Girona

El Girona ofereix l'espectacle més pur a Montilivi (4-2)

El Girona completa una remuntada imperial i fa vibrar Montilivi amb un partit majúscul

Lliçó de fe, entrega i joc a la segona part amb Chechu, Despotovic i Dorca pletòrics

El Xerez es va haver de rendir tot i fer una primera part eficaç

Amb 54 punts, l'equip d'Agné no para i s'enfila fins al vuitè lloc

LA SEGONA PART El millor Girona.
L'equip va oferir un nivell altíssim, per moments un atac i gol, i va remuntar amb tota justícia.
EL XEREZ Empetitits.
Eficaç en la primera part, va recular i va acabar aculat en la segona, sense resistir el vendaval.

És bo i sa, ni que sigui de tant en tant, deixar les hipòtesis de futur i gaudir del present. Aturar-se i viure el moment. El Girona va sortir ahir al vespre de Montilivi debatent-se si era justificat o absurd pensar en el play-off. Si encara hi pot haver discussió és gràcies al rendiment d'un equip que no ha parat de créixer. Però no cal perdre's amb els càlculs, que sovint acaben fent perdre la perspectiva. Més val assaborir partits com el que va completar ahir el Girona, imperial en la segona meitat. Sigui a temps o no de pressionar els de més amunt, sigui vigent o no el somni, el que és innegable és que el Girona va fer ahir un partidàs a l'abast dels equips grans. És un orgull per a Montilivi, per a Girona, tenir un equip capaç d'empetitir el Xerez fins a menjar-se'l, amb una remuntada per fregar-se els ulls.

Amb un altre guió.

Possiblement perquè hauria tingut un component d'injustícia prescindir de cap dels protagonistes del recital de Balaídos, Raül Agné va calcar l'onze, la convocatòria i el dibuix. A Vigo, tot va anar rodat, un escenari radicalment oposat al d'ahir, perquè el que també va arribar de seguida va ser el 0-1. Als locals els va costar posar-s'hi, i quan ho van fer ja era amb desavantatge. En les primeres passades a l'espai a Despotovic o els canvis de joc cap a Chechu, la pilota lliscava massa i es perdia.

El Xerez, ben posat, estava força tranquil, tot i que els d'Agné es van anar estirant. Un parell de faltes directes i córners van precedir l'1-1, un molt bon xut sec de Dorca, més atrevit i descarat i amb més recorregut sabent que tenia Tébar a darrere i Ángel en línia. Tot pintava molt més bé, però el Xerez, sense avisar, en silenci, va tornar a castigar, com ho fa un equip solvent. Amb verí, amb una efectivitat espectacular. Óscar Díaz va aprofitar l'espai que els locals deixaven al costat dret i va trobar Pablo Redondo, a qui li va tocar assumir el paper d'executor. José Mari i Mario Bermejo, amb més instint, tenien altres rols ahir. Poca cosa es podia retreure al Girona, que volia, treballava, jugava, recuperava, arribava.

No n'hi va haver prou per manar abans del descans, però sí per girar la truita en la segona part. La fredor inicial va ser un miratge, perquè els gironins van començar a aixecar la veu. Agné va poder posar-hi actius des de la banqueta i l'equip va fer un pas endavant. Les recuperacions de pilota, com tot el Xerez, eren cada cop més a prop del porter Chema. Va arribar el 2-2 de córner –una arma que l'equip està explotant molt en els últims partits i que ahir va fer anar de bòlit els andalusos, als quals l'àrbitre va perdonar un penal–, el preludi del festival. Amb el Xerez aculat i resignat, el Girona no parava. Amb Dorca omnipresent, va tenir la competència en protagonisme de Chechu, que va fer un golàs quan ja anava coix –estava fos, com Luso– i amb la cama dolenta. Despotovic, que no en té mai prou, va tornar a sucar, ben assistit per Jandro. Tot això, amb el Xerez incapaç de dir-hi la seva. Montilivi, tant l'afició com fins i tot els protagonistes, van marxar amb cara de no acabar-se de creure el que havien viscut. Un espectacle.

GIRONA
4
XEREZ
2
GIRONA:
Santamaria, Luso, Serra, Migue, Dani Bautista, Tébar, Ángel (Jandro, 55'), Dorca, Chechu (Borja, 87'), Moha (Peragón, 70'), Despotovic.
XEREZ:
Chema, Redondo, Lombán, Leandro, Mendoza, Rafa Barber, Cordero (Héctor Font, 68'), Pablo Redondo (José Vega, 79'), Óscar Díaz (Capdevila, 68'), José Mari, Mario Bermejo.
GOLS:
0-1 (3') Pablo Redondo. 1-1 (22') Dorca. 1-2 (28') Pablo Redondo. 2-2 (61') Despotovic. 3-2 (79') Chechu. 4-2 (89') Despotovic.
ÀRBITRE:
Ocón Arráiz.
T.G.:
als locals Migue i Dorca. Al visitant Cordero.
PÚBLIC:
5.417 espectadors a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)