Llagostera

KIKO FEMENÍA

MIGCAMPISTA DE L'ALAVÉS

“La seva necessitat es traduirà en molta intensitat”

“A Palamós és difícil tirar endavant els partits. Serà clau marcar un gol ràpid”

“Em transmet molta confiança”

“Del Barça no en guardo un mal record. L'any del Madrid B i el mig curs parat van ser molt durs”

Kiko Femenía (2 de febrer del 1991) torna a sentir-se futbolista després d'un parell de cursos sense gaire protagonisme als terrenys de joc. Bordalás el va recuperar el curs passat a l'Alcorcón, i el tècnic de l'Alavés torna a confiar en ell perquè sigui una peça clau en l'esquema dels vitorians.

Dues jornades de lliga i l'Alavés ha sumat dues victòries. La temporada ha començat bé.
Sí, estem treballant dia a dia des de l'inici, per sumar ben ràpid punts. De moment, l'arrencada és molt bona i volem continuar així.
Només han encaixat dos gols en els dos primers partits. El segell defensiu de Bordalas és innegociable, no?
El curs passat vaig coincidir amb ell a l'Alcorcón, i sempre vol que els seus equips siguin molt sòlids en defensa. Les ocasions en atac sempre acaben arribant si es treballa bé al darrere. La idea és aquesta, no encaixar amb facilitat i aprofitar les ocasions que sempre tenim.
I en atac, l'Alavés també té pólvora amb homes com vostè o Toquero?
Sí, tenim jugadors amb gol, i fins i tot la gent que no està participant gaire col·labora perquè tot l'equip sigui millor. La idea és formar una gran família i de moment ho hem aconseguit, i això es tradueix en molta més confiança sobre el terreny de joc.
Afronten el segon partit a fora de casa. El primer es va complicar quan ja el tenien encarrilat. Què va passar?
A Osca ens vam posar 0-3, i al final, amb el 2-3 ens va tocar patir una mica. Tot i això, l'equip es va refer molt bé i va saber aguantar el resultat en els últims minuts. Tampoc ens hem d'irritar pels errors, ja que un gol va ser a pilota aturada i l'altre va ser un xut sorprenent amb la puntera. Són gols que podíem evitar, però l'equip en defensa crec que està en un bon nivell.
Visiten Llagostera. Quin partit esperen?
Esperem un partit molt complicat, això segur. Al seu camp sempre és molt complicat tirar endavant els partits. Segur que ens trobarem un Llagostera molt intens, ja que els comencen a fer falta els punts. No han començat bé i segur que aquesta necessitat es tradueix en intensitat. Si ells surten a totes, nosaltres hi haurem de posar encara més força.
El camp condiciona els rivals que visiten Palamós?
Potser una mica. En el nostre cas juguem en un camp més gran, i no sé com estarà la gespa. Tot i això, no hem d'estar pendents del terreny de joc.
No valen les excuses. Crec que serà important marcar un gol ràpid.
Bordalás devia ser decisiu en el seu fitxatge?
És clar que vaig fitxar per l'Alavés per ell i perquè és un club històric. A Alcorcón em va transmetre molta confiança, sé com treballa i m'agrada.
L'Alavés ha d'aspirar a més que la permanència?
Tenim clar que volem estar entre els millors, però la categoria és complicada. Si enganxes una mala dinàmica ets a baix, i a l'inrevés. Hem de competir i no pensar a llarg termini.
Fins a arribar a Alcorcón –gener del 2015– ho devia passar molt malament, no?
Sí, al Madrid B ni vaig jugar, i després vaig estar mig curs parat i va ser dur. Vull girar full i tornar-me a sentir futbolista. Ara estic content.
Del Barça tampoc en va sortir del tot bé, no?
Tampoc ho vull recordar gaire, però la veritat és que estic content de la meva etapa al Barça. El primer any potser va ser irregular, però el segon vaig jugar força i crec que a un bon nivell. A final de curs, em van dir que no comptaven amb mi, ja que havia de fer el salt al primer equip, i vaig buscar una sortida que em semblava bona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)