2a divisió FEF

Girar la truita

Oportunitat. El Llagostera visita l'Atlètic Saguntí amb la intenció de trencar la mala ratxa fora de casa –cinc partits sense vèncer– i encadenar el segon triomf per continuar escalant posicions

El Llagostera visita l'Atlètic Saguntí (a les 17 h). El conjunt dirigit per Oriol Alsina té a la vista diversos objectius lligats entre si. El primer és estripar la mala dinàmica a domicili, que s'enlaira fins als cinc enfrontaments sense conèixer la victòria –derrotes contra el Llevant B (2-0), l'Eldenc (2-0), el Lleida Esportiu (2-1) i l'Espanyol B (2-0), a més d'un empat contra el Prat (1-1)–, una sèrie que no ha ajudat gens els llagosterencs, que setmana rere setmana han anat perdent posicions en la taula fins a caure en descens directe a tercera. Sumant els tres punts al Nou Camp de Morvedre, el Llagostera, a més, encadenaria per segona vegada aquesta temporada dos triomfs, un fet que en una classificació tan comprimida i igualada dona vida i moral a qualsevol equip, sobretot als que estan en la part baixa: “Haver guanyat l'Ebre no canvia res. En tots els partits que disputarem fins a final de curs tindrem la mateixa pressió. En tots ens juguem tres punts i en molts casos sumar-ne un ja serà bo. Ara tenim un enfrontament complicat, en un camp molt difícil on el Saguntí ha perdut només dos partits, sempre perquè ha quedat amb un jugador menys”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina.

Un rival en línia creixent

L'Atlètic Saguntí està una posició per sobre del Llagostera tot i sumar els mateixos punts (24) –la diferència de gols general afavoreix els valencians–. Dirigits per David Gutiérrez, els de Sagunt estan traçant un camí ascendent. En les darreres dotze jornades del campionat, el Saguntí ha perdut només dos partits –contra el Vila-real B (3-2) i el Barça B (1-3)– i ha aconseguit una sèrie força sòlida de tres victòries i set empats. De fet, els múltiples empats són el que han impedit als del Camp de Morvedre escalar encara més posicions en la taula: “El Saguntí és un equip competitiu; a casa ja ens ho va demostrar. Té bons jugadors, però sobretot un bon conjunt globalment. En el joc directe és un equip molt fort i és una de les sorpreses de la temporada en la categoria”, analitza el tècnic d'Arenys de Mar, que resta importància al fet que el rival jugués dimecres passat el partit de tornada dels vuitens de final de la copa Federació –va superar el Prat amb un 2-1 en el còmput global–: “El partit de la copa Federació el van regular molt bé. Pocs jugadors repetiran i els que ho facin estan acostumats a sumar minuts, ja que són forts. Tot el poble està bolcat amb l'equip i al camp hi ha un ambient molt favorable als locals.”

El Llagostera sap que per guanyar a domicili ha de mostrar la seva versió més eficaç i sòlida en cadascuna de les àrees: “Si podem puntuar, bé. I si guanyem, molt millor. Serà un partit molt igualat i complicat. És un rival totalment directe amb nosaltres i estem empatats en tot en la classificació. Sabem que serà complicat, però treballarem i lluitarem al màxim per adaptar-nos al medi tan bé com sigui possible”, diu Alsina, que, en cas de victòria, admet que el seu equip faria un pas endavant anímicament i pel que fa a la classificació: “Si guanyéssim dos partits seguits, seria molt positiu. Només ens ha passat una vegada aquest curs i faríem un salt important.”

El tècnic llagosterenc recuperarà l'atacant Rubén Martínez, que va ser baixa en els dos primers partits de l'any, contra l'Espanyol B i l'Ebre, per unes molèsties físiques. Els gironins tindran la baixa de Marc Martínez, que es recupera d'una lesió, i tampoc hi haurà Javi Chica, que divendres va fer les maletes per fitxar per l'Estoril, de la primera divisió de Portugal. El nou fitxatge, Raúl Fuster, no ha arribat a temps per entrar en la llista de divuit.

LA PRÈVIA

En tots els partits que disputem fins a final de curs tindrem la mateixa pressió. En tots ens juguem tres punts i en molts si en sumem un ja serà bo

ALERTA

A l'Atlètic Saguntí li costa guanyar partits, però ha elevat el nivell de solidesa

LA SÈRIE A FORA

Els gironins no guanyen com a visitants des del 2 de novembre a la Nova Creu Alta

REPETIR-HO

L'Atlètic Saguntí és un equip competitiu; a casa ja ens ho va demostrar. Té bons jugadors, però sobretot un bon conjunt globalment
Serà complicat, però treballarem i lluitarem per adaptar-nos al medi tan bé com puguem
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Els blaugrana només han pogut encadenar dues victòries en les jornades 9 i 10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)