Girona

Coris, lligat fins al 2019

Setmana productiva. El jugador de Tossa de Mar segueix les passes de Rubén Alcaraz i Aday Benítez i allarga una temporada més el contracte amb el club de Montilivi

El Girona havia anunciat dues ampliacions de contracte, la de Rubén Alcaraz fins al 2018 i la d'Aday Benítez fins al 2019, i va voler rematar la setmana amb un tercer anunci, sense fer-li res que arribés poques hores abans del partit que l'equip jugava a la Condomina. El club va fer oficial el perllongament del vincle amb Sebas Coris, a qui lliga per una temporada més, fins al juny del 2019. És una operació similar a la d'Aday, ja que Coris tampoc acabava el contracte aquesta temporada, sinó que en tenia fins al 2018, i el club no ha volgut esperar més a prorrogar-li per un any més.

Coris, de 23 anys, ha recuperat aquesta temporada bona part del protagonisme que ja va tenir fa dos cursos, el del seu debut a segona A, tot i que el seu bateig amb el primer equip del Girona va ser en el curs 2013/14 en el partit tornada de la tercera eliminatòria de copa a Getafe (4-1) i que va significar la destitució de Ricardo Rodríguez: Coris va saltar a la gespa ja amb 4-1 en substitució de Jandro (73').

Protagonisme en la lliga

El jugador de Tossa de Mar, que va passar per l'equip del seu poble i pel Lloret abans d'arribar a Girona –l'última temporada de juvenil–, va cridar de debò l'atenció dels tècnics del Girona en la pretemporada del curs 2014/15, i en la tercera jornada ja va debutar en la lliga, en un Girona-Tenerife (2-0), de la mà de Pablo Machín. A partir de novembre, va començar a tenir continuïtat fins a tancar la temporada de l'estrena en el futbol professional amb 1.245 minuts repartits en 27 partits, 14 dels quals com a titular. Amb un perfil molt més ofensiu que defensiu, el tossenc es va anar adaptant al carril esquerre, lloc que es va alternar amb Aday Benítez –un altre home ofensiu reciclat al carril– arran de la llarga absència de David Juncà. La temporada següent, ja consolidat del tot en el primer equip, va fer un pas enrere en presència a l'equip, ja que va acumular menys de la meitat de minuts (556). Això va fer plantejar l'estiu passat una sortida en forma de cessió, tot i que ell sempre va tenir clar que la seva prioritat era quedar-se, convençut que li acabaria arribant l'oportunitat. La idea de buscar-li una sortida va anar perdent força durant l'estiu, i va quedar descartada arran de la voluntat de marxar de Javi Álamo, que finalment es va entendre amb l'Osasuna al límit del mercat d'estiu. Amb tres carrilers més (Cifu, Aday i Saúl) i les dificultats del jugador cedit pel Deportivo de fer-se un lloc, Coris ha trobat la continuïtat que tant desitjava. Tot just fa 15 dies, contra el Numància, Coris va completar els 90 minuts, després de 53 aparicions anteriors a segona A sense jugar cap partit sencer. Si compleix el contracte que acaba de prorrogar, Coris acumularà cinc temporades seguides al primer equip. El Girona escenificarà aquest migdia l'acord amb Sebas Coris, en un acte a la sala de premsa amb el president, Delfí Geli, i el director esportiu, Quique Cárcel.

LA FORMACIÓ

Es va fer al Tossa i al Lloret i va arribar al Girona en el seu últim any com a juvenil

EL DEBUT

Va ser en la copa 2013/14 a Getafe, el dia que van destituir Ricardo Rodríguez (4-1)

LA LLIGA

Es va estrenar el 7 de setembre del 2013, a Montilivi contra el Tenerife (2-0), amb Machín

ELS NÚMEROS

Fa tres anys que té continuïtat i ahir a Múrcia va jugar el seu 55è partit a segona A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)