Esport i política

Vilagrà: “Per primer cop es faran públics els ajuts a les federacions esportives abans que les activitats”

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit amb les federacions esportives catalanes per parlar dels canvis que s’han produït en la darrera convocatòria d’ajuts per la temporada 2024-2025 i que permetran que “per primera vegada a la història es facin públics els ajuts a les federacions esportives abans que comencin les activitats”.

Per Vilagrà, donar a conèixer anticipadament els ajuts suposarà “un canvi de cicle” que “permetrà a les federacions planificar-se millor, dotar-se de més estabilitat i tenir més ambició”. “Un pas endavant, ha dit, que reforçarà tot el teixit de les federacions”. D’aquesta manera, es dona resposta a una demanda llargament reivindicada pel sector que el Govern va convertir en una prioritat a l’inici de la legislatura. Així mateix, la vicepresidenta del Govern també ha volgut posar en valor “el paper motor” de les federacions per “enfortir i impulsar l’esport” a Catalunya. “Totes vosaltres representeu l’ADN de l’esport català basat en la diversitat, la inclusió, l’excel·lència i la perseverança”, ha dit.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, acompanyada del director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro i Oliver, ha explicat que amb aquest canvi és fa “un pas endavant per continuar sent útils als agents esportius” i “per poder fer un millor acompanyament als clubs i als esportistes”.

Amb l’entrada en funcionament d’aquest nou sistema, les federacions podran ampliar els seus serveis als clubs, dotar de més qualitat de treball a totes i tots els esportistes federats i aconseguir més repercussió al sector i al territori.

Augment progressiu de la subvenció

Així mateix, Vilagrà ha explicat que el Govern de la Generalitat ha destinat 15 milions d’euros per subvencionar l’acció de les federacions durant la temporada 2024-2025, “una xifra, ha dit, que suposa l’import més alt destinat per l’executiu en els darrers quinze anys”. D’aquesta manera, el Govern continua incrementant l’aportació ordinària a les federacions respecte als últims anys. El 2020 va ser de 9.500.000 euros; el 2021, de 13.950.000 euros, any en què als ajuts de la subvenció ordinària es va sumar una partida extraordinària per pal·liar els efectes de la Covid-19, i les temporades 2022-23 i 2023-24 la subvenció ha estat de 14.250.000 euros.

La convocatòria 2024-25 inclou ajuts per al suport per a la gestió de les federacions esportives catalanes, l’organització i participació en activitats esportives internacionals i no internacionals, la promoció de l’esport, el suport a les entitats federades o als membres d’una unió esportiva de clubs i associacions, i el suport al Programa d’alt rendiment esportiu (Programa ARC).

El Govern va destinar l’any 2023 a l’esport gairebé 90 milions d’euros, la partida més alta dels últims 12 anys, una xifra que suposa un 27% d’augment respecte a l’any anterior. Pel que fa a l’esport femení, el Govern ha multiplicat per 10 el seu suport, mentre que les llicències femenines han augmentat un 20% del 2021 al 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)