2a divisió FEF

La confirmació del canvi

De prestigi. El Peralada supera el Sabadell (2-0) en un partit de molta tensió i encadena el segon triomf a casa. Els de Chicho van estar més sòlids defensivament i efectius en atac que mai

peralada 2 sabadell 0

PERALADA:Suárez; Ferraresi, Santi Bueno, Teo; Iago López, Rober Sierra, Montes, Andzouana (Giorgi, 87’); Mario (Moha, 84’), Pau Miguélez (Kilian, 76’); i Pachón.SABADELL:Roberto; Óscar, Migue, Nico, Josu; Néstor, Capó (Cuevas, 69’), Ángel, Pol Ballesteros (Arturo, 56’); Gato (Domínguez, (80’) i Edgar.GOLS:1-0 (50’) Santi Bueno. 1-1 (61’) Andzouana.ÀRBITRE:Alemán Pérez.T.G.:als locals Pau Miguélez, Montes i Moha; i als visitants Néstor, Josu i Gato.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 600 espectadors al municipal de Peralada.

Que el Peralada va a l’alça ja era un fet, però partits com el d’ahir confirmen que els xampanyers no tenen res a veure amb l’equip que eren fa un mes i mig. I és que la victòria contra el Sabadell (2-0), la segona consecutiva a casa, va ser d’aquelles d’equip madur. Els xampanyers van haver de patir de valent en un partit que no van controlar en cap moment, i van tenir un nivell d’efectivitat que no havien tingut en cap enfrontament fins ara, perquè van saber aprofitar les dues ocasions que van tenir en la segona part per decidir el partit. El que és clar és que la dinàmica ha canviat del tot –el Peralada encadena per primera vegada cinc partits sense perdre– i el descens directe ja és quatre punts per sota.

El guió de la primera part va ser força avorrit. El Sabadell va demostrar per què és un dels aspirants a tot en la lliga perquè va anul·lar completament el Peralada en atac. A camp contrari els vallesans van pressionar d’allò més bé i, en les comptades ocasions que els xampanyers van aconseguir superar-los, es van replegar molt bé al seu camp sense deixar espais. L’única manera de trencar l’entramat defensiu dels visitants era a base de qualitat en alguna jugada aïllada, i això no va arribar fins passada la mitja hora, quan Montes va finalitzar una gran jugada de combinació amb un xut desviat des de la frontal. La bona notícia per als de Chicho va ser que en defensa van estar més concentrats que mai refusant la infinitat de pilotes llargues que va buscar el Sabadell. Només se’ls va escapar una segona jugada perillosa, en el minut 37, quan Gato va recollir un rebot molt perillós dins l’àrea però va xutar desviat.

Benvinguda eficàcia

El guió del partit va ser el mateix després de la represa, però el que va passar no va tenir res a veure, i és que tot el que no havia passat en la primera part va passar en cinc minuts de la segona. Després del refús d’una falta indirecta, Teo va posar una centrada passada al segon pal que Ferraresi va deixar passar i Santi Bueno va empalmar de volea i va marcar l’1-0. Després del gol va tocar patir, i és que el Sabadell va fer un pas endavant i va tenir dues bones ocasions, de Pol Ballesteros i Néstor. La més clara, però, va arribar en el minut 61 amb una volea de Gato des de la frontal que va obligar Suárez a treure una mà gairebé miraculosa. Quan més patia el Peralada, en el minut 61 va arribar el 2-0 en un contraatac que va finalitzar Andzouana després d’una assistència a l’espai de Montes. Tot i que el gol del congolès semblava que havia de donar una certa tranquil·litat, els xampanyers van haver de continuar lluitant i patint, perquè el Sabadell no va afluixar. En defensa, els de Chicho es van haver de multiplicar per treure pilotes una rere l’altra i van tenir la sort que el col·legiat va anul·lar un gol d’Arturo per un fora de joc que no ho semblava. Els xampanyers, però, se’n van sortir i van deixar per primer cop la porteria a zero a casa aquesta temporada

Seligrat acaba enfadat

Després del partit l’entrenador del Sabadell es va encarar amb l’afició del seu equip, que el van estar increpant a ell i als jugadors en la segona part.

És el primer partit en què ens hem sentit una mica segurs defensant el joc directe. Hem estat bé en les primeres i segones jugades
No hem generat tant com ens agrada però estic molt content per haver tingut l’efectivitat
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del peralada
Crec que amb menys és impossible que ens facin dos gols. Hem estat molt bé sense pilota
Toni Seligrat
entrenador del sabadell

Iago López acaba el partit lesionat

El carriler gallec va jugar els noranta minuts però en els instants finals es va fer mal a la mà en una acció fortuïta, i en les pròximes hores s’haurà de fer proves per veure l’abast de la lesió. Les primeres sensacions no són gaire bones, ja que Iago López podria tenir una fractura que l’apartaria dels terrenys de joc unes setmanes. Seria una baixa important per a Chicho, que ahir va demanar reforços, i és que ha estat titular en 17 dels últims 18 partits.