Girona

Ara ja no es pot frenar

El Girona ja va transitar per una ratxa idèntica a l’actual, d’11 punts de 15 possibles, amb l’arribada de Martí, i la va allargar fins a un 14 de 18 abans d’una frenada en sec que ara no es pot permetre

Els aragonesos no van fallar contra el Deportivo (3-1) i els blanc-i-vermells no han pogut retallar diferències respecte de l’ascens directe, que és a sis punts

L’ascens directe continua a sis punts perquè el Saragossa no va fallar i manté una regularitat (només ha perdut un dels tretze últims partits, de què ha guanyat vuit) que és la que necessita el Girona per acabar de contactar amb els dos primers. Perquè a la part alta hi ha dos equips que estan mostrant signes de debilitat. Un és el Cadis, que semblava que menjava a part (li treia 15 punts al Girona en la dotzena jornada) i que ara està veient les orelles al llop: únicament tres victòries els dotze últims partits i instal·lat ara per primer cop en una ratxa de dues derrotes. L’altre és l’Almeria, que ja ha tingut tres entrenadors diferents i Guti no les té totes després de cinc partits sense triomf (dos de quinze) i d’haver perdut el segon lloc.

Fins al final

Amb massa terreny perdut, el Girona té clar que ja no pot frenar. Brandon Thomas, que va substituir Stuani i va anotar el seu primer gol, va reconèixer que l’estat d’ànim al vestidor ha canviat. “Quan vaig arribar, la dinàmica no era gaire positiva. Però les dues victòries i l’empat a Riazor ens van reactivar. Veig l’equip més agressiu i amb més confiança. És el camí”, va apuntar el davanter, que ja intuïa que dissabte seria el relleu de Stuani –“en tots els entrenaments de la setmana, el míster em va posar a dalt”–, però que no ho va saber fins poc abans de començar el partit. “Em vaig trobar bé i em vaig entendre amb Borja. Em sento còmode tant a dalt com a la banda. L’important és poder aportar al grup. Jo i tots els jugadors volen ajudar amb gols i assistències, però evidentment això no sempre és possible”, va afirmar el balear.

Després de tocar fons a Tenerife (1-0, jornada 24), el destí del Girona semblava apuntar al play-off en el millor dels casos: l’equip era a onze punts del líder i a onze de l’ascens directe (Cadis i Almeria havien fet l’estrebada). I fins i tot fora del play-off (setè, a dos punts del Numància, que era el sisè). “Això és molt llarg. La clau és el partit a partit i afrontar el més immediat amb mentalitat guanyadora”, va assegurar Brandon.

Tot i que la sèrie del Girona es va iniciar amb un empat decebedor a Montilivi contra l’Oviedo (1-1), la victòria a Fuenlabrada va ser un punt d’inflexió, el gol de Samu Saiz en el 94’ contra l’Osca, un alliberament i el 2-2 a Riazor (després de neutralitzar un 2-0 en el tram final), la constatació que l’equip havia fet el clic que tant buscava. Ara, però, ja no es pot frenar.

EL CADIS, A 7 PUNTS

El líder, que va arribar tenir 15 punts més, no era tan a prop des de la jornada 7

EL CALENDARI

El Mirandés, que té la copa al cap, i l’Albacete, en la zona calenta, són els propers rivals

BRANDON THOMAS

“Hem sortit de la mala dinàmica i veig l’equip més agressiu i amb més confiança”

EL PRIMER GOL

“Vull ajudar amb assistències o gols, però això no sempre és possible”
El 14 de 18
J. 14: Extremadura-G 1-3
J. 15: G.-Tenerife 1-0
J. 16: Ponferradina-G. 1-1
J. 17: G.-Fuenlabrada 2-0
J. 18: Saragossa-G. 3-3
J. 19: G.-Lug 3-1
A la sèrie
de 14 de 18 es podria afegir l’empat de la jornada 13 (Girona-Alcorcón, 0-0) amb Juan Carlos Moreno a la banqueta.
La ratxa de 14 de 18
es va frustrar amb tres derrotes seguides sense que el Girona marqués un sol gol (Numància, 2-0; Mirandés, 0-3 i Rayo Vallecano, 1-0). El 0 de 9 va acabar sent un 3 de 15 (victòria contra l’Extremadura i derrota a Tenerife, 1-0).
L’11 de 15
J. 25: G.-Oviedo 1-1
J. 26: Fuenlabrada-G. 0-1
J. 27: G.-Osca 1-0
J. 28: Deportivo-G. 2-2
J. 29: G.-Ponferradina 2-0
EL CALENDARI
J. 30 Mirandés-G.
J. 31 G.-Albacete
J. 32 Las Palmas-G.
J. 33 G.-Racing
J. 34 Elx-G.
J. 35 G.-Numància
J. 36 Màlaga-G.
J. 37 G.-Saragossa
J. 38 Sporting-G.
J. 39 G.-Almería
J. 40 Lugo-G.
J. 41 G.-Cadis
J. 42 Alcorcón-G.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)