Girona

“Tenim una plantilla molt bona”

Pablo Machín elogia el treball de la direcció esportiva del Girona pels retocs del mercat d'hivern

El tècnic considera que el bon paper del curs anterior ha estat atractiu per fer arribar jugadors amb més ofertes

Pablo Machín havia anat integrant durant el mes de gener Dejan Lekic i Pablo Maffeo, i aquesta setmana s'hi ha afegit Cristian Herrera, incorporat l'últim dia del mercat d'hivern. Tot plegat ha deixat a Montilivi una plantilla encara més reforçada, en quantitat i en qualitat, que satisfà d'allò més l'entrenador. Amb 27 jugadors –comptant Marcelo Djalo i el porter David Oliveros, que tenen fitxa del filial–, Machín té peces per triar i remenar. “A tots, jugadors i entrenadors, ens agradaria tenir-ne 18 perquè tots anessin convocats i tots tinguessin oportunitats, però això és impossible. Perquè l'exigència de la competició fa que no puguis estar sempre al mateix nivell”, va indicar el de Gómara, que va ser clar: “L'entrenador ha de gestionar la plantilla, i és cert que és àmplia i des del meu punt de vista molt bona per a la categoria. Ara falta que tots estiguin en condicions per demostrar-ho, i jo, que no amago la meva responsabilitat, he d'encertar en les decisions”.

La feina i l'atractiu

Machín va destacar les gestions del director esportiu, Quique Cárcel. “Primer, s'ha de reconèixer una bona feina del club, que està fent un esforç. Continuem sent un dels clubs amb recursos més limitats, i estem aconseguint jugadors que podrien jugar en qualsevol equip. Això diu molt del treball de Quique Cárcel.” Segons la visió de l'entrenador, hi ha un altre factor que està ajudant el Girona a aconseguir l'arribada de jugadors temptats també per altres clubs: “Els senyals d'identitat i el bon fer del Girona fan que siguem atractius per a alguns jugadors. En Cristian, per exemple, tenia molt clar que volia venir aquí, després d'ofertes fins i tot superiors, perquè ens havia vist l'any passat i érem un equip atractiu. Ha cregut en el projecte i en la manera de jugar”.

Preguntat per la gestió d'una plantilla tan àmplia, Machín va explicar: “Som una plantilla molt competitiva, i de la competitivitat sortirà la millora de tots. Qui jugui haurà d'estar més alerta perquè el pressionaran per darrere. I en el moment de prendre decisions tindrem més possibilitats per fer-ho. La plantilla és àmplia, però sempre hi ha contratemps. Avui, per exemple, érem 20 jugadors de camp.”

El debut d'Herrera

Tot i que en l'Almeria li costava moltíssim jugar partits –no participava en cap des del 13 de desembre–, Cristian Herrera ha arribat a Montilivi amb un bon to físic. I Machín no descarta fer-lo debutar demà mateix, contra el Nàstic. “Els davanters solen necessitar menys marge de temps. Lekic va arribar amb una mica de falta de rodatge [el serbi va debutar al cap de dues setmanes], però no és el cas de Cristian. Li ha faltat competició, però s'ha entrenat a un bon nivell. I ha fet sessions molt bones aquests dies. Està a un nivell òptim i podria entrar perfectament en la convocatòria i jugar.” En l'exjugador de l'Elx, el Girona ha vist una aposta de futur –lligat fins al juny del 2018–, però tant el jugador com l'entrenador tenen clar que pot ser molt útil aquesta mateixa temporada. “Els hem d'aprofitar tots. Es podia haver tancat perfectament la plantilla amb Lekic, perquè no ens oblidem de Sobrino, però és una oportunitat de mercat que va ser impossible el juny passat i probablement ho hauria estat el juny següent. Quan algú ha mostrat la disposició a venir, i amb les qualitats que té, seria de ximples dir que no. Per descomptat que és molt aprofitable, des del primer moment.”

AMB 27 JUGADORS

El tècnic admet que la gestió és clau però veu difícil tenir-los tots a punt

L'ÚLTIM D'ARRIBAR

Machín veu Cristian Herrera “a un nivell òptim” per poder debutar demà
Som un dels clubs amb els recursos més limitats, però arriben jugadors que podrien jugar en qualsevol equip. Això diu molt del treball de Cárcel
Som una plantilla molt competitiva, i de la competitivitat en sortirà la millora de tots
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
La plantilla és àmplia i crec que molt bona per a la categoria. Ara falta que estiguin tots a punt i que encertem en les decisions
Els senyals d'identitat i el bon fer del Girona els últims anys han estat atractius per als jugadors. Cristian creu en el projecte

Problemes menors d'Aday i Llonch

El Girona fa aquest matí l'últim entrenament abans de rebre el Nàstic demà (17.00 h). Amb les baixes confirmades de Richy –continua fent recuperació de l'operació al genoll–, Rubén Sobrino, Marcelo Djalo i Nwakali, l'entrenador està pendent de l'evolució d'Aday Benítez i de Pol Llonch. El de Sentmenat, titular habitual les últimes setmanes, es va perdre algunes sessions per una gastroenteritis, però no hauria de tenir cap problema per jugar. Llonch es va retirar de l'entrenament d'ahir per un problema a l'abductor. De tota manera, l'exjugador de l'Espanyol B no juga des de l'últim partit del 2015 i no ha entrat en cap de les tres últimes convocatòries. En l'onze inicial, qui tornarà amb tota probabilitat és Pere Pons. La setmana passada, aprofitant que es perdia el partit al camp del Numància per sanció, li van treure de cop els queixals del seny dels dos costats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)