Girona

Minvats però embalats

El Girona visita el Tenerife amb una plaga de baixes important. Fins a 9 absències acumula l’equip orientat per Míchel Sánchez

Malgrat tot, el conjunt blanc-i-vermell es presenta al partit en el seu millor moment contra un rival que és una de les sorpreses de la lliga

El Girona passa el millor moment des que va començar el curs. L’equip orientat per Míchel Sánchez acumula quatre jornades invicte, tres d’elles amb victòria, fet que propicia un bagatge de 10 punts obtinguts dels darrers 12 disputats. Uns números que són una benedicció per a un equip que fa tres setmanes no pintava bé, protagonista d’una deriva inquietant, instal·lat en la zona de descens i incapaç a la gespa, on no es mostrava dominant en cap fase del joc. Va arribar aleshores el partit contra l’Osca, el canvi de sistema i, tot i perdre (1-3) aquell dia, el conjunt va oferir una versió més que convincent sobre la qual ha començat a créixer i està obtenint un bon rendiment de peces que no estaven funcionant. La dinàmica, doncs, és positiva per visitar aquesta nit (21 h) el Tenerife, però tot i això Míchel té un problema: la plaga de baixes.

Fins a nou absències acumula el grup blanc-i-vermell, algunes d’elles molt sensibles, ja que es tracta de futbolistes titularíssims. L’últim de caure va ser Ramon Terrats, que estarà fora uns tres mesos, ja que demà l’operaran de la tíbia i s’uneix a la infermeria amb Borja García i Darío Sarmiento, que amb sengles trencaments musculars en tenen per dos mesos. També estan lesionats Pol Lozano i Óscar Ureña, però aquests dos sí que veuen el retorn més a prop, ja que el migcampista, amb una afecció al turmell, hauria de poder tornar el mes vinent, i l’extrem, amb un trencament muscular, podria estar disponible d’aquí a uns 10 dies. Aquestes cinc són les baixes per problemes físics, però n’hi ha tres més per sanció, Samu Saiz, Adrià Ortolà i Cristhian Stuani, que després d’aquest partit de càstig ja estaran disponibles, i una última per convocatòria internacional, la d’Arnau Martínez, concentrat amb la selecció espanyola sub 19 i que es perdrà el matx d’avui i el següent, contra el Cartagena.

Tot plegat, doncs, deixa un panorama complicat a Míchel, que queda irremeiablement condicionat a l’hora de fer l’alineació. La porteria i la línia de tres centrals sí que no s’alterarà, però en els carrils sí que hi haurà cares noves i s’espera la presència en el dret de Jordi Calavera, rellevant Arnau, i el retorn de Jairo Izquierdo en l’esquerre, després del partit de sanció. A la medul·lar el substitut de Terrats serà Ibra Kébé, que en els darrers partits ha estat encertat quan li ha tocat participar, i acompanyarà l’indiscutible Aleix García i Álex Baena, que, més despenjat, serà l’encarregat de nou de catalitzar el joc ofensiu de l’equip. I finalment, a dalt hi haurà segurament Nahuel Bustos amb la presència de, probablement, Valery Fernández, ja que no sembla que repeteixi Pablo Moreno d’inici, molt desafinat en el darrer enfrontament.

Una victòria faria escalar posicions al Girona en la classificació i li permetria posar-se a només tres punts dels llocs de play-off, però al davant es trobarà un rival que, com ell, està embalat. L’equip entrenat per Luis Miguel Ramis, que suma 7 punts dels últims 9, és una de les sorpreses de la lliga i està lluitant per les places capdavanteres. De fet, una victòria avui de l’equip canari li permetria recuperar la tercera plaça i col·locar-se a un punt de l’ascens directe. El tècnic, que acostuma a fer rotacions quan hi ha càrrega de partits, en tornarà a realitzar, després dels sis canvis que va efectuar en l’onze titular en la jornada d’entre setmana i que va empatar sense gols, al feu de l’Eivissa.

EN RATXA

L’equip blanc-i-vermell rutlla i acumula deu punts dels últims dotze disputats

ASPIRACIONS

Una victòria faria escalar posicions als de Míchel i els permetria posar-se a tres punts del ‘play-off’

Ramis: “Aniran cap amunt”

Luis Miguel Ramis va parlar del Girona en la prèvia del matx. “Té un entrenador sensacional i aniran cap amunt, com estan demostrant aquestes últimes jornades”, va explicar el tècnic, que va valorar l’absència de Stuani. “Sense ell perden potencial de finalització. És un jugador que exigeix estar en totes les situacions dins de l’àrea en tensió. És molt bo a l’hora de definir quan arriba l’oportunitat, els aporta gols, bons resultats i punts. No el tenen, però en tindran d’altres”, va assegurar. En aquest sentit, el preparador va manifestar que l’equip que dirigeix haurà d’oferir la “millor versió” si vol guanyar en un Heliodoro Rodríguez López que respira entusiasme després de cursos sense mirar amunt. “Hi ha il·lusió perquè estem responent bé”, va dir.

Sis del filial en la convocatòria

El Girona va desplaçar-se ahir a Tenerife en una expedició de circumstàncies. Les nou baixes han provocat que la llista de convocats fos curta, amb 19 jugadors, entre els quals hi ha sis jugadors del filial. En aquest sentit, la principal novetat va ser la presència del davanter Dawda, que supleix la baixa de Stuani i que podria disposar de minuts per primera vegada en el primer equip. Dawda acompanyarà el porter Jonatan Morilla, Ricard Artero, Gabri Martínez, Àlex Sala i Arnau Ortiz, la resta de jugadors del Girona B que ja van ser al partit contra l’Alcorcón i que repeteixen convocatòria. Artero, de fet, va debutar l’altre dia contra el conjunt madrileny, després de molts partits esperant a la banqueta. L’altra cara nova és la de Jairo, que torna després de la sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)