2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA-BETIS

«Em falta pujar un petit esglaó»

MARCAR GOLS
«N'he fet quasi tots els anys però en altres categories tenien menys repercussió»
MIKI ROQUÉ
«Estem disposats a fer el que faci falta per un company i a ajudar perquè es recuperi bé i aviat»
EL GIRONA
«No és casualitat que estigui a dalt. A banda de bons jugadors, està jugant molt bé»
PREFERÈNCIES
«Barça o Madrid? De cap, jo sóc simpatitzant de l'equip de la meva ciutat, l'Alcoià»

–El 4-1 a Las Palmas és el final de la mala ratxa del Betis?

–«Contra Las Palmas vam recuperar els senyals d'identitat de l'equip en la primera volta.»

–Quins van ser els senyals d'identitat del millor Betis?

–«Sobretot, agressivitat quan perdíem la pilota; ens agradava dur el domini del partit i tenir la possessió de la pilota.»

–I això que diumenge contra Las Palmas, van jugar en estat de xoc per la situació de Miki Roqué, que ha de deixar el futbol per un temps per un tumor a la pelvis?

–«Bé, és cert que és complicat per la situació que viu un company nostre. És una cosa delicada. Això, però, també va fer que l'equip sortís al camp a donar-ho tot per dedicar-li aquesta victòria a Miki, que segur que se'n va alegrar.»

–Els jugadors del Betis estan disposats a pagar l'operació a Roqué?

–«Des del club s'ha dit que no hi haurà problema amb això. Tots [els jugadors] estem disposats a fer el que faci falta per un company, a ajudar en el que es pugui perquè es recuperi bé i com més aviat millor.»

–La mala ratxa del Betis (cinc derrotes seguides, entre la 21a i la 25a jornada) va arribar just després de quedar eliminat contra el Barça en la copa, tot i fer dos grans partits. Hi va tenir res a veure?

–«Més que els dos partits de copa i la bona imatge, crec que el que ens va passar factura va ser la càrrega de partits que vam tenir. Ja havíem jugat en la copa abans contra el Getafe [1-2 a Sevilla, i 1-3 i remuntada al Coliseum Alfonso Pérez] i dos partits més contra el Saragossa i un contra el Granada i el Salamanca. Vam tenir lesions i al gener vam haver de jugar els mateixos. Ho vam pagar.»

–Però tot i l'eliminació, la copa els deixa un bon record?

–«Sí, la copa ens va donar coses positives. Arreu d'Espanya es va veure la imatge de l'equip. Vam competir contra el Barça i vam poder dedicar una victòria a la nostra afició al nostre estadi.»

–Vostè va fer dos gols al Barça en cinc minuts (1-0, 2', i 2-0, 7'). Van veure possible la remuntada?

–«No, no [somriu]. Abans del partit, ja érem conscients que la remuntada era gairebé impossible. Però el que volíem era sortir a passar-nos-ho bé, que la gent gaudís i, si podíem guanyar, guanyar. Ho vam fer i, a més, hi va haver festa al camp.»

–Després de jugar un any a segona A amb l'Elx, fitxar pel Betis és fer un altre pas endavant. És el seu sostre personal?

–«No, no és el sostre. Sempre es pot millorar. De mica en mica he anat pujant categories i falta pujar aquest petit esglaó, que és l'ascens i jugar a primera.»

–Fer gols al Betis, amb Beñat, Salva Sevilla, Emaná, Rubén Castro... és més fàcil que fer-ho amb l'Elx, per posar un exemple?

–«Hi ha un equip molt bo, amb gent de molta qualitat, però els gols depenen de moltes coses. Cada any he tingut bons companys, i ara no és més fàcil ni més difícil.»

–Però sí que marcar gols és el més difícil en el futbol.

–«Sí, sí, fer gols és el que costa més, perquè és el que dóna punts. Sí que és veritat que en l'equip hi ha molta qualitat i no em puc queixar de l'any passat.»

–Vostè n'ha marcat 36 en 58 partits entre l'Elx i el Betis. Els té comptats? Són números de gran golejador (0,62 gols per partit de mitjana). Pensava arribar a aquest nivell quan estava a segona B?

–«Sempre he fet gols gairebé tots els anys, però com que eren en altres categories té menys repercussió. L'any passat vaig ser el pitxitxi de 2a A (26 gols) i ara estic content de com em van les coses, tot i la lesió al genoll contra el Salamanca [al setembre]»

–En el Betis-Girona de l'octubre, vostès van remuntar el 0-1 gràcies a dos gols de córner i amb alguna decisió polèmica de l'àrbitre.

–«El Girona va fer molt bon partit, i és un dels equips que està fent un futbol molt bo. [El dia 1] vaig veure el partit contra el Granada (2-0) i van fer partidàs, sense cap pilotada i jugant a futbol. No és casualitat que el Girona estigui allà a dalt. A banda de bons jugadors, juga molt bé.»


entRevista a JORGE MOLINA.

Davanter del Betis i últim pitxitxi de segona A

De l'Elx al Betis per dos milions d'euros

Jorge Molina, assessorat per Domingo Sevillano, va deixar l'Elx l'estiu de l'any passat després de marcar 26 gols. El Betis li va fer contracte per quatre temporades, és a dir, fins al 2015, després de pagar 1.600.000 euros de traspàs a l'Elx. A més, en cas que el Betis pugi abans del final del contracte del jugador, el conjunt alacantí cobrarà mig milió d'euros més. És a dir, que l'Elx podria cobrar 2.100.000 euros per la seva estrella. Molina també va ser centre d'atenció a la copa. Va enfrontar-se al Barça en la copa -va marcar dos gols en el 3-1 de la tornada a Sevilla- i recorda l'experiència d'enfrontar-se al Barça de Messi. «Sempre quedarà en el record la il·lusió de jugar en el Camp Nou i contra el millor equip del món. Això agrada a tothom.». De tota manera, diu que no és simpatitzant ni del Barça ni del Madrid. «No sóc simpatitzant de cap dels dos equips. Jo sóc de l'Alcoià, que és l'equip de la meva ciutat». Molina confia que l'equip que entrena Paco López es classifiqui per tercer any seguit per les eliminatòries d'ascens a segona A i pugi. En l'Alcoià, per cert, hi juga ara l'exdavanter del Girona Paco Esteban, que havia començat el curs a l'Ontinyent.

Molina va reaparèixer en el Betis-Girona

Jorge Molina es va lesionar el genoll dret en el partit de copa contra el Salamanca de l'1 de setembre de l'any passat (2-1). Va reaparèixer jugant 45 minuts en el Betis-Girona de la primera volta (2-1), el 16 d'octubre. «Aquell dia va ser el dia que vaig tornar a jugar. No estava al cent per cent però vaig jugar la segona meitat perquè hi havia moltes baixes», recorda el jugador d'Alcoi (l'Alcoià). El Girona, diu l'exjugador de l'Elx, és un dels equips aspirants a disputar el play-off d'ascens. «El nou format de competició fa que hi hagi equips implicats a la part alta fins a les últimes jornades, i això fa que la categoria sigui més interessant. A més, està demostrant que pot estar perfectament a la part alta.», comenta el davanter, de 28 anys, que reconeix que l'objectiu del Betis és únic. «L'objectiu nostre des del principi és pujar, i no hi ha cap altra possibilitat.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)