Barça

Tres punts i seguit

Després d’una setmana marcada per la confirmació de la continuïtat de Xavi i l’aposta per l’actual projecte, el Barça buscarà contra el València un triomf que li permeti anar a Montilivi a defensar la segona posició

Comptador a zero per a Xavi Hernández. Després d’uns dies on la casa del president Laporta i la sala de premsa han estat els dos grans escenaris de la notícia, la pilota torna a agafar protagonisme avui a Montjuïc, perquè al Barça encara li queda una missió fins a final de temporada. Aquesta no és altra que garantir la segona plaça i comprar els bitllets per a la supercopa i la Champions. Jugar la màxima competició continental la pròxima temporada està virtualment assegurat perquè el Barça avantatja ara mateix de 12 punts l’Athletic, i podrien ser 15 si guanya aquesta nit contra el València. La medalla de plata es pagarà més cara i el Barça se la jugarà dissabte en el derbi contra el Girona. Arribar a Montilivi a davant en la classificació és una prioritat, i això depèn de no fallar primer contra el València en el partit que tancarà la trenta-tresena jornada a primera divisió (21 h, DAZN). Serà el primer partit després de la rectificació de Xavi. Un punt i seguit en el projecte i, alhora, un reset obligat després d’una temporada que acabarà en blanc.

“El vestidor està bé. Volem el segon lloc i assolir aquest objectiu de mínims d’entrar a la Champions. Ho tenim molt a prop. Cal aconseguir el segon lloc per ser en la supercopa també. El València és un rival difícil, Baraja està fent una gran feina, té molt mèrit el que està fent, amb jugadors joves i de la casa. És un rival que competeix molt bé.” “Nosaltres ens hem entrenat molt bé, he vist l’equip molt endollat. La gent té ganes de guanyar i jo estic il·lusionat, emocionat i amb tota l’energia del món”, explicava ahir Xavi en roda de premsa. En efecte, guanyar contra el València és una obligació, i ho serà també no fallar a Montilivi contra un Girona que en la primera volta ja va ser capaç d’assaltar Montjuïc (2-4).

Pedri es va entrenar ahir amb total normalitat i Xavi va garantir que estarà avui en la convocatòria. “Està al cent per cent i estarà disponible.” Aspira a estar en l’onze, igual que Fermín, però qui sembla que té més números per ocupar la vacant del lesionat De Jong és Sergi Roberto. El capità acaba contracte al final de temporada i Xavi aposta per la seva renovació. Ho va dir ahir públicament, i la millor manera de seduir-lo és donant-li minuts en els últims sis partits de la temporada. La resta de l’alineació serà molt semblant a la del Bernabéu.

Gündogan i Christensen seran titulars i tots dos hauran d’anar amb peus de plom perquè una targeta els deixaria fora del derbi contra el Girona. Són dos dels tres jugadors advertits que té el Barça. L’altre és Oriol Romeu, que tornarà a Girona per primer cop. El València arriba al partit ferit per la derrota a casa contra el Betis (1-2) i amb el gran somni de poder jugar l’Europa League o la Conference League la pròxima temporada. Diakhaby, Gayà i Yaremchuk són baixa. En la primera volta tots dos equips van empatar a Mestalla (1-1), amb gols de João Félix i Hugo Guillamón.

PEDRI, DISPONIBLE

El canari es va entrenar ahir amb normalitat i avui estarà a la llista de Xavi

ALERTA GROGA

Gündogan, Christensen i Romeu, en risc de perdre’s el derbi contra el Girona

LA PRÈVIA

Estic il·lusionat, emocionat i amb tota l’energia del món, i volem assegurar el segon lloc
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)