Més futbol

Citades Putellas i Paredes

Cas Rubiales. Les jugadores blaugrana, juntament amb la madridista Misa Rodríguez, declararan dilluns, dia 2, davant l’Audiencia Nacional

El poder mediàtic i les repercussions socials i esportives que envolten el denominat cas Rubiales estan fent que la justícia adopti un valuós dinamisme a l’hora de dur a terme la investigació sobre la causa que jutja el comportament que l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales va tenir durant la celebració del títol mundial per part de la selecció espanyola femenina a l’Stadium Australia, en concret, pel petó no consentit a Jennifer Hermoso.

El jutge de l’Audiencia Nacional al capdavant del cas, Francisco de Jorge, cita a declarar les jugadores Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez dilluns que ve, 2 d’octubre, en qualitat de testimonis, com a exercici de recollida de proves durant la fase d’instrucció. Les compareixences de les tres futbolistes seran per videoconferència i estan cridades a testificar sobre el que van veure i viure en els moments posteriors a l’acte il·lícit que es va produir a Sydney.

Tant Putellas com Paredes són dues veus empoderades dins el vestidor en la lluita pel compliment dels drets de les esportistes i per la igualtat de condicions entre gèneres dins el futbol, però en el darrer mes s’ha comprovat que no són pas les úniques i, a hores d’ara, no es descarta que hi pugui haver més citacions d’altres jugadores al llarg del procés. Els interrogatoris, de moment, s’amplien a alguns càrrecs de la federació com són el director de màrqueting, Rubén Rivera; el director de la selecció masculina, Albert Luque; la cap de premsa de la selecció femenina, Patricia Pérez, i l’exdirector d’integritat Miguel García Caba, dels serveis dels quals va prescindir la patronal divendres passat.

Ahir mateix De Jorge va donar inici a la roda de compareixences amb les declaracions d’un germà i una amiga de Jenni Hermoso, a més de dos pèrits que van elaborar un informe a petició de la defensa de Rubiales. El cercle íntim de la jugadora del Pachuca mexicà va ratificar i ampliar la declaració que Hermoso va prestar a la fiscalia, després de presentar una denúncia per delictes d’agressió sexual i coaccions. El germà i l’amiga també van reconèixer haver rebut pressions per part de l’entorn de Rubiales amb l’objectiu de convèncer la jugadora de justificar públicament el que havia succeït.

L’exdirigent andalús va ser el primer a presentar-se davant la justícia el 15 de setembre passat per exposar la seva versió dels fets com a imputat. El jutge va determinar aleshores una ordre d’allunyament de 200 metres de Jenni Hermoso i la prohibició de contactar-hi mentre duri la investigació. Encara no hi ha data per a la declaració de la jugadora.

NO PRESENCIAL

La compareixença es farà per videoconferència i en qualitat de testimonis

Espanya s’enfronta avui a Suïssa

P.M.

La selecció espanyola femenina juga aquest vespre contra Suïssa la segona jornada de la fase de grups de la Nations League, competició que determina la classificació per als Jocs Olímpics de París del 2024. Després d’imposar-se divendres a Suècia per 2-3, Montse Tomé té disponibles totes les jugadores que van decidir continuar en la convocatòria per mirar de repetir la victòria que van aconseguir en els vuitens de final del darrer mundial contra les helvètiques, tot i que les suïsses busquen refer-se de la derrota per la mínima encaixada contra Itàlia en el seu debut. El partit es disputa a l’estadi Nuevo Arcángel de Còrdova a partir de les 21 h. La resta de jornades es jugaran entre finals d’octubre i desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)