1a divisió

El Madrid ha de suar per sumar els tres punts a El Sadar (0-2)

El Madrid s’ha situat provisionalment a cinc punts del Barça després de guanyar en la seva exigent visita a El Sadar contra l’Osasuna (0-2). Els d’Ancelotti han hagut de remar i patir en algunes fases per assegurar tres punts que el mantenen en la lluita per la lliga. La primera part ha estat igualada sense grans ocasions però la segona molt més moguda. El Madrid ha començat atacant en el segon acte, els navarresos han estavellat una pilota al pal a través de Moi Gómez (62’), però en el 78 Valverde ha aprofitat una assistència de Vinicius per obrir la llauna. El VAR ha anul·lat una diana al brasiler en el 89 però en l’afegit Asensio ha fet el 0-2 definitiu assistit per Álvaro Rodríguez, un davanter nascut a Palamòs que debutava amb el primer equip blanc.

El partit ha començat elèctric amb anades i vingudes dels dos equips. El conjunt madrileny, però, és que ha avisat amb més contundència quan Vini li ha pispat la cartera a Moncayola i a l’hora de creuar l’esfèrica davant Sergio Herrera no ha estat encertat (10’). L’Osasuna mai ha perdut la seva estructura i ha pressionat cada vegada millor als d’Ancelotti, que no han trobat la manera de fer mal a la defensa navarresa. I és que, els de Pamplona han buscat les centrades amb insistència, sobretot des de la banda de Manu Sánchez, buscant a la seva referència, Ante Budimir. El croat ha tingut la millor ocasió local després d’una pressió excel·lent en camp contrari i una recuperació que ha acabat a la frontal amb un colpeig del davanter que ha marxat a fora per ben poc (43’)

La segona part ha començat amb domini blanc i ocasions clares al seu favor. Rodrygo, que no havia tocat pilota en el primer temps, ha rebut a la frontal, s’ha regirat i ha provat un xut amb rosca al pal llarg que gairebé acaba en gol (47’). Només quatre minuts després, l’assistent ha anul·lat una diana de bella factura a Vinicius per fora de joc de l’extrem, que havia connectat amb el també brasiler Rodrygo. L’Osasuna ha interpretat que així no podria aguantar l’empenta del Madrid i ha decidit tornar a pressionar-lo de valent per allunyar al rival de la seva àrea. I ho ha aconseguit. I ha generat perill. La més clara ha estat de Moi Gómez, que ha estavellat un xut a la base del pal esquerre de Courtois després de retallar Valverde i Ceballos a la vegada (62’) i tres minuts després amb l’intent de rematada de Moncayola, que ha caçat un refús de Valverde a la sortida d’un corner (65’).

Els de Jagoba Arrasate s’han quedat sense gasolina i el Madrid ha olorat sang a partir de l’últim quart d’hora. Primer Vinicius s’ha quedat sol davant Sergio Herrera i en l’intent de driblar-lo, el porter ha posat una mà brillant per desfer el perill (74’). Poc després, els madrilenys han decantat el marcador al seu favor quan una pèrdua d’Abde ha generat una contra del d’Ancelotti. Modric ha vist Vinicius i aquest ha assistit molt bé a Valverde, que arribava des de la segona línia i ha rematat forçat al pal llarg, lluny de l’abast del porter local (78’).

Ja al final, una nova transició veloç del Madrid amb l’Osasuna bolcat a l’atac ha permès Modric iniciar la contra trobant a l’espai al palamosí Álvaro Rodríguez, que ha assistit a Vinicius. El brasiler ha superat Herrera però l’acció ha quedat anul·lada per fora de joc en l’inici de la jugada del palamosí (89’). Tres minuts després, els blancs si han pogut fer la sentència després d’una recuperació del jove empordanès, que ha cedit aquesta vegada cap a Marco Asensio, que amb un xut creuat ha fer el 0-2 definitiu.