La doble amenaça funciona

L’aposta de Míchel contra el Getafe amb Stuani i Taty Castellanos junts d’inici per primera vegada surt rodona, amb un gol per a cadascun

“Són perfils del tot diferents i això farà que es complementin bé”, diu el tècnic

Després de la derrota a Mestalla, Míchel va decidir fer tres canvis en l’onze per disputar el partit contra el Getafe. Un, l’entrada de Cristhian Stuani. No hauria de ser una sorpresa veure l’uruguaià en l’onze, però el que era gairebé impossible de preveure és que compartís la punta d’atac amb Taty Castellanos. Dos davanters centre purs com a punta de llança per als gironins. Dues grans amenaces per a les defenses rivals. Dos jugadors letals a l’àrea rival. Dos golejadors nats. Dit així no hauria de ser estrany veure l’argentí i l’uruguaià junts, però la realitat és que Míchel no havia donat cap senyal que això fos possible. Primer perquè en tota la pretemporada no havien compartit ni un sol minut a la gespa, però sobretot perquè en tota la temporada passada també va ser pràcticament impossible veure Stuani i Nahuel Bustos, el recanvi de l’uruguaià, compartint lloc en l’onze inicial.

Ara, però, sembla que el tècnic madrileny sí que es creu la combinació dels dos davanters centre del Girona. “Són jugadors totalment diferents i en certs partits poden jugar junts. Prendrem les decisions segons com es trobin ells i les condicions del rival, però són perfils diferents. Stuani té més presència a dalt per jugar d’esquena i arribar a l’àrea en posició de rematada, i Taty ens dona més energia i és capaç de llegir i aprofitar molt bé els espais. Tenir aquests dos perfils farà que es complementin bé”, va dir Míchel en la roda de premsa després del duel.

L’aval necessari

I és clar, si quan proves una cosa surt bé, el més normal és pensar que es repetirà. I és que si per moments va semblar que a Stuani i a Taty els costava trobar el seu lloc, el cert és que el resultat va acabar donant la raó a Míchel. Victòria clara (3-1), sensacions més que positives i, el millor de tot pensant en la confiança dels futbolistes, un gol per a cadascun. Primer el va fer Stuani en la primera part i per inaugurar el marcador, recollint una pilota morta a l’àrea i superant Soria aprofitant que Djené va desviar el seu xut. I després va ser el torn de Taty en la segona part i per situar el 3-0 al marcador, demostrant la seva capacitat per guanyar l’esquena a la defensa i definint de meravella per sobre el porter. Dos gols que defineixen a la perfecció les seves virtuts i que fan créixer la il·lusió a l’afició gironina, ja que si el 7 i el 9 funcionen, aquesta temporada promet, i molt.

Ara bé, la competència també és una arma de doble tall, i és que els dos davanters estan acostumats a ser els ídols i màxims golejadors dels seus equips. I ara no sempre podran jugar com a titulars i un o altre s’haurà de perdre més minuts del que voldria. En aquest sentit, però, Míchel està tranquil, sobretot amb el rol del capità Cristhian Stuani: “És el nostre jugador més emblemàtic i ja ha batut molts rècords en aquest club. No el descobrirem i seguirà marcant gols sempre perquè és el que millor es mou a l’àrea. També hem de saber, i ell sap, que durant la temporada tindrà moments de menys presència perquè ens pot interessar que en alguns partits surti des de la banqueta. Ell ja sap quina és la situació i quin és el seu rol, però és una referència per a tots nosaltres i per a mi és el jugador més important de la plantilla.”

LA VALORACIÓ

En certs partits poden jugar junts. Stuani té més presència a l’àrea i Taty aprofita els espais. En cada partit decidirem
Per mi Stuani és el jugador més important de l’equip, però en alguns moments tindrà menys presència