Més futbol

ESPORTS

Mor Bernd Hölzenbein, un dels llegendaris campions del món amb Alemanya el 1974

Va provocar el penal en aquella final que va obrir el camí de la remuntada

L’exfutbolista alemany Bernd Hölzenbein (1946), campió del món al seu país el 1974, va morir ahir als 78 anys, segons ha anunciat el seu club de tota la vida, l’Eintracht de Frankfurt. La seva participació en aquell mundial va ser determinant. Va jugar sis dels set partits en la posició de migcampista ofensiu i en la final contra els Països Baixos de Johan Cruyff va provocar el penal que Paul Breitner va transformar en l’1-1 (minut 25). Posteriorment Gerd Müller, en el minut 43, completaria la remuntada.

En l’Eurocopa del 1976 va marcar en la final contra Txecoslovàquia però els alemanys van perdre el títol en la tanda de penals. Hölzenbein, que va jugar 14 temporades a l’Eintracht, va debutar amb la selecció alemanya el 1973 i es va retirar en el mundial de l’Argentina després de 40 partits en un matx en què va anotar el seu cinquè gol com internacional. Aquella acció no va servir, amb tot, per evitar la derrota contra Àustria i l’eliminació dels campions.

Tot i no ser un davanter és el màxim golejador de la història de l’Eintracht amb 160 gols en 420 partits. Va guanyar tres cops la copa d’Alemanya (1974, 1975 i 1981) i la copa de la UEFA del 1980 en una final contra un altre equip alemany, el Borussia Mönchengladbach.

Va acabar la seva trajectòria professional en la lliga professional dels EUA jugant a Fort Lauderdale, Mamphis i Baltimore.

Aquest any, el passat 7 de gener, també ha mort un dels grans jugadors alemanys del mundial del 1974, Franz Beckenbauer.