrica al mig del camp i Joselu, que era allà mateix, va veure David Soria avançat i no s’ho va pensar dos cops per xutar des del cercle central i enviar la pilota al fons de la porteria. L’alegria va durar ben poc. En la jugada següent, Enes Ünal va aprofitar una pèrdua de pilota d’Aleix Vidal, provocada per la forta pressió dels locals, i des de la banda esquerra va engaltar un xut que va entrar per tot l’escaire. L’Espanyol va intentar reaccionar ràpidament, i en el minut 11 Puado va estar a punt de superar el porter local amb una vaselina. Després de la tempesta inicial, va arribar la calma, només trencada per un parell de jugades a pilota aturada del Getafe que no van acabar en gol per miracle.

Puado sentencia

En l’inici de la segona part, Quique Sánchez Flores va introduir tres canvis per buscar la victòria. Quan semblava que la balança es decantaria pels locals, va aparèixer Puado per fer l’1 a 2 definitiu. En el minut 62, el barceloní va deixar enrere Algobia, li va fer un túnel a Djené i va definir a la perfecció davant David Soria, i va aconseguir així veure porta per tercer partit consecutiu. Aquest cop, els blanc-i-blaus, ferms en defensa, van saber patir per fer un pas de gegant.

L’equip ha crescut molt des del principi del curs. Mereixíem aquesta victòria com el menjar
Joselu
jugador de l’espanyol
Tots els jugadors han estat de deu. Hem de gaudir d’aquesta victòria sense personalitzar