L'Espanyol guanya a Mallorca i trenca tres estadístiques negres

L'Espanyol guanya fora, posa fi al malefici de Palma i xuta un penal

El gol de Luis García posa fi a 5 derrotes i 499 minuts sense marcar a domicili

Els blanc-i-blaus van imposar-se malgrat l'expulsió d'Osvaldo (35')

EL CARÀCTER SUPERANT ENTREBANCS
L'Espanyol va saber sobreposar-se ahir a l'expulsió d'Osvaldo i conservar el triomf durant gairebé una hora. Malgrat els entrebancs, van posar fi al malefici de Palma.
L'EFECTIVITAT FALLEN MASSA
Els de Pochettino, malgrat jugar amb inferioritat numèrica, van disposar de vuit ocasions de gol. Van fallar-ne de claríssimes i només van marcar de penal.
L'equip espanyolista no llançava un penal des del 30 de maig del 2009, en el darrer partit de la història a Montjuïc

Al·leluia! Segur que és l'exclamació més repetida ahir per l'afició de l'Espanyol. Al·leluia per veure el seu equip marcar i puntuar –i en aquest cas guanyar– lluny de Cornellà-el Prat, un fet que es resistia des del 25 d'abril. Al·leluia per guanyar a Mallorca deu temporades després. I al·leluia de veure com l'àrbitre xiulava un penal a favor de l'equip blanc-i-blau 45 partits després de la darrera pena màxima favorable.

Els de Pochettino no van sortir gaire desperts al terreny de joc de l'estadi Iberostar. En el primer minut Víctor Casadesús va guanyar l'esquena a la defensa blanc-i-blava i va marcar un gol que va acabar sent anul·lat per un clar però ajustat fora de joc. Amb la por al cos, poc després, un mal refús de Cristian Álvarez, ahir titular per la baixa de Kameni, gairebé va ser transformat en gol per Nsue. Van ser els minuts en què el Mallorca més va inquietar els blanc-i-blaus, que es van despertar de cop amb una pilota centrada des del servei d'una falta per Luis García que no va ser caçada ni per Osvaldo ni per Forlín, sols al punt de penal. L'ocasió va servir d'estimulant, ja que poc després Verdú, molt mòbil ahir entre línies, va assistir Osvaldo per deixar-lo pràcticament sol davant la porteria. El xut, però, el va desviar Ramis, que es va llançar a terra per cobrir espai i evitar el gol. Tot seguit el partit va entrar en una disputa sense ocasions, fins que el local Cavenaghi, cap a la mitja hora de joc, va controlar una pilota en el punt de penal i en la mitja volta va intentar batre Cristian, que amb els ulls va seguir com la pilota s'escapava més enllà de la línia de fons. La resposta blanc-i-blava va venir per una acció de força de Luis García, que es va escapolir de Kevin per la banda i en intentar accedir a l'àrea el lateral el va abatre i va cometre penal. El davanter asturià va ser l'encarregat de transformar-lo amb un xut sec arran de la base del pal esquerre que va arribar al fons de la porteria. El gol posava fi a una ratxa de 499 minuts sense marcar fora de casa –el darrer també havia estat obra de Luis García en el triomf per 0-1 a Almeria– i la diana va suposar alhora batre Aouate a domicili 433 minuts després.

El gol, el primer que encaixa el Mallorca aquesta temporada al seu estadi –els balears no rebien un gol a Palma des del passat 5 de maig– va ser un gerro d'aigua freda per als locals, que des de llavors es van difuminar del tot. Ni la rigorosa expulsió d'Osvaldo en el minut 35 per suposadament haver colpejat amb el colze la cara de Crespí en un salt van esperonar els jugadors locals, que només van inquietar Cristian Álvarez amb una centrada de Ratinho que gairebé Víctor Ruiz s'introdueix en pròpia porteria. Aquesta acció va arribar pocs minuts abans d'un descans que no va fer canviar el guió del matx.

Més arraconat i amb la clara missió de fer mal al contraatac, l'Espanyol va poder ampliar l'avantatge a la segona part. Amb l'excel·lent blindatge a la porteria, als de Pochettino els va faltar punteria per assolir un triomf més ampli. Callejón, Verdú i Álvaro van tenir tres clares ocasions per arrodonir l'esperada victòria forastera amb golejada.

MALLORCA

0
ESPANYOL
1
MALLORCA:
Aouate; Ratinho, Ramis, Martí Crespi, Kevin; Nsue (Pereira, min, 57), Martí, De Guzmán, Castro; Víctor (Webó, min. 57) i Cavenaghi (Sergi Enrich, min. 75)..
ESPANYOL:
Cristian Álvarez; Chica, Forlín, Ruiz, D. García; Duscher, Márquez (Baena, min. 74); Luis García, Verdú (Javi López, min. 87) Callejón (Vázquez, min. 67); Osvaldo.
GOLS:
0-1 (31') Luis García, de penal..
ÀRBITRE:
Iglesias Villanueva (Col·legi gallec).
T.G.:
Luis García, Kevin, Callejón, Martí, Martí Crespí, Duscher.
T.V.:
Osvaldo (35').

Retorn de Baena

El partit d'ahir va tenir una altra bona notícia: el retorn de Raúl Baena. L'andalús, recuperat de la seva greu lesió al genoll, va entrar en el minut 74 per substituir Javi Márquez i es va convertir en el vint-i-cinquè jugador que utilitza Pochettino aquest curs. El tècnic ha donat minuts a tots els seus homes a excepció de Mattioni, lesionat des de la pretemporada. Malgrat que ahir tornaven a la llista Dátolo i Sergio García, el tècnic els va reservar.