3a divisió FEF

3a divisió

Júpiter

Recordin el seu nom: Kuku

Després d'unes xifres espectaculars els dos últims cursos, el davanter espera continuar marcant en categoria estatal

Minut 94 i el seu equip, el Júpiter, empata al camp del Rubí en la primera jornada del retorn dels grisgrana a tercera. El seu company Mechi, que just uns minuts enrere havia empatat el matx amb una assistència seva, posa una pilota a l'espai i, superant el seu marcador amb una carrera imparable, recull la passada i bat el porter Juanmi. 1-2, tres punts per al Júpiter i presentació en societat a tercera del jugador revelació el curs anterior a primera catalana: Kuku.

De pares gambians emigrats de joves a Catalunya, Mamadou Kanteh, Kuku, va néixer a Calella fa 26 anys, tot i que ell és de Malgrat de Mar. Des d'aquesta població costera, Kuku agafa el tren i el metro per anar a Barcelona cada dia que té entrenament amb el Júpiter, conjunt amb el qual, després de l'ascens del curs passat, juga a tercera divisió. Una categoria que fa dos anys tenia tres esglaons per sobre.

Fa tot just dues temporades, aquest veloç davanter jugava a les files del Poble Nou 2000, un modest conjunt de Pineda de Mar que juga a tercera catalana. I aquell curs, després de dues temporades amb bones xifres golejadores, va explotar: 45 gols en 29 partits que van cridar l'atenció del conjunt grisgrana, que el va incorporar a les seves files. “Aquell any vaig decidir prendre-m'ho una mica més seriosament, però tampoc m'esperava fer una temporada com la que vaig fer”, comenta el futbolista, que, en l'apartat col·lectiu, es va quedar a les portes de la promoció d'ascens. En aquell conjunt hi jugava també el seu germà petit Tamba –nou fitxatge del Martinenc–, que enguany també ha fet el salt de tercera a primera i espera seguir els passos del gran.

Després d'aquell gran any amb el Poble Nou 2000, Kuku no ha parat de créixer. Tot i que els 45 gols eren una xifra inabastable, en el seu primer any amb el Júpiter el va tancar amb 25dianes, que li van valer el títol de màxim golejador dels dos grups de primera catalana, així com el retorn dels de la Verneda a tercera divisió. “Els defenses ara són més forts i més ràpids, però el canvi més gran el vaig notar de tercera catalana a primera i no pas ara”, explica Kuku, que no ha trigat ni un partit a demostrar que encara no ha arribat al seu sostre i que li sobra qualitat també per a aquesta categoria.

Com fa dos cursos, la gran temporada de Kuku a la Verneda tampoc va passar desapercebuda i aquest estiu el davanter ha rebut algunes ofertes per marxar, però ha decidit seguir: “He apostat pel Júpiter perquè en el seu moment ells van apostar per mi.” I és que, de moment, aquest futbolista “ràpid, golejador i amb bon regat”, com ell es defineix, només té una cosa al cap: “Seguir fent gols.” El que hagi de venir, vindrà, però per si de cas no s'oblidin del seu nom.

El perfil
Kuku, tal com se'l coneix en aquest món, té 26 anys acabats de complir (27/08/1989) i ja havia debutat, en edat juvenil, a tercera divisió amb el Blanes. També havia jugat, en clubs de la seva zona, a primera catalana i a l'antiga primera regional, i ara, després d'unes xifres golejadores espectaculars els últims dos cursos, li arriba l'oportunitat de nou a tercera, aquest cop com a titular.
45
gols
en 29 partits la temporada de la seva explosió futbolística al Poble Nou 2000: 1,6 de mitjana per partit.
25
dianes
li van donar el pitxitxi la temporada passada a primera catalana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)