Girona

A Montilivi hi ha un forat

El Girona s’ennuega contra el Màlaga quatre dies després de l’èxtasi a Cornellà i encaixa la tercera derrota com a local

Els andalusos fan valer un gol en un córner que els gironins no saben respondre, sense fluïdesa en el joc i amb ocasions puntuals comptades

GIRONA 0 MÀLAGA 1

GOLS:0-1 (33’) Escassi.ÀRBITRE:Ortiz Arias, del col·legi madrileny.VAR:Sagués Oscoz.Targetes grogues:a Calavera (31’) i Santi Bueno (93’), del Girona; i a Benkhemassa (45+2’), Joaquín (53’) i Chavarría (56’), del Màlaga.Targetes vermelles:cap. MÀLAGA: Barrio Ismael Mejías Escassi
Lombán (46’) José Matos
Juande (86’) Joaquín
Caye (74’) Benkhemassa
Ramón (57’) Luis Muñoz Rahmani Cristian Chavarría
Calero (74’)
RESTA DE CONVOCATS: Juan (p.), Orlando Sa, Jairo, Jozabed, Benítez, Cristo i Larrubia.
GIRONA: Juan Carlos Calavera
Yan Couto (46’) Santi Bueno
Bernardo Franquesa Monchu Terrats
Gumbau (70’) Yoel Bárcenas Samu Saiz Pablo Moreno
Pachón (63’) Mamadou Sylla
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Muric (p.), Cristóforo, Luna, Ibra Jebé, Monjonell i Pau Víctor

Ës la típica relliscada després d’una gesta. El mateix Girona que va fer un cop d’efecte de molt mèrit al camp de l’Espanyol es va ennuegar quatre dies després contra el Màlaga. En un partit espès, els andalusos tampoc van fer res de l’altre món, però van saber gestionar l’avantatge i van viure amb comoditat després del 0-1, en bona part gràcies al col·lapse dels blanc-i-vermells, que no van saber jugar amb desavantatge, no van tenir fluïdesa en el joc ni van trobar cap altra manera d’insistir per trobar l’empat. Hi va haver alguna ocasió, puntual i comptada, però la sensació va ser tan pobra com el balanç que presenta l’equip a Montilivi i que comença a ser una llosa. Són ja tres equips visitants els que s’han endut la victòria de l’estadi, que no té res a veure amb la fortalesa de la temporada passada –final del play-off al marge– i ja ha vist com volaven 11 dels 18 punts en joc. Tot costa molt aquesta temporada al Girona, i sense fiabilitat com a local, encara més.

Només al principi

Francisco no només va recuperant algun jugador, sinó que també en forma. Ramon Terrats, solució d’urgència a Saragossa, va ser la sorpresa ahir, tenint en compte que al mig del camp no hi havia dèficit, ni de bon tros, amb Gumbau, Cristóforo i Ibrahima de suplents. I el barceloní va respondre jugant a molt bon to, amb bon criteri en la canalització del joc. Els gironins van començar amb energia. Com Mamadou Sylla, que va robar una pilota fent una pressió alta i potent i va buscar Yoel Bárcenas dins l’àrea. Amb Samu Saiz oferint-se des de la mitjapunta i Pablo Moreno entrant des de l’esquerra, el conjunt local va fer uns primers deu minuts prometedors. Però es va apagar, coincidint amb una pausa per un problema d’un àrbitre assistent que es va allargar més del compte. El Màlaga, que es va presentar amb una revolució –set retocs a l’onze i canvi d’esquema, amb línia de quatre al darrere–, no es va tancar, ni de bon tros. I superat el domini inicial dels locals, va agafar la iniciativa i va tenir dues arribades en tres minuts. Les forces es van equilibrar. El Girona ja no trobava tant Samu Saiz ni Mamadou, que va tenir una aparició a l’àrea (frenat per Escassi) després d’una conducció espectacular de Terrats (28’).

