Llagostera

futbol

segona divisió

Leganés, fi del trajecte per al Llagostera

Conscient de la utopia de mantenir possibilitats de permanència fins a la darrera jornada, el Llagostera perd a Leganés (2-0) i dos anys després s'acomiada de la categoria

Els d'Alsina acabaran el curs sense vèncer a fora –només quatre punts–, un obstacle massa gran a superar

El Llagostera va caure derrotat a Leganés (2-0) i va certificar el descens matemàtic a segona B. Tot i que arribava a terres madrilenys moribund després d'empatar sense gols dimecres, a casa contra l'Almeria, als llagosterencs només els quedava el miracle per obtenir la permanència. Palamós va veure com el futbol de segona A tornava a la Costa Brava en un partit –sense públic– precisament contra el conjunt madrileny i Butarque ha estat l'estadi –ple a vessar– que ha acomiadat de la categoria el conjunt dirigit per Oriol Alsina. Paradoxes de la vida, l'equip gironí va tancar un cercle de somni contra el Leganés en un ambient immillorable per certificar la defunció, això sí, si és que hi ha algun lloc bo per confirmar un presagi del tot negatiu com perdre la categoria. Ni que hagués guanyat el partit i hagués fet la guitza als madrilenys, els llagosterencs haurien tingut possibilitats de salvar-se, ja que els resultats dels rivals directes que té per sobre tampoc van acompanyar per traçar, encara que fos per allargar l'agonia, les probabilitats d'obtenir el gran objectiu fixat des de fa mesos pel club blaugrana. El Llagostera jugarà la temporada que ve a segona B, abandonarà el futbol professional, els estadis majestuosos d'exhistòrics de primera divisió com el Mallorca, el Valladolid, entre molts d'altres, per tornar a estadis no tan amables per a la pràctica del futbol, alguns d'herba artificial, una història coneguda per un club que ja ha demostrat viure i ser competitiu en entorns així. Tornar a curt termini sembla impossible; intentar-ho, una obligació per als descendits d'una categoria superior encara que el club tingui unes dimensions petites com el Llagostera.

Els primers minuts de l'enfrontament van tenir un dominador clar. El Leganés va sortir amb força, i és que els madrilenys tenien molt més a guanyar que el Llagostera. Forts i constants en la pressió, els jugadors dirigits per Asier Garitano no deixaven pensar els d'Alsina, que a còpia de pilotades i alguna jugada trenada intentaven treure la pilota com podien. Conscients que el ritme elevat de l'inici no el podrien mantenir, el Llagostera va començar a mantenir la possessió de la pilota i a disposar d'alguna arribada amb cert perill, a través de centrades des de l'esquerra –Ríos i Masó ho van intentar.

El conjunt local no volia posar-se nerviós, tot i ser conscient que s'hi jugava molt i que el grau de responsabilitat augmentava exponencialment als minuts que passaven. En la primera arribada més clara dels madrilenys, però, l'alliberació va ser total entre els jugadors i tots els presents. Una centrada per la banda dreta de Szymanowski va acabar amb un mal refús d'Emilio. Sastre va cedir a Gabriel, que amb molta habilitat va regirar-se i va superar René, que no va poder evitar el gol tot i l'estirada i va establir la seva imbatibilitat fins als 437 minuts.

El gol va calmar el nerviosisme del Leganés, que va abaixar el ritme en molts dels aspectes del joc per controlar més el duel, esperant que els altres resultats l'acompanyessin. Per contra, els llagosterencs tampoc van prémer excessivament l'accelerador, i és que un dels objectius principals era donar bona imatge i mantenir-se a una distància curta, pel que fa al marcador. Amb els resultats de la jornada, els decibels a Butarque i la pressió envers el Llagostera, que va acomodar-se damunt el terreny de joc tot i que no generava perill a l'àrea rival –Serantes només va haver d'intervenir en el 43', després d'un xut brillant de Natalio des del vèrtex de l'àrea que es colava per la creueta de la porteria.

Res a perdre

En pocs minuts jugats de la segona part, Oriol Alsina va interpretar que el seu equip no tenia res a perdre i va fer entrar José Carlos per Masó. Ríos Reina va ocupar el lateral esquerre amb Querol –Imaz el va substituir minuts després– davant seu. El canvi va ser una declaració d'intencions d'un Llagostera que tenia la intuïció que podia fer mal al rival. El Leganés mereixia i volia fer el segon gol per sentenciar el seu partit, però es trobava al davant un Llagostera ben plantat que oferia resistència, tot i estar descendit sumés els punts que sumés.

La resistència gironina va acabar en el 65', quan després d'una gran jugada de Timor, que va triangular a la perfecció amb Gabriel, va acabar centrant i Miramón rematant al fons de la porteria amb el cap, però també amb el cor.

