Girona

Hi faltava la recompensa

El Girona respon molt bé a l’allau de baixes, posa personalitat i sacrifici a Tenerife però acaba sense premi

Baena iguala amb un golàs (46’) l’1-0 dels locals, però els blanc-i-vermells acaben fosos i frustrats per una fuetada d’Enric Gallego (80’)

Tenerife 2 Girona 1

TENERIFE:Juan Soriano; Mellot, Carlos Ruiz, Sipcic, Alex Muñoz; Rubén Díez (Mollejo, 55’), Corredera, Aitor Sanz (Larrea, 46’), Shashoua (Bermejo, 55’); Elady (Sergio González, 89’) i Enric Gallego (Moore, 92’).GIRONA:Juan Carlos; Santi Bueno, Bernardo (Dawda, 85’), Juanpe; Calavera (Gabri, 85’), Ibra Kebe, Aleix Garcia, Valery; Jairo (Juncà, 76’), Álex Baena; i Nahuel Bustos (Pablo Moreno, 70’).GOLS:1-0 (14’) Mellot. 1-1 (46’) Álex Baena. 2-1 (80’) Enric Gallego.ÀRBITRE:Sagués Oskoz (basc).T.G.:A Aitor Sanz (2’) i Sergio González (89’), del Tenerife; i a Santi Bueno (25’) i Bernardo (55’), del Girona.T.V.:Directa a Pablo Larrea (87’), del Tenerife.PÚBLIC:10.121 espectadors.

El Girona arribava amb pinces a Tenerife, minvat per les nou baixes que el deixaven molt curt d’arguments, contra un rival molt qualificat. El repte s’intuïa molt complicat, però l’equip va mostrar personalitat, criteri i esperit de reivindicació. Va respondre, es va refer d’un gol aviat, va empatar i va tenir fases molt i molt dignes, però se’n va anar amb les butxaques buides. Una fuetada d’Enric Gallego (80’) va castigar un equip tendre però valent que va merèixer premi però que no en va tenir. La bona ratxa es talla, però queda el consol de la imatge, que, tal com arribava a Tenerife, no és poca cosa.

Míchel va mantenir tot el que va poder menys Pablo Moreno, que havia fet un paper molt trist contra l’Alcorcón i que va tornar a una banqueta que, exceptuant Juncà i ell, era íntegrament del filial. La sorpresa del tècnic va ser situar Jairo al davant –Valery va continuar al carril–, tot i que el canari havia jugat sempre més endarrerit aquesta temporada. Amb pocs recursos a la mitja punta, l’entrenador blanc-i-vermell hi va situar un futbolista amb més cames i sacrifici que talent. L’equip va trobar a faltar llums en algunes transicions en què ningú era capaç de fer les passades marca de la casa de Samu Saiz. En qualsevol cas, i tot i l’allau de baixes, els gironins no van completar una mala primera part. I això que de seguida va fer molta pujada, perquè el lateral Mellot va recollir una pilota a fora de l’àrea i, vigilat a distància per Valery, va etzibar un xut potent i ajustadíssim. L’1-0 arribava molt aviat i feia presagiar un escenari fosc, tant pels pocs recursos dels gironins com per la solidesa defensiva dels canaris. Però el Girona no es va ensorrar i hi va posar amor propi i molt de treball. Ja havia tingut alguna arribada abans del gol, sobretot a partir de curses de Valery per l’esquerra. El desequilibri en el marcador s’hauria pogut compensar amb dues accions en què els gironins van ser perjudicats per l’arbitratge. Primer, Sagués Oscoz no va voler ensenyar la segona groga a Aitor Sanz (23’). I, poc després, l’àrbitre no va considerar penal unes mans de Sipcic, i Vicandi Garrido, des del VAR, també ho va passar per alt. Mans molt més dubtoses s’han assenyalat com a penal. Però el Girona s’ha acostumat a no rebre gaire res de bo dels arbitratges i del VAR.

El partit era obert. Els gironins feien bona feina de recuperació al mig –destacava Ibrahima– i arribaven al davant, però els faltava verí. Baena va xutar molt malament en una ocasió d’or. A l’altre costat, el Tenerife ho tenia més clar quan s’acostava a l’àrea i intimidava més. Calavera tenia una feinada pel costat dret i Santi Bueno, amb groga, també. El Girona va tenir a prop l’empat en un bon xut des de lluny de Juanpe (42’). En l’intercanvi, però, els de Ramis també van buscar el segon.

El golàs de Baena

Ramis no se la va voler jugar més amb l’indultat Aitor Sanz i el va canviar en el descans. Però el tècnic tarragoní es va endur una garrotada només començar la segona part. Baena es va buscar l’espai a la frontal i es va inventar un xut espectacular que va treure les teranyines de l’escaire. L’andalús, que es treia l’espina d’altres ocasions fallades abans d’estrenar-se com a golejador amb el Girona, va tenir el detall de dedicar-lo a Ramon Terrats, anant a buscar la seva samarreta i mostrant-la. Baena hi va tornar poc després, en una fase d’insistència dels gironins.

Tot s’hauria pogut tornar a complicar si l’àrbitre no hagués perdonat la segona a Bernardo, com si volgués aplicar el criteri de compensació per haver fet el mateix amb Aitor Sanz. Baena en va tenir una altra, i Calavera també ho va provar. Per moments, el duel es convertia en un intercanvi de cops. Juanpe i Bernardo en van treure a l’àrea pròpia. El Girona anava perdent gasolina, i els locals, empesos per una afició que no parava de cridar, van fer valer l’encert puntual d’Enric Gallego. L’exjugador de l’Olot, molt còmode en la rematada, amb Bernardo mirant-se’l de lluny, la va engaltar molt bé i va fer esclatar l’Heliodoro (80’).

Amb Dawda al davant

A Míchel li quedava l’èpica, i va fer debutar el davanter banyolí Dawda, a més de Gabri. L’expulsió de Larrea –via VAR– per una entrada duríssima a Baena va arribar tard per ser significativa. El Girona va intentar posar pilotes a la porteria local, però es va precipitar. I a l’altre costat hi va haver un gol anul·lat per fora de joc i una gran aturada de Juan Carlos a Mollejo.

LA PRIMERA PART

Un golàs de Mellot (14’) amenaça tempesta, però els gironins responen i busquen l’empat

ARRIBA L’EMPAT

L’àrbitre obvia un penal per mans de Sipcic (25’) i Álex Baena s’inventa un golàs (46’)

AIXÍ FA MAL

La insistència dels gironins no es tradueix en l’1-2 i Gallego apareix del no-res (80’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)