Girona

L’Olot destitueix Carbó i Manix Mandiola el relleva

3a divisió FEF. El de Peralada deixa el càrrec després de perdre la primera plaça –set punts de 21 de possibles– i el basc pren el control per sacsejar l’equip

Gir de timó de l’Olot i canvi de timoner. El club presidit per Joan Agustí va decidir destituir el fins ara entrenador del primer equip, Albert Carbó, per posar-hi en el seu lloc Manix Mandiola. L’Olot, líder durant dinou jornades de lliga, va perdre la primera plaça diumenge passat després de perdre a casa contra el Peralada (1-2) i actualment és segon en la taula, a un punt del Manresa, que, això sí, té dos partits menys que els de la Garrotxa. Els pèssims resultats dels últims partits –només set punts dels darrers 21 possibles– han precipitat els esdeveniments per a una junta directiva acostumada a intentar sacsejar l’equip des de la banqueta quan no s’està en el camí d’aconseguir els objectius. I és que l’Olot ho té complicat per aconseguir el títol i l’ascens directe quan li queden quatre partits per jugar –en l’última jornada descansa– i, a més de no poder fallar, ha d’esperar dues ensopegades del Manresa, un equip que només ha perdut dos duels en tot el campionat.

El perfil de Mandiola

Amb 31 anys, Carbó deixa la banqueta olotina amb un balanç de quinze victòries, sis empats i set derrotes, per donar pas al basc Javier Mandiola Alberdi, de 63 anys. L’un no té res a veure amb l’altre, ni pel que fa a les metodologies emprades, ni tan sols en la proposta de joc, molt més pragmàtica als ideals del d’Eibar. Mandiola tindrà el repte de reconduir la situació d’un equip que sap que el títol i l’ascens són gairebé una utopia i que haurà d’allargar el curs competint en un play-off entre el segon i el cinquè classificat del grup català i, posteriorment, en una eliminatòria a partit únic en seu neutral contra el campió de la promoció territorial d’una altra comunitat. Preparar la plantilla actual per a aquest tram decisiu i instaurar les seves premisses i filosofia contra rellotge serà una prova de nivell per a un tècnic amb una àmplia experiència –al contrari que Carbó– i que ha passat recentment per equips com el Numància, l’Atlètic Balears (dos títols de segona B), el Burgos, el Tudelano o l’Eibar, entre altres equips bascos.

CARBÓ, SENTENCIAT

Perdre la primera plaça, dir gairebé adeu a l’ascens directe i els 7 punts de 21, definitiu

LA NIT I EL DIA

El nou tècnic dobla l’edat de l’anterior (31 a 63) i té una idea i filosofia diferents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)