Espanyol

El penal més celebrat per l'Espanyol

L'Espanyol ha esperat 507 dies perquè li xiulessin una pena màxima

Permet superar Aouate que era tot una bèstia negra per als periquitos

«Batrem un rècord Guinness. Serem l'únic equip que no ens xiularan un penal en tota la temporada.» Aquesta frase és propietat del president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, que en el curs passat, a mitja temporada, va predir un fet que es va acabar complint. A l'Espanyol la campanya passada no li van xiular cap pena màxima i la situació era tant surrealista que l'afició i l'entorn espanyolista ja es prenien a broma aquesta circumstància. Tant és així que, per exemple, aquesta setmana el periodista de COM Ràdio Sergi Mas, en una entrevista al mallorquinista Iván Ramis va suplicar-li que fes d'una vegada un penal a algun futbolista de l'Espanyol durant el duel. No va ser Ramis però Kevin va ser l'home que va fer caure Luis García a l'interior de la seva àrea en l'acció que Iglesias Villanueva va considerar punible. Va ser al límit de la frontal, no va ser el penal més clar del món i no ha estat l'únic que li han fet a l'Espanyol, però ha estat l'únic assenyalat per un àrbitre 507 dies després del darrer. Per això, probablement va ser el penal més celebrat per l'afició blanc-i-blava i més quan va veure que l'acció va acabar amb la pilota al fons de la xarxa i va suposar els tres punts de l'Espanyol.

El gol de Luis García en el minut 31 polvoritzava un bon grapat d'estadístiques negres dels periquitos. Una d'elles, superar Dudu Aouate. Els blanc-i-blaus s'havien enfrontat cinc vegades al porter israelià a domicili i només l'havien batut la primera vegada quan el porter defensava la porteria del Racing. Des d'aquell dia, el 3 d'abril del 2005, en què l'Espanyol es va imposar 1-3 al Sardinero, cap jugador espanyolista no havia batut Aouate, que acumulava 402 minuts sense haver encaixat un gol de l'Espanyol com a local. Finalment, el va encaixar ahir als 31 minuts i deixant la seva imbatibilitat contra els periquitos als 433 minuts.

Així mateix, Luis García es va convertir en l'únic jugador de l'actual plantilla de l'Espanyol que ha marcat amb la samarreta blanc-i-blava un gol al camp del Mallorca.

Quarta expulsió a domicili en quatre partits

Excepte el partit que l'Espanyol ha jugat aquest curs a Anoeta, l'equip de Pochettino ha conclòs tots els partits a domicili amb inferioritat numèrica. En el primer desplaçament a Vila-real, Iturralde González va enviar als vestidors Javi Chica per una entrada a destemps a falta de cinc minuts per a la fi del partit. Al Bernabéu, Clos Gómez va expulsar Galán i Forlín mentre que ahir Iglesias Villanueva va castigar abans del descans Osvaldo amb la cartolina vermella directa. Quatre expulsions en quatre desplaçaments que han fet més difícil l'assignatura pendent de l'Espanyol: guanyar a domicili.