1a divisió

Tebas pressiona, l’AFE contemporitza i Sanitat frena

1a i 2a divisió. Clubs com ara el Barça, l’Espanyol i el Girona han citat els seus futbolistes el dia 28 per sotmetre’ls als tests de Covid-19, però Sanitat alerta que no farà excepcions a conveniència de LaLiga

El futbol professional té a punt tota la maquinària per tornar a l’activitat, o almenys intentar-ho. LaLiga farà arribar avui a tots els clubs de primera i segona divisió l’última actualització del protocol a seguir de forma escrupolosa de cara al retorn a la feina. Javier Tebas pressiona, el sindicat de futbolistes contemporitza i Sanitat adverteix. Cadascú adoptant el seu paper dins l’auca.

La majoria de clubs, entre ells el Barça, l’Espanyol i el Girona, a instància de LaLiga, han citat els seus futbolistes el pròxim dia 28 per ser sotmesos als tests per verificar si donen positiu o negatiu en coronavirus. L’Sporting de Gijón fins i tot va fer pública ahir la llista dels primers futbolistes del club asturià que serien sotmesos a la prova. La data està assenyalada en vermell en el calendari dibuixat per Tebas. Al Barça, ara mateix la idea és que els futbolistes facin acte de presència a la ciutat esportiva i siguin sotmesos al test sense ni tan sols baixar del seu vehicle. Test i cap a casa. També està tota la plantilla avisada en el cas de l’Espanyol, expectants de rebre avui el funcionament de l’operativa dissenyada per LaLiga. Al Girona, Àlex Granell ja donava pistes també sobre aquest retorn del dia 28 en declaracions a la SER.

Aquest és el primer pas abans d’iniciar els entrenaments individuals. LaLiga és qui més clar ho veu. El sindicat de futbolistes, per contra, demana total seguretat. Fa un parell de dies l’AFE informava a través d’un comunicat que havia enviat una carta a Salvador Illa, ministre de Sanitat, i a Irene Lozano, presidenta del Consejo Superior de Deportes, exigint precisament seguretat. Doncs bé, ahir al vespre Sanitat advertia que no farà excepcions amb els futbolistes a conveniència de LaLiga. Sanitat diu que no canviarà les regles del joc i que no poden fer-se els tests PCR de forma indiscriminada a tots els futbolistes. La normativa que s’ha seguit fins ara ha estat la de practicar el test només a persones que presentaven simptomatologia. I el ministeri adverteix que aquest només es pot realitzar sota prescripció mèdica. L’ordre 344/2020 dictaminada el 13 d’abril obliga a totes les entitats públiques i a les empreses privades a posar en coneixement de les comunitats autònomes el material de detecció i els tests que s’hagin comprat, i serà competència de les CCAA prendre les decisions sobre aquest material. El primer pas del retorn del futbol professional per ara en suspens.

ADVERTÈNCIA

Sanitat adverteix que els tests PCR no es podran fer de manera indiscriminada

RECORDATORI

El ministeri recorda que els tests són per a persones amb simptomatologia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)