Girona

Girona

Primera divisió

El zero a la porteria va molt car

El Girona només ha acabat dos partits de lliga sense encaixar cap gol aquesta temporada –sempre amb Gorka Iraizoz sota els pals–, uns números que només empitjora el cuer, el Màlaga (1)

El conjunt dirigit per Pablo Machín, que ja encadena nou duels encaixant algun gol, va canviar de porter en la novena jornada i en els últims sis partits ha utilitzat el marroquí de titular

Sense gaire temps per assimilar l’última i dolorosa derrota contra l’Alavés (2-3), el Girona ja té entre cella i cella el pròxim partit al camp de l’Espanyol, un duel en el qual els gironins intentaran millorar certs aspectes que els han influït negativament en les últimes jornades. Un de molt clar és intentar mantenir la concentració defensiva al llarg dels noranta minuts, un aspecte fonamental per poder sumar de tres en tres en la primera divisió. Últimament tot un especialista a encaixar gols en els últims instants, el Girona ja fa nou jornades que no aconsegueix deixar la porteria a zero –onze si comptem els dos de la copa contra el Llevant, amb un 0-2 a Montilivi i un 1-1 al Ciutat de València–, un hàndicap que està passant factura als de Pablo Machín. De fet, els gironins només han acabat dos partits de lliga sense rebre cap gol –amb el Màlaga a Montilivi (1-0) i al camp del Leganés (0-0)– i sempre amb Gorka Iraizoz sota els pals, uns números que només empitjora el cuer de la categoria, el Màlaga (1), i que igualen la Real Sociedad (2), el Deportivo (2), Las Palmas (2) i l’Alavés (2). Barça i Atlético de Madrid, amb vuit zeros a la porteria cada un, lideren el rànquing.

Irregularitat

Pel que fa als gols en contra el Girona és ara mateix el vuitè equip de primera que més n’encaixa, amb 22, molt lluny tant del pitjor equip en aquest apartat, el Las Palmas (32), com dels millors, que tornen a ser el Barça i l’Atlético (7). D’aquestes 22 dianes en contra, tretze les va encaixar Iraizoz en els primers vuit partits de lliga, abans que Pablo Machín decidís fer un canvi a la porteria i donés la titularitat a Yassine Bounou, que n’ha rebut nou. L’entrada del porter marroquí va coincidir amb la millor ratxa del Girona aquest curs de cinc partits sense perdre (11 punts de 15), una sèrie que va quedar estroncada dilluns passat contra l’Alavés en un partit en el qual Bounou no va estar gaire inspirat –el porter no va ser del tot contundent en el primer gol d’Ibai Gómez i va cometre el penal a Pedraza en el preludi del 2-0–. Tot i així, generalment Yassine ha rendit a un nivell òptim i comparteix amb Gorka el fet que tots dos han estat capaços tant de fer grans aturades com també de cometre errades que han costat punts importants a l’equip. Sigui com sigui, no s’espera que Machín opti per fer un nou canvi a la porteria en les properes jornades.

Suárez, en el tram final

El tercer porter del Girona, i teòricament el titular de l’equip filial, el Peralada, el jove José Aurelio Suárez (21 anys), continua de baixa després d’haver-se lesionat a finals d’agost en l’escalfament del que havia de ser el seu debut amb el conjunt peraladenc. Suárez, que va ser operat d’una espatlla i es va calcular que estaria uns quatre mesos de baixa, està accelerant la recuperació i podria reaparèixer a principis de gener. El Girona té moltes esperances dipositades en l’exporter del Barça B, i és per això que a l’estiu li va firmar un contracte de quatre temporades.

ELS ÚNICS

0
gols
va encaixar el Girona contra el Màlaga a Montilivi (1-0) i al camp del Leganés (0-0).
Partits 6
J9. Deportivo - Girona 1-2
J10. Girona - Madrid 2-1
J11. Llevant - Girona 1-2
J12. Girona - Real Sociedad 1-1
J13. Betis - Girona 2-2
J14. Girona - Alavés 2-3
Minuts 540
Gols encaixats 9
Porteries a zero 0
Partits 8
J1. Girona - Atlético 2-2
J2. Girona - Màlaga 1-0
J3. Athletic - Girona 2-0
J4. Girona - Sevilla 0-1
J5. Leganés - Girona 0-0
J6. Girona - Barça 0-3
J7. Celta - Girona 3-3
J8. Girona - Vila-real 1-2
Minuts 720
Gols encaixats 13
Porteries a zero 2
Las Palmas 32
Chichizola 22
Lizoain 10
Màlaga 28
Roberto 26
Andrés Prieto 2
Betis 28
Adán 28
Deportivo 27
Rubén 12
Pantilimon 9
Tyton 4
Francis 2
Eibar 27
Dmitrovic 27
Real Sociedad 26
Rulli 26
Alavés 24
Pacheco 24
GIRONA 22
Gorka Iraizoz 13
Bounou 9
Celta 21
Sergio Álvarez 11
Rubén Blanco 10
Llevant 20
Raúl Fernández 15
Oier 5
Vila-real 18
Barbosa 14
Andrés Fernández 4
Athletic 18
Kepa 18
Espanyol 18
Pau López 18
Getafe 15
Guaita 15
Sevilla 14
Sergio Rico 10
David Soria 4
Leganés 13
Cuéllar 13
València 13
Neto 11
Jaume 2
R. Madrid 11
Kiko Casilla 6
Keylor Navas 5
Barça 7
Ter Stegen 7
Atlético 7
Oblak 7

EN LA COPA, TAMPOC

Contra el Llevant Bounou va jugar el partit d’anada a Montilivi (0-2) i Gorka, la tornada (1-1) al Ciutat de València

CAPAÇOS DE TOT

Els dos porters utilitzats pel Girona han alternat grans aturades amb errades que han costat punts

EL MÀXIM EN CONTRA

Barça 8
Atlético 8
Leganés 7
València 6
R. Madrid 6
Sevilla 6
Vila-real 5
Llevant 5
Athletic 5
Eibar 4
Espanyol 4
Getafe 3
Celta 3
Betis 3
Real Sociedad 2
Deportivo 2
Las Palmas 2
Alavés 2
GIRONA 2
Màlaga 1
3
dianes
ha rebut el Girona en tres ocasions: contra el Barça (0-3), el Celta (3-3) i l’Alavés (2-3).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)