Més futbol

Una metamorfosi integral

El Girona resol de cop molts interrogants i per fi es veu la llum a Montilivi

Canviarà l'accionariat, el consell d'administració i l'organigrama esportiu

El grup gironí va adquirir el 72% de les accions de Gusó i Rofes

Convocats d'urgència a l'estadi, Xevi Julià i Raül Agné van donar ahir l'OK

Vilaró n'assumirà la presidència i és possible que l'Apagifc en surti

Josep Delgado és clau en l'operació però no pensa formar part del consell

Amb l'adquisició del 72% dels títols de la SAE del Girona, el grup d'empresaris gironins van esborrar completament del mapa accionarial Josep Gusó i gairebé Josep Rofes, que manté un percentatge important (proper al 7%) però insubstancial per fer-se valer. L'operació, ben encarrilada des de dilluns gràcies a Josep Delgado i tancada ahir al matí per l'advocat Joaquim Boadas, posa fi a una inacabable sèrie de moviments a l'ombra i constants canvis de rumb i dibuixa un escenari nou de dalt a baix. Aquesta metamorfosi integral no només té incidència en l'accionariat, sinó que també en tindrà a dins el consell (la remodelació pot ser profunda) i en la parcel·la esportiva, desencallada per fi des d'ahir a la tarda, quan es va cridar a files Xevi Julià, el nou director general esportiu, i Raül Agné, que tornarà a ocupar la banqueta de Montilivi 14 mesos després d'haver estat destituït.

Protagonista en segon pla.

Qui ha acabat desfent l'embolic és Josep Delgado, que va assumir en primera persona la negociació per la compra de les accions de Gusó i Rofes. En l'operació, formalitzada ahir, Boadas va reconèixer que van pagar «un preu baix» als venedors pel paquet d'accions que estaven en societats a Anglaterra i Romania. També van ingressar directament al club el valor de les accions que Gusó tenia pignorades (un 24,5%). Aquest grup gironí assumeix el deute global del club, que en la junta d'accionistes es va quantificar en 3,8 milions d'euros. Boadas va afirmar ahir que ja es va fer un primer pagament de 380.000 euros en concepte d'IVA i d'IRPF que era imperatiu perquè l'Agència Tributària no tornés a embargar els comptes del club. El pròxim pagament urgent que hauran de fer els nous rectors del club serà el milió d'euros que sumen les denúncies interposades per la plantilla a l'AFE i que té com a càstig el descens administratiu a segona B.

Malgrat el paper preponderant de Delgado en el procés de compravenda, el representant d'Institut Balmes prefereix no passar al primer pla i no només descarta convertir-se en el president, sinó que ni tan sols formarà part del nou consell d'administració que s'ha de formar de manera imminent.

Vilaró, president.

En el nou consell, que avui començarà a visualitzar-se, ja és segur que s'hi integrarà l'empresari Ramon Vilaró, que a més n'assumirà la presidència si no hi ha un canvi de rumb imprevist durant aquest matí. També hi entrarà l'advocat Joaquim Boadas, de la màxima confiança de Josep Delgado.

Després de tancar l'acord de compra, el grup d'empresaris gironins va rebre la carta de Josep Rofes i Josep Maria Vallbona posant els seus càrrecs de consellers a disposició dels propietaris. Més tard també van rebre el mateix document signat per Francesc Rebled, Carles Mascort, Ignasi Lleal i Josep Saguer. En el consell d'administració que ha estat convocat per aquesta tarda es decidirà si s'accepta la seva dimissió.

Reunions a dojo.

La jornada d'ahir a Montilivi va estar farcida de reunions. A partir de les sis de la tarda, a l'estadi hi van coincidir els representants del grup d'empresaris (Josep Delgado, Ramon Vilaró, Jordi i Toni Miró i l'advocat Joaquim Boadas), els nous tècnics (Xevi Julià i Raül Agné) i l'assessor jurídic del club, Joaquim Torrecillas, amb el qual es compta perquè continuï integrat a dins l'estructura. Avui hi tornarà a haver activitat frenètica ja que hi ha programades les presentacions de Julià i Agné i també molta feina endarrerida.

El consell actual abandonarà el club si no es modifica l'estructura directiva

Els petits accionistes que controlaven el consell després de forçar la dimissió de Josep Gusó tenen tots els números d'abandonar en bloc els seus càrrecs després que el grup d'empresaris que des d'ahir controla el club no s'hagi avingut a les seves peticions. El president, Francesc Rebled, i els consellers Carles Mascort, Ignasi Lleal i Joan Saguer (s'hi hauria incorporat l'empresari Joan Mestres) volien que es mantingués l'estructura directiva actual amb les incorporacions que calguessin a dins el consell però que no afectessin la presidència. Tampoc volien que Jordi Miró, el portaveu del grup, tingués cap paper important a dins l'estructura del club. El consell, a més, defensa que la seva opció és la més fiable per gestionar el Girona després que durant les últimes setmanes hagin aconseguit una radiografia exacta –amb auditoria inclosa– de tot el que hi passa a dins. Aquest mateix matí tenen pendent una reunió amb Josep Delgado, a qui tornaran a exposar la situació. Si l'empresari s'alineés finalment amb ells, es produiria un nou cop d'efecte. En cas contrari, el consell quedaria orfe i amb molts buits per omplir. A la tarda, una vegada s'hagi acabat el consell d'administració, Francesc Rebled conduirà una reunió informativa amb els petits accionistes –tot i que està oberta també a abonats i aficionats del Girona en general– a la Cambra de Comerç (a 2/4 de 8). En cas d'haver abandonat el consell, n'explicaran les raons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)