Créixer en la inferioritat

Després de les vermelles. El Júpiter va fer els gols clau a Gavà amb deu homes, la Muntanyesa va aguantar el 0-0 tot i una expulsió ràpida (10') i el Manlleu va resistir 40 minuts per vèncer

L'última jornada a tercera divisió va demostrar que jugar molts minuts amb superioritat numèrica no assegura res, ben al contrari. Tres partits van deixar clar que el sacrifici i la disciplina tàctica poden permetre a un equip que està amb un futbolista menys aconseguir resultats positius. La Muntanyesa va aguantar des del minut 10 amb un futbolista menys contra l'Europa, que no va ser capaç de superar la rereguarda dels de Nou Barris (0-0); el Júpiter va marcar dos gols clau quan es va quedar amb deu en el minut 48 i es va acabar imposant al líder, el Gavà (2-3), i el Manlleu va mantenir el resultat favorable al terreny de joc del Sabadell B malgrat una expulsió en el minut 51 (1-2).

A Nou Barris, quan l'àrbitre va expulsar Pedro per una agressió amb 80 minuts per jugar-se, la Muntanyesa es va preparar per resistir, i ho va aconseguir. “Han desistit d'atacar i han posat dues línies molt ben tancades”, va dir després del partit el tècnic de l'Europa, Albert Poch, fent referència a la feina del seu rival, que és el que els va complicar les coses malgrat la superioritat numèrica. El tècnic de la Muntanyesa, Antonio Escudero, va valorar la gran tasca defensiva del seu equip i la importància del punt aconseguit, que els permet mantenir la bona línia i la seva condició de bèstia negra de l'Europa a tercera divisió.

A Gavà, el duel entre els locals, líders, i el Júpiter, tercer, es va resoldre a favor dels visitants gràcies, segons el tècnic, Juanjo García, al canvi d'actitud dels seus després de la segona groga vista amb 1-1 per Ahufinger (48'): “Hem fet un pas endavant, ens hem fet més grup i ens hi hem deixat la pell.” El tècnic gavanenc, Juanma Pons, va admetre que la pressió avançada del rival se'ls va entravessar, ja que els va provocar pèrdues de pilota en zones perilloses. L'efectivitat del Júpiter, amb un gran Kuku, va fer la resta.

A Castellar del Vallès, la feina del Manlleu en la primera meitat, en què es va situar 0-2, hauria pogut quedar en no res a causa de l'expulsió de Josu (51'). El gol que tot seguit va fer el Sabadell B els complicava més les coses, però els osonencs van saber defensar-se i, sobretot, patir.

LES FRASES

Després de l'expulsió hem fet un pas endavant, ens hem fet més grup i ens hi hem deixat la pell
Juanjo García
ENTRENADOR DEL JÚPITER
El rival ha fet una tasca important. Han desistit d'atacar i han posat dues línies molt ben tancades
Albert Poch
ENTRENADOR DE L'EUROPA
Amb deu ha estat el millor moment del Júpiter. Han treballat molt i han pressionat molt amunt
Juanma Pons
ENTRENADOR DEL GAVÀ
Hem fet una molt bona feina, amb molta seriositat, i hem aconseguit un punt important
Antonio Escudero
ENTRENADOR DE LA MUNTANYESA

El Peralada ho va aprofitar millor

L'equip que va fer valer la superioritat numèrica per assegurar la victòria va ser el Peralada, que va veure com el Sant Andreu es quedava amb un futbolista menys per l'expulsió de Noguera amb un 0-1 a favor dels altempordanesos (58'). El Peralada va tenir l'encert de fer el 0-2 tot seguit, la qual cosa va deixar molt tocat el Sant Andreu, que no va tenir capacitat de reacció i va veure com els visitants feien dos gols més (0-4). L'altre partit de la jornada amb un expulsat va ser l'Ascó-Terrassa. El local Argilaga va veure la vermella en el 78, però el duel estava sentenciat (3-1).