Els minuts restants van ser un pur tràmit per als dos equips. El Llagostera volia posar fi a l'agonia i intentava no sortir escaldat i el Leganés somiava en una capgirada dels resultats, que no es va produir, per pujar a primera.

LLAGOSTERA: René
Román, Edu Oriol, Tito, Chus Herrero, Masó (José Carlos, 55'), Tébar, Emilio, Querol (Imaz, 62'), Ríos
Reina, Juanjo (Benja, 70')
i Natalio.

LEGANÉS: Serantes, Víctor Díaz, Mantovani, Insua, César Soriano, Sastre (Alberto Martín, 71'), Timor, Szymanowski, Rubén Peña (Asdrúbal, 81'), Miramón i
Gabriel (Dovale, 76').

CANVI DE RITME

L'1-0 va permetre als locals calmar els nervis i passar a controlar el matx amb possessió

NI AIXÍ

MINUT A MINUT: 7' Masó i Ríos combinen. L'andalús fa una centrada que no troba rematador, just al punt de penal. 10' Primera arribada amb perill del Leganés. Víctor Díaz fa la centrada, en primera instància Emilio refusa al segon pal però Sastre cedeix la pilota a Gabriel Pires, es regira i engalta un fort xut que posa fi a la imbatibilitat de René i estableix l'1-0. 13' Timor executa una falta de lluny. El refús cau a les botes, de nou, de Rubén Peña, que retalla Masó però el seu xut posterior l'atura René Román. 18' Excel·lent jugada de Rubén Peña per la dreta. Encara René, sense angle, però acaba fent una centrada a Gabriel, que xuta desviat als núvols quan ho tenia tot a favor per fer el segon gol. 25' Querol intenta rematar una pentinada d'un company, refusa un defensor i Natalio ho intenta de manera acrobàtica però topa amb un altre defensor. 30' Gabriel dribla Masó, condueix la pilota dins de l'àrea petita però a l'hora de fer la centrada no decideix bé. 33' Mantovani intenta rematar amb el peu una passada d'un company amb el cap, després de servir un córner. 38' Szymanowski fa la passada a l'espai a Rubén Peña, aquest aconsegueix desfer-se de Tito però la seva centrada no troba un rematador clar. 43' Natalio es treu de la màniga un fort xut des del vèrtex de l'àrea que fa lluir a Serantes. 46' Rubén Peña fa l'obertura cap a Szymanowski, que retalla Tito però fa un xut que rebota a les cames d'un defensor i atura René. 50' Córner a favor del Leganés. Chus Herrero intenta refusar amb el cap però la pilota cau a Szymanowski, que xuta molt desviat. 51' Szymanowski veu César Soriano que el desdobla, li cedeix la pilota però la centrada d'aquest l'atura René, molt segur sota els pals. 53' Bona passada interior que controla Querol. El de Reus es queda aturat però ni el col·legiat ni l'assistent no assenyalen res. 58' Szymanowski condueix la pilota i xuta des de fora de l'àrea, molt desviat. 60' Ho prova ara Víctor Díaz des de lluny, el seu xut el desvia un jugador i gairebé sorprèn René. 65' Timor fa una gran jugada, amb coratge i força. L'exfutbolista del Girona triangula amb Gabriel, fa la centrada al segon pal i Miramón remata amb el cap. 75' Szymanowski rep dins de l'àrea, controla amb el pit però xuta molt desviat, quan ho tenia tot a favor. 83' Miramón encara René tot sol però xuta desviat. 85' Córner a favor del Leganés que remata amb el cap, sol dins de l'àrea petita, Alberto Martín. René l'atura per poc.
GOLS: 1-0 (10') Gabriel. 2-0 (65') Miramón. ÀRBITRE: Cordero Vega (col·legi de Cantàbria). T.G.: Sastre (35'), Rubén Peña (42'), Miramón (47') i Szymanowski (51'); Tébar (67'), Tito (78') i Natalio (83'). T.V.: cap. PÚBLIC: 8.100 espectadors a l'estadi municipal de Butarque, a Leganés.

POC JOC OFENSIU

Els gironins van generar poques ocasions de gol i les arribades van ser esporàdiques

TRANSISTORS

Amb el matx sota control, l'afició local va estar més pendent del Nàstic que del Leganés

RENÉ ÉS HUMÀ

Feia 437 minuts que el porter andalús no encaixava cap gol quan Gabriel va marcar l'1-0

NEGATS A FORA

Sense guanyar a fora i amb només quatre empats, els d'Alsina no han pogut salvar-se
L'afició del Leganés va esclatar amb el segon gol, tot i que els resultats no el van fer pujar a 1a
Alsina va aplicar canvis ofensius en la segona part però el 2-0 va acabar de sentenciar el matx