2a divisió FEF

Avantatge desaprofitat

Una llàstima. El Llagostera s'avança amb un gol de Manel (61'), el seu desè aquest curs, però no pot aguantar el resultat, el rival li empata el matx i el fa patir fins a l'últim instant

Atl. saguntí 1 llagostera 1

ATLÈTIC SAGUNTÍ:Lluna, Gámez, Gimeno, Trilles, Salinas (Felip, 64'), Marín (Kike Ferreres, 72'), Óscar, Isaac, Néstor, David Fas i Carlos Esteve (Boix, 91').LLAGOSTERA:Moragón, Masó, Diego, Samu, Valentín, Quesada (Marc Fernández, 84'), Vivi, Colorado, Manel, Gavilán (Pablo Sánchez, 34') i Rafa Jordà.GOLS:0-1 (61') Manel. 1-1 (70') Valentín, en pròpia porteria.ÀRBITRE:Lixandru.T.G.:als locals Isaac (45'), David Fas (55'), Felip (66') i Carlos Esteve (89'); als visitants Vivi (6'), Diego (26') i Masó (6').T.V.:cap.PÚBLIC:uns 900 espectadors al Nou Camp de Morvedre.

El Llagostera va empatar a un gol en la visita al camp de l'Atlètic Saguntí. Els gironins van fer el més complicat, avançar-se a camp contrari, però de nou, i ja són uns quants cops aquest curs, no van saber administrar l'avantatge a favor. El conjunt dirigit per Oriol Alsina va resistir les empentes dels locals en la primera part, però en l'inici de la segona va fer el 0-1 i, fins i tot, hauria pogut sentenciar. No fer-ho va portar problemes als blaugrana, que van veure com els de Sagunt empataven i assetjaven la seva porteria fins al final.

L'Atlètic Saguntí va sortit al terreny de joc amb una intensitat superior que el Llagostera. Ja amb les mides preses i conscients que avançant-se tindrien molt a guanyar, els de Sagunt van pressionar la defensa llagosterenca d'entrada. Amb una metodologia molt treballada, joc directe i buscant l'esquena de la línia defensiva gironina, Carlos Esteve es va convertir en un autèntic corcó per a Diego i Samu. En el minut 3, un contraatac dels locals per la banda dreta va acabar amb un xut massa creuat de David Fas. La pilota es va perdre per poc al costat de la porteria defensada per Moragón. Amb molt de joc al mig del camp, lluites i disputes diverses, el Llagostera intentava refredar l'empenta del rival, sense sort, ja que en el minut 15 de partit, l'Atlètic Saguntí va tenir una aproximació quan una imprecisió entre Diego i Samu, amb Moragón a mitja sortida, va acabar en un intent d'Esteve de batre el balear. Per sort, el porter va reaccionar bé.

El Llagostera no trobava la comoditat idònia per generar joc i ocasions a l'àrea rival. Mentre els de Sagunt buscaven passades llargues per buscar Esteve, l'equip dirigit per Oriol Alsina intentava fer entrar en joc Nando Quesada per fer mal entre línies. Els locals, però, travaven el joc i assolien tenir més presència a l'àrea blaugrana –a través d'un córner que va acabar rematant Trilles i d'una falta directa servida per Gimeno van mantenir atents els llagosterencs.

Si bé el partit no tenia bona pinta, en una primera part lletja i sense continuïtat, Alsina, a més, es va veure obligat a canviar Gavilán per Pablo Sánchez. L'andalús, fitxat durant l'aturada nadalenca es va fer una lesió muscular. L'Atlètic Saguntí va acabar la primera meitat avisant de nou el Llagostera quan un canvi de joc de Gimeno el va col·locar dins de l'àrea de Gámez. Quan Esteve ho tenia tot de cara per rematar, Samu va poder refusar l'esfèrica de manera providencial.

Amb Manel no n'hi ha prou

Les energies del conjunt local van minvar de mica en mica a mesura que passaven els minuts, i el Llagostera va interpretar bé que era el moment de pressionar i ser constant. Després d'algun intent des de la llarga distància de Quesada, en el minut 61, una centrada de Valentín la va aprofitar a la perfecció Manel. L'atacant va rematar des del punt de penal, va batre Lluna i va establir el 0-1 amb què va assestar un bon cop al contrincant.

El Llagostera va intentar allargar l'efervescència del gol per tancar el partit amb una passada de la mort de Pablo Sánchez, que el mateix Manel no va poder aprofitar, i és que, l'avís gironí es va convertir pocs minuts després en l'empat dels de Sagunt. Una jugada desafortunada amb un mal rebuig de Valentín, que va topar amb Esteve, va acabar dins la porteria gironina. Amb la diana, van ser els locals els que van créixer i assetjar la porteria de Moragón. Néstor Querol en va tenir dues –una la va rebutjar Valentín a córner i l'altra, la va rematar amb el cap llepant el pal–, mentre que el Llagostera també en va tenir una en l'últim sospir per vèncer, quan Diego no va estar encertat per rematar una falta lateral en el darrer minut tot i tenir-ho tot a favor per empènyer la pilota dins de la porteria saguntina (93').

LESIONAT

Gavilán va deixar el camp per Pablo Sánchez (35') i podria tenir una ruptura fibril·lar

DESCONNECTATS

Durant la primera part, el generador de joc, Nando Quesada, no va entrar en joc

MANEL SUMA

El davanter va fer el desè gol en la lliga amb una bona rematada de cap dins l'àrea petita

Un únic canvi obligat respecte al partit contra l'Ebre

El que funciona i dona bon rendiment no es toca. És una afirmació evident i molt aplicable al món del futbol. L'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va mantenir el mateix esquema de joc que tan bones prestacions li va oferir en el darrer partit de lliga, al Palamós-Costa Brava, contra l'Ebre (3-0). El tècnic d'Arenys de Mar només va aplicar un canvi i va ser obligat. La baixa de Javi Chica al lateral dret –encadenava dues titularitats–, que va fer les maletes per fitxar per l'Estoril (primera divisió) dijous passat, va permetre a Jordi Masó ocupar de nou la posició a la defensa gironina. La resta, un 4-3-3 amb un trivot format per Vivi, Nando Quesada i Colorado, que van intentar generar joc als tres atacants, Gavilán –canviat per Pablo Sánchez poc després del minut 30 per problemes físics–, Manel i Jordà. En definitiva, un onze ofensiu i esperançador que va xocar amb un plantejament sòlid i expeditiu dels de Sagunt, que van tenir més presència ofensiva.