Girona

Raül Agné renova en la intimitat

El tècnic talla la incertesa sobre el seu futur i anuncia que es queda al Girona

Convençut que hi haurà un salt de qualitat, agraeix la confiança de Josep Delgado

Destaca la seriositat i la discreció dels executius del club en les negociacions

«Les coses del club no se solucionen als bars, sinó entre professionals», sentencia

Lloa les àrees esportiva, econòmica i social, i els posa un 10

SOBRE LES NEGOCIACIONS
«Hem fet les coses de manera professional, que és com toca fer-les en aquests nivells. Jo, com a entrenador, he escoltat tothom. I el club ha fet un pla d'actuació íntim i discret. Nosaltres sí que ho hem fet bé, perquè ningú s'ha assabentat de res»
«Si algú deia que tenia les dues cames fora del Girona, jo li dic que estic ficat a dins fins al front, en un 99,9%. I no cal parlar-ne més. Jo no jugo a la puta i la Ramoneta»
«No tinc res firmat, però sóc un tio de paraula»
AVÍS A NAVEGANTS
«Algun mitjà s'ha aprofitat de la meva persona per dir mentides. No estic ofès amb ningú, però la meva feina me la prenc molt seriosament i no m'agrada que es diguin mentides al meu voltant»
«No estic aquí per explicar detalls. Què importa amb qui m'he reunit? Això no és Salsa rosa. Què es pensen, que jo aniré pels bars explicant les coses? Les intimitats dels clubs són coses que solucionarem els professionals»
«[Toshack] Deixem-ho estar. M'ho he passat molt bé aquests dies»
EL SALT DE QUALITAT
«Això [la renovació] vol dir que puc progressar en aquesta casa. Jo sempre he dit que el Girona és especial i que el Girona estaria a davant de tot si fes un salt qualitatiu. I si no, recorrem a l'hemeroteca i porteu-me totes les rodes de premsa que vulgueu»
«Vull que el dia a dia en la meva àrea sigui més professional i amb més recursos dels que hem tingut. I també serem més ambiciosos. El club creixerà. Aquí es ve a treballar i a pencar, no pas a parlar ni a vendre res»
«Xavi Julià és el primer que diu al propietari que s'ha de renovar Raül. Més intervenció que aquesta...»
EL CURS 2010/11
«L'àrea esportiva ha complert l'objectiu de manera sobrada. L'àrea social ha aconseguit
omplir el camp i generar il·lusió. I l'econòmica, avui som dia 3 [per ahir] i ja fa dos dies que hem cobrat. Ha estat un any de 10. I la realitat és que el club funciona»
99,9
PER CENT
de possibilitats de continuar a Montilivi, segons va revelar Agné.

Ni llum ni taquígrafs ni consell d'administració. La renovació de Raül Agné es va gestar dijous a la tarda –els consellers ja havien posat els càrrecs a disposició de Josep Delgado– des de la discreció i també des de la professionalitat, tal com es va encarregar de reiterar el mateix tècnic quan ahir va anunciar que continuaria un curs més a la banqueta de Montilivi.

«He renunciat a estar en altres llocs, perquè vull estar aquí i perquè penso que aquí es poden fer bé les coses, però partint d'uns paràmetres professionals», va comentar el tècnic nascut a Mequinensa, que va estar fins a última hora en les travesses per dirigir el Barça B i també força amunt en altres llistes de clubs –de primera i segona A– que busquen entrenador. Agné va acabar apostant pel Girona després d'haver obtingut el compromís de Josep Delgado –el propietari ha negociat amb ell a través dels seus executius de confiança, especialment el nou director general, Joaquim Torrecillas– que el club farà el salt de qualitat que tant havia reclamat el tècnic. Aquest fet implicarà que les expectatives esportives de l'equip siguin més altes la temporada vinent: «Serem més ambiciosos, però partint sempre de la base que és una categoria molt complicada.» I com a mostra, va posar l'exemple del Tenerife.

Sempre pivotant sobre els eixos de la seriositat en el treball i el rendiment, a Agné se'l va veure molt il·lusionat en la nova etapa que aviat encetarà a Montilivi –«ja n'hi ha prou de ser un club tan amateur»–, però també força molest amb la dimensió que havia agafat la incertesa sobre la seva continuïtat. Sense dir-ho explícitament, també va deixar entreveure que filtracions i declaracions que venien del nucli del consell distaven molt de la discreció que ell va posar ahir com a exemple: «Les intimitats dels clubs les solucionen els professionals del mateix club. No als bars. I que jo sàpiga, aquí els calés els posa només una persona [Josep Delgado]. El que ha passat aquest any amb les àrees esportiva, econòmica i social es per treure's el barret després que fa un any l'equip estava per desaparèixer. Sembla que es tinguin ganes d'acabar d'una manera convulsa quan no n'hi ha cap necessitat.» El tècnic va fer servir la metàfora dels bars més d'un cop en els gairebé 18 minuts que va durar la roda de premsa.

La durada.

Agné va refusar respondre amb concreció algunes preguntes. Per exemple, a l'hora de parlar de la durada del nou contracte: «No cal parlar d'això. Quan toqui fer-ho oficial, ja es farà. No som ara aquí per saber si és un any, dos, tres o cinc», va manifestar el tècnic, que encetarà la seva quarta campanya a Montilivi. L'anunci podria accelerar la renovació d'alguns jugadors indecisos –la majoria dels homes a qui el club ha proposat continuar s'han mostrat insatisfets amb la primera proposta–, però Agné tampoc hi va voler entrar: «Jo no entraré a negociar els calés dels altres. I les negociacions les durà qui les ha de dur. Jo em dedicaré a dir si em poden portar aquest o aquell. Les negociacions, però tenen el seu procés», va comentar el de Mequinensa, que ja va donar alguna pista sobre la temporada que ve: «Amb el càrrec executiu que tinc, he de prendre decisions des de la reflexió i, probablement, haurà de sortir algú encara que em dolgui molt. Si hem de començar a recórrer al cor, estarem sempre allà mateix. Tirarem de valors i de rendiment.»


«Ja n'hi ha prou de ser un club tan amateur», exposa el de Mequinensa

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)