Més mal va fer encara l’exjugador del Llagostera poc després. Especialista en el joc aeri, Escassi es va anticipar al marcatge més aviat tou de Santi Bueno en un córner i va fer una rematada ajustadíssima al pal llarg. El 0-1, i pujada, perquè no cada dia es pot remuntar. Ho hauria mig salvat el Girona si, just després, en l’ocasió més clara, Dani Barrio no hagués tret el gol de Yoel Bárcenas després d’una bona combinació amb Terrats i Samu Saiz. Sense continuïtat en el joc, i amb un munt d’interrupcions, la primera meitat es va tancar amb tots els deures per fer.

Una altra de Yoel i prou

Francisco va fer entrar Yan Couto per Calavera per mirar de sumar, des del lateral, un recurs ofensiu més. Va ser Yoel Bárcenas, com just després del 0-1, qui va tornar a tenir a prop el gol, després de rebre una gran passada filtrada de Monchu. El panameny, ja dins l’àrea, va voler buscar Mamadou i no se’n va sortir. El problema és que l’ocasió, que no va arribar a ser rematada, va ser l’única clara de tota la segona part. Monchu va arribar a rematar de cap una centrada de Yoel, però no li va poder donar bona direcció.

El Màlaga va saber jugar bé amb l’avantatge. Primer, dedicant-se a interrompre el joc, amb faltes i el que fos. Però més endavant, i veient com li costava al Girona, va tenir fases d’assumir més la pilota i crear encara més maldecaps als blanc-i-vermells, perquè haver d’anar al darrere de la pilota quan perds i a casa encara crea més impotència. De fet, sempre va fer la sensació que sabien més bé què fer amb la pilota als peus els jugadors visitants que els locals.

Sense saber donar continuïtat al joc, Francisco va decidir fer entrar Àlex Pachón i jugar amb dos davanters clars. Tampoc va ser solució, perquè no hi havia manera de superar la pobresa ofensiva. El recurs recurrent van ser les conduccions de Samu Saiz, que arrencava des de l’esquerra i s’anava perfilant cap a dins. Però cap de les accions del madrileny acabava en res de productiu a l’àrea malaguenya. L’estrip hauria pogut ser definitiu després d’un mal refús de Bernardo que va deixar Luis Muñoz sol davant Juan Carlos. El seu xut, però, es va estavellar al travesser (79’). Això donava vida al Girona, però res més. Perquè els andalusos van jugar bé amb el rellotge, i el conjunt de Francisco no va trobar cap recurs bo per fer treballar Dani Barrio. Ni per combinació, ni per acumulació ni per res. Un xut de Mamadou desviat a córner, i un de Samu Saiz als núvols. Res més.

10 MINUTS I PROU

El Girona fa una arrencada enèrgica però de seguida s’apaga i es col·lapsa

SENSE RECURSOS

Els gironins fan una segona part molt pobra, sense fluïdesa en el joc ni capacitat de crear perill

L’ESTRATÈGIA

Escassi fa valer el poder aeri davant Bueno (33’) i deixa un escenari ideal per als andalusos

MINUT A MINUT

2’ Mamadou marxa amb potència de Mejías i no troba forat per xutar per ben poc. 19’ Bona transició del Màlaga amb centrada de Chavarría que no pot rematar bé Rahmani.
33’ Córner a la dreta de la porteria de Juan Carlos que Escassi, amb una rematada de cap creuada ajustadíssima al pal, converteix en el 0-1.
35’ Bárcenas rep de Samu a la frontal, entra a l’àrea i prova el xut però Barrio desvia a córner. 44’ Xut de Luis Muñoz des de tres quarts de camp que marxa als núvols.
52’ Monchu fa una assistència brillant a Bárcenas, que es queda sol davant de Barrio però decideix molt malament i fa una mala passada a Mamadou.
60’ Bona centrada de Bárcenas i Monchu, que arriba des de darrere però una mica forçat, remata desviat amb el cap.
79’ Luis Muñoz recupera, supera Bernardo i etziba un xut potent que supera Juan Carlos però no acaba en gol perquè ho evita el travesser. 90’ Xut de Mamadou des de la frontal que toca un defensa i s’enverina, però acaba a córner. 91’ Samu Saiz caça a la frontal el rebuig defensiu d’un córner i l’engalta de primera, però sense perill perquè se’n va als núvols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)