1a divisió FEF

El Barça Atlètic és golejat per Unionistas a Salamanca (4-1)

Una primera meitat desastrosa ha sentenciat les opcions dels de Rafa Márquez, que veuen com l’ascens directe s’allunya a sis punts

El Barça Atlètic ha caigut golejat al Reina Sofía de Salamanca davant l’Unionistas (4-1). Una primera meitat absolutament desastrosa dels blaugranes ha condemnat qualsevol opció de treure alguna cosa positiva del duel. El 3 a 0 al descans deixava clar el destí del partit i els de Rafa Márquez veuen com es compliquen molt les opcions d’aconseguir l’ascens directe, el líder es distancia a sis punts quan resten sis jornades.

Des del minut u el filial blaugrana s’ha vist completament superat. Ritme baix amb pilota, conformisme, molt poca intensitat i constants errades de concentració. La sensació no era la d’un equip que és segon classificat i es jugava mantenir amb vida la possibilitat de lluitar per la primera posició.

Slavy ha advertit amb una rematada de cap que ha obligat a aparèixer a Kochen, però al minut 10 no hi ha pogut fer res. Els locals han fet molt mal per fora. Álvaro Gómez ha superat a Moha i ha posat una gran centrada rasa que el davanter búlgar ha enviat al fons de la xarxa. Res ha canviat. L’Unionistas ha seguit el seu camí, sense traves per part del Barça, que al minut 20 ha encaixat el segon en un servei de cantonada rematat pel mateix Slavy.

I tampoc ha servit per rebel·lar als futbolistes de Márquez. Els locals han estat a prop del tercer en diverses accions, però ha acabat arribant just abans del descans. De nou per fora, incursió per banda dreta i centrada rasa que s’ha passejat entre molts futbolistes visitants i ha acabat enviant a la xarxa Losada. Partit sentenciat en 45 minuts anticompetitius del Barça Atlètic. Minuts per oblidar. Però, també, per aprendre.

I Márquez ho tenia clar al descans. Doble canvi i xerrada que han servit per aixecar l’equip i canviar radicalment la imatge al segon temps. Era massa tard per competir pels punts, però el filial ha tornat a ser reconeixible. Ha posat a prova al porter local i ha aconseguit retallar diferències amb vint minuts per jugar-se. Ho ha fet gràcies una bona diana de Percan. Tot i això, tampoc era el dia. Cinc minuts més tard, una errada individual de Pelayo ha permès anotar el quart i definitiu a Rastrojo.

Derrota dura que amplia la diferència amb un Deportivo intractable al capdavant del grup. Són sis punts quan resten sis partits, molt difícil veient el ritme dels gallecs. Tot i això, el Barça Atlètic ha de seguir competint, certificar el play-off i tenir al cap que li resta el duel directe a Riazor davant el de La Corunya. Serà la darrera bala, i cal arribar-hi viu.