1a divisió

El CTA català recupera l’elit amb García Verdura

1a divisió. El col·legiat maresmenc serà el curs que ve àrbitre principal de la màxima categoria, en què fa dos anys que no hi ha cap representant català

La temporada que ve a primera divisió estarà marcada en bona part per l’absència de l’Espanyol, que deixarà el Barça i el Girona com els dos únics representants catalans en la màxima categoria. Però no tot són males notícies per al futbol català. Ahir es va fer oficial que la primera divisió tindrà una altra figura catalana la temporada que ve. Serà la del col·legiat Víctor García Verdura, que amb 28 anys culminarà una projecció meteòrica i passarà a ser àrbitre de primera divisió després d’haver estat només dues temporades a 2a divisió A. L’àrbitre de Sant Iscle de Vallalta (Maresme) veu reconegudes d’aquesta manera les seves actuacions durant la temporada i en el play-off d’ascens, ja que el seu rendiment a la categoria de plata ha estat excel·lent. Prova d’això és que, en el curs 2021/22, ja va rebre el premi Guruceta al millor àrbitre de la categoria –un premi que entrega Marca, com el Pichichi i el Zamora.

L’ascens de García Verdura a la primera divisió és una notícia excel·lent per al Comitè Tècnic d’Àrbitres català, perquè en les dues últimes temporades no hi havia hagut cap col·legiat principal en la màxima categoria, un fet absolutament històric per a un col·lectiu arbitral català acostumat a estar ben representat a primera divisió. Sense anar gaire lluny, abans d’aquestes dues temporades amb un buit de catalans com a àrbitres principals hi havia els casos de Xavier Estrada Fernández, que va arribar a primera divisió la temporada 2009/10, i David Medié Jiménez, que ho va fer la 2017/18. Tots dos van passar a fer d’àrbitres específics de VAR després de la seva retirada, una tasca que ja no continuaran fent la temporada que ve, segons va anunciar ahir el CTA de la federació espanyola.

A García Verdura, això sí, l’acompanyaran a primera divisió els àrbitres assistents catalans Joan Méndez Mateo i Julian Villaseñor Julián. A més, ahir també es va saber que no hi haurà canvis en la representació catalana a 2a divisió A més enllà de l’ascens de García Verdura, ja que hi continuaran Rubén Ávalos Barrera com a àrbitre principal, i Unai Garcia Urbaneja, Sergi López Freixa, Jesús Mira Garcia, Brian Valencia López i Josep Antoni Vigo Gatius com a àrbitres assistents. D’altra banda, tampoc hi ha hagut cap moviment en les àrbitres catalanes que xiularan en la Lliga F el curs que ve.

Més moviments

A banda dels ascensos a categories professionals, ahir també es va confirmar l’ascens de l’àrbitre principal Pol Gòdia Soler, de 24 anys, i de l’àrbitre assistent David Monge González, de 29 anys, a 1a divisió FEF, així com l’ascens d’Alexia Mayer Calvo, de 21 anys, a la primera federació femenina com a àrbitra assistent –fins ara feia d’àrbitra principal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)