1a femenina

La renovació més desitjada

Lliga F. Irina Uribe, una peça clau per assolir l’objectiu de la permanència a primera divisió del Llevant les Planes amb 12 dianes aquesta temporada, continuarà un any més al quadre català

El Llevant les Planes s’ha assegurat la continuïtat d’una jugadora que ha estat clau per aconseguir l’objectiu de la permanència a primera divisió. Irina Uribe, la màxima golejadora de l’equip amb 12 dianes, ha renovat per una temporada més. Aquest serà el seu tercer curs en el club de Sant Joan Despí després d’arribar l’any 2021 procedent del CE Seagull. La davantera de Sant Fost de Campsentelles tenia ofertes per sortir, com ara la del Madrid CFF, però Uribe ha decidit continuar al quadre català per ajudar l’equip a aconseguir per segon any consecutiu la salvació. “El meu objectiu personal de la temporada passada era marcar un gol a tots els equips de la lliga entre la primera i la segona volta. Me’n van quedar alguns, així que espero aconseguir-ho aquesta temporada i ajudar l’equip amb els meus gols. D’altra banda, esperem no patir tant per l’objectiu de la permanència i poder estar com més amunt millor”, va assegurar la davantera vallesana en unes declaracions als micròfons de TV3 després d’estampar la firma.

Sens dubte, aquesta és una gran notícia per al club que presideix Sebastián Cañas. Des que Irina Uribe va arribar a l’equip del Baix Llobregat, tot el que ha tocat s’ha convertit en or. En el curs 2021/22, a segona divisió, la davantera va ser cabdal per aconseguir l’ascens a primera. Un any després, ja en la màxima categoria del futbol femení estatal, ha continuat meravellant tothom i sent decisiva dins l’àrea, amb 12 dianes en 29 partits disputats. Més de la meitat dels gols que ha fet aquest curs el Llevant les Planes (23) porten la seva firma. Les altres dianes han estat obra de Mari Paz Vilas (4), Laura Martínez (4), Esther Martín (1), Elena Julve (1) i Pilar Garrote (1). El gol més celebrat va ser el que Irina Uribe va fer contra la Real Sociedad en la penúltima jornada de lliga, ja que va permetre imposar-se per la mínima al conjunt orientat per Natàlia Arroyo i certificar de manera matemàtica la permanència en l’elit a falta d’una jornada.

Al darrere d’aquesta davantera amb un olfacte golejador envejable hi ha una història curiosa. I és que Uribe va haver de picar pedra per ser futbolista. La seva família no ho veia amb bons ulls i la va voler orientar a la natació, el ballet, el bàsquet o el tennis. Però ella, que va anar a la mateixa escola de Mollet que Alèxia Putellas, tenia clar el seu objectiu. Amb 11 anys va superar la prova per jugar en l’Espanyol, en què es va formar abans de passar també pel Sant Gabriel, en què va debutar amb 15 anys a primera divisió, i el filial del Barça, en què va coincidir amb Aitana Bonmatí i Ona Batlle. Una jugadora que des de ben petita lluita pels seus somnis i brilla amb llum pròpia gràcies a la seva ambició i ADN competitiu en el terreny de joc. El tècnic del Llevant les Planes, Ferran Cabello, pot estar tranquil. Els gols estan assegurats.

Més renovacions

El Llevant les Planes necessita confeccionar una plantilla per estar a l’altura de l’exigència de la lliga. En aquest sentit, ja han fet oficial les renovacions de la portera Laura Coronado, que ha firmat per una temporada després d’arribar en el mercat d’hivern cedida pel Barça; la central Berta Bou, i la migcampista Laura Martínez. En els pròxims dies, s’espera que s’anunciï la continuïtat de Júlia Mora i Elena Julve. En canvi, Rita Chikwelu, Laia Parera, Montse Quesada, Irene Corral, Sílvia Masferrer, Esther Martín-Pozuelo i la portera Doris Bacic deixen el club.

RENOVACIONS

Laura Coronado, Berta Bou i Laura Martínez són les jugadores que també s’han confirmat

IMPRESCINDIBLE

12
gols
dels 23 que ha fet el Llevant les Planes aquesta temporada han estat d’Irina Uribe. Peça clau per a la permanència

LA PROTAGONISTA

Aquesta temporada esperem no patir tant i poder estar com més amunt millor
Irina Uribe
jugadora del llevant lp
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)