Espanyol

L’Espanyol remunta contra l’Eibar en un final de bogeria (2-3)

Victòria miraculosa la que ha aconseguit l’Espanyol al feu de l’Eibar (2-3). Quan semblava que el partit acabaria amb 2 a 1 en el marcador, els gols de Salvi i Lazo en el temps afegit han permès al conjunt blanc-i-blau remuntar i aconseguir un triomf d’or (2-3). Els periquitos tornen, quatre mesos després, a situar-se en posicions d’ascens directe. A més, han trencat una ratxa de cinc mesos sense guanyar a domicili.

En els primers compassos del matx, l’Espanyol s’ha vist superat per la seriositat amb què ha sortit l’Eibar. El conjunt basc ha estat el que ha començat portant el ritme del joc, fent-se amb la possessió de la pilota i sent molt verticals, tot i que no disposaven d’ocasions clares. Els blanc-i-blaus, per la seva banda, esperaven al darrere a l’espera de sortir al contraatac. Amb la pilota als peus, tampoc estaven sent precisos. Després d’uns minuts de tempteig, en el 18’ ha arribat la primera oportunitat més clara del partit, amb un xut des de la frontal de Jofre que ha refusat sota pals Luca Zidane. L’Eibar també ha pogut colpejar amb una rematada rassa i massa creuada de Stoichkov que no ha trobat porteria (20’). Més clara ha estat la que ha tornat a tenir Stoichkov (26’), en un xut molt semblant, escurat a la banda esquerra, que ha sortit fregant el pal llarg. Els bascos amb molt poc, generaven perill, i en el 34’ Bautista ha tornat a avisar amb una rematada de cap que ha sortit a un metre de la porteria. Finalment, l’equip local ha trobat el premi a la insistència. Una pèrdua de Pere Milla al mig del camp, ha deixat en safata el gol de Bautista (39’) amb una rematada col·locada des del centre de l’àrea. S’ha arribat al descans amb aquest 1 a 0 en el marcador. Molt males sensacions per al conjunt periquito, que no ha proposat gairebé res i ha cedit tot el protagonisme al rival.

A la represa, els blanc-i-blaus han fet un pas endavant, disposant d’algun acostament perillós. La més clara, una de Jofre en el minut 56 a l’àrea petita. Aquesta millora, però, ha durat ben poc. En el 61’, Stoichkov, amb un xut des de dins l’àrea, ha estavellat l’esfèrica al pal. Aquest ha estat l’avís abans que l’equip basc obrís forat en el minut 65 amb un golàs de Nolaskoain, castigant als blanc-i-blaus en una nova pèrdua al mig del camp. Pacheco (68’) ha salvat el tercer amb la punta dels dits en una rematada potent de Matheus. L’Espanyol, molt tocat des del segon gol, ha tornat a entrar en el partit gràcies a un penal transformat per Braithwaite (77’). Quan semblava que el partit acabaria amb aquest marcador, Salvi (96’) i Lazo (99’) han aparegut en el temps afegit per donar una victòria importantíssima a l’Espanyol contra un rival directe. L’ascens ja és més a prop.