Espanyol

Pendents de la decisió del comitè

Espanyol. La denúncia de LaLiga obre un expedient per avaluar la invasió de camp. El més probable és que la resolució no tingui efecte aquesta temporada

No hi podia haver pitjor escenari per a un equip que s’està jugant la permanència que la pròpia afició ompli de pedres el camí a la salvació. Allò que havia de ser una sèrie de batalles lliurades dins el terreny de joc s’ha convertit en una guerra que es decidirà als despatxos, concretament als del comitè de competició i la comissió d’antiviolència, ja que LaLiga va presentar ahir una denuncia per la invasió de camp que es va produir a l’RCDE Stadium diumenge passat després de finalitzar el derbi barceloní.

“Durant la celebració del campionat de lliga per part dels jugadors del Barça, es va produir una invasió per part de més d’un centenar d’aficionats locals, havent d’intervenir tant el personal de seguretat privada del club com els antidisturbis, produint-se certs danys materials rellevants associats a l’equipament tècnic de la producció del partit”, exposa la nota informativa emesa per la patronal, en què detalla que la gran majoria dels seguidors blanc-i-blaus que van saltar el camp venien de la grada inferior del gol de Cornellà.

Aquest detall podria ser clau a l’hora de prendre una decisió, doncs en cas que el comitè imposés una sanció de tancament de l’estadi, aquest podria ser només parcial. De tota manera, el més probable és que la resolució s’allargui i no tingui efectes aquesta mateixa temporada.

LaLiga també va exposar en la seva denúncia l’existència de càntics ofensius tant cap al Barça com cap a la directiva del conjunt periquito, uns fets que, com la invasió, no van quedar reflectits a l’acta redactada per l’àrbitre del partit, De Burgos Bengoetxea.

Malestar del club

Per la seva banda, l’Espanyol també va emetre un comunicat en què va reiterar la condemna cap a uns fets que considera aïllats i va insistir que el club va prendre en aquell moment totes les mesures de prevenció pertinents, a més de recordar que col·labora amb els organismes competents i les forces de seguretat per aclarir responsabilitats. Ara bé, el club blanc-i-blau també va aprofitar l’oportunitat per expressar el seu malestar envers el que considera un judici mediàtic i social de persecució i atac cap a la institució i als seus aficionats, a la vegada que apunta que emprendrà accions legals contra tots aquells que calumniïn, vexin o amenacin l’entitat o els seus seguidors.

El Getafe impugna el derbi madrileny

P.M.

El Getafe, rival directe de l’Espanyol per evitar les posicions de descens, va decidir ahir denunciar el partit contra el Madrid per alineació indeguda, en considerar que els blancs van incomplir el reglament a l’hora de substituir Marcos Asensio per Álvaro Odriozola, ja que quan el balear estava a punt de creuar la ratlla de banda, Ancelotti va decidir que el rellevat seria el lesionat Camavinga, però el basc ja era dins el terreny de joc. Si el comitè de competició falla a favor del Getafe, guanyarien tres punts i se situarien quinzens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)