Espanyol

Luis García: “Demà és un bon dia per sentir-nos encara més orgullosos de ser de l’Espanyol”

L’entrenador de l’Espanyol, Luis García, ha atès als mitjans de comunicació en la roda de premsa prèvia al derbi contra el Barça. L’asturià té clar que el duel és clau per al seu equip

Claus del partit

“Haurem de ser nosaltres més que mai. Tenim identificat quan som més forts i estem més a prop de guanyar el partit i ho hem de fer durant el màxim de minuts possibles. Hem de tenir personalitat amb la pilota com ho vam fer a Sevilla, al camp del Betis o contra el Getafe aquí. Vam fer moltes coses bé amb pilota i només així estarem a prop de guanyar el matx”, ha dit el tècnic blanc-i-blau.

Possible títol blaugrana

“No hi ha major al·licient que guanyar el derbi i en un context en el que estem d’haver de jugar-nos el descens. No hi ha res comparable en lluitar pel evitar el descens i guanyar un títol, és diferent i et jugues el prestigi, el treball de molts anys i el patiment de l’afició i dels familiars”.

Contra l’estil Barça

“No sento una altra manera de jugar que la que venim fent. Si el Barça fa el partit que normalment sol fer, amb domini de la pilota i control segur que estan acostumats a aplicar aquest pla de partit durant molt de temps. Hem de ser capaços de fer un partit incòmode amb pilota i sense. Hem de ser un equip agressiu, que guanyi duels i que amb pilota sigui capaç de baixar dues marxes per tenir la pausa necessària”

Pla de partit

“Hi pot haver una mica de tot. La idea que saltin jugadors pot fer que hi hagi més espais a l’esquena en zones intermitges. La clau és trobar aquests espais per poder atacar per atraure jugadors i treballem en fase defensiva i ofensiva per apropar-nos a la victòria, que és el que necessitem”, ha analitzat el tècnic asturià.

Motivació

“Tot compta. És un derbi i són diferents. No hi ha diferències entre els equips, no hi ha classificació i hi afegim que ens ho juguem tot. Hem de ser capaços de posar-ho tot en una olla i cuinar-ho bé, tenir tranquil·litat però amb la tensió per fer les coses bé a nivell tàctic, tècnic i mental”.

Joselu

“El veig molt bé. Molt implicat i amb ganes de seguir millorant. Porta 14 gols i per nosaltres és fonamental. Ens ajuda a estirar la defensa rival, a fixar centrals i és una amenaça brutal en situacions d’àrea i última passada. Està fent una gran temporada i per això va a la selecció. Espero que ens ajudi molt més”.

Estat mental

“Els he vist molt forts des del primer dia. La idea és diferent i quan estàs en aquesta situació desenvolupar la idea s’ha de tenir molta personalitat. Els jugadors ho estan fent independentment de la situació i ho veuen. Només tinc paraules d’agraïment. Conec la situació quan estàs allà, hi ha falses inseguretats i poc a poc estan gestionant millor la pilota, que és el que ens ajuda més”, ha comentat Luis García.

Partit a vida o mort

“Quan un s’ho juga tot i l’altre el títol però el poden aconseguir quan sigui, ja no és el mateix. El descens és tot. Hem de tenir calma, conscients que és un derbi i ja desitjant que la pilota rodi”.

Possibles escenaris del rival

“Poden jugar amb quatre migcampistes, ha tornat Dembélé i poden jugar amb dos extrems, poden jugar en diferents estructures i nosaltres hem treballat a tots els nivells per afrontar les situacions que ens puguem trobar durant el partit”.

Treure la ràbia

“No és una sobre excitació perillosa. Demà és un bon dia per sentir-nos encara més orgullosos de ser de l’Espanyol. Els nostres socis i la nostra gent ha d’estar orgullosa del que fem al camp i així podrem estar orgullosos”, ha sentenciat el tècnic de l’Espanyol, que ha confirmat que només tindrà la baixa de Gragera per lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)