Girona

50 dies aturats, el parèntesi estival més llarg del Girona

Desconnexió. Després de gaudir l’estiu passat de 37 dies de descans, el període més llarg dels darrers anys, els jugadors que continuaran al club tindran aquest estiu un mes i mig d’aturada

El Girona va abaixar el teló de l’activitat del primer equip el 19 de maig passat, quan l’àrbitre del partit que els gironins disputaven a Las Palmas va xiular el final. Amb uns primers dies per la ciutat acumulant comiats en forma de trobades entre la majoria d’integrants de l’equip, la plantilla ha iniciat una desconnexió que s’allargarà més que mai. Acostumats a acabar la temporada a principis de juny o en més d’una ocasió a les acaballes d’aquest mes a conseqüència de la disputa del play-off d’ascens a primera, en cada un d’ells el gust amarg va ser la nota predominant en l’inici d’unes vacances que obligava els tècnics a iniciar el curs següent més tard que la resta de contrincants per disposar d’una desconnexió mínima i necessària. Enguany, el parèntesi estival que està vivint el Girona s’allargarà fins als 50 dies, el període que va del 19 de maig al 9 de juliol que ve, data en la qual els jugadors del primer equip estan citats a l’estadi de Montilivi per començar els entrenaments de pretemporada de la campanya 2018/19.

Inici amb un nou tècnic

Els gironins hauran de conèixer la metodologia, les tàctiques i les idees d’un nou entrenador, fet que convertirà gairebé les sis setmanes completes de preparació abans de l’inici de la lliga, prevista per al cap de setmana del 18 i 19 d’agost, en una bona etapa d’iniciació als canvis amb els quals vindrà Eusebio Sacristán, que substituirà Pablo Machín a la banqueta de l’equip de Montilivi. Els 40 dies de pretemporada amb estada inclosa a les instal·lacions del Manchester City aniran de luxe al nou cos tècnic entrant i a cada un dels futbolistes, que tindran dies suficients per assimilar tots els nous conceptes.

De menys a més

Sobretot amb Machín a la banqueta, el Girona ha hagut d’allargar les temporades amb la disputa de dos play-offs d’ascens a primera. Després del primer amb el de Gómara, marcat per la patacada contra el Lugo i la posterior rematada contra el Saragossa, l’equip va tenir just un mes de descans (31 dies) per afrontar el curs següent. Gairebé sense digerir el cop, molts dels jugadors van acusar la fragilitat mental en l’inici d’una temporada que va acabar amb un altre play-off i, de nou, amb un ascens a tocar després de perdre l’eliminatòria decisiva contra l’Osasuna. La decepció aquell estiu va fer prioritzar el descans als tècnics, que van escurçar la pretemporada posterior –de només quatre setmanes– per donar més dies als jugadors, concretament 34. La fórmula va funcionar i l’equip va aconseguir el preuat ascens estalviant-se el play-off i un bon grapat de partits –en van fer prou amb les 42 jornades de lliga a segona A–. De fet, fa tres cursos, els gironins van disputar 44 partits en tota la campanya; en fa dos, 46, i en el que ara s’ha acabat 38, una rebaixa considerable de la càrrega de minuts ajudada per les quatre aturades per seleccions, els quinze dies de desconnexió per Nadal i ara, amb un marge ampli per carregar piles amb el parèntesi estival més llarg.

PAREN MÀQUINES

19
de maig
va ser el darrer dia d’activitat del Girona, que no es tornarà a entrenar fins al 9 de juliol

MENYS CÀRREGA

El Girona ha passat de jugar 46 o 44 partits de lliga a només 38 i amb aturades pel mig

Quatre aturades per als partits de seleccions durant la temporada

El Girona ha experimentat el que són les aturades a causa dels compromisos internacionals de les respectives seleccions durant la seva primera campanya en la màxima categoria del futbol estatal. En un curs marcat per la disputa del mundial i amb les classificacions per accedir a l’esdeveniment encara en joc, la màxima categoria ha arribat a aturar-se fins a quatre vegades. Els quinze dies, en alguna ocasió algun més, entre partit i partit han estat experiències que la plantilla del Girona no havia tastat quan jugava a segona A, una competició amb quatre jornades més –42 en total– que la primera divisió (38) i sense aturades quan les seleccions tenen compromisos amistosos. Curiosament aquestes aturades no han estat gens fructíferes per als gironins, que no han guanyat en cap dels partits que han jugat després de descansar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)