Girona

Trencaclosques per fer

Entre els cedits i els que acaben contracte, el Girona només té onze jugadors lligats per a la temporada que ve

Amb Aleix Garcia assegurat en cas de permanència, renovar Valery és prioritari i la resta s’ho han de guanyar

Any nou, vida nova. En aquest cas, feina nova. O no ben bé, perquè és feina que la direcció esportiva del Girona encapçalada per Quique Cárcel fa temps que té sobre la taula. Com passa cada any, l’obertura del mercat d’hivern és el moment per cobrir les necessitats que té l’equip per al tram final de temporada, que en el cas del Girona es concentren, sobretot, al darrere, ja que les baixes per lesió han deixat la rereguarda curta d’efectius i l’arribada d’un central és necessària –això no vol dir que no arribi alguna altra peça diferent si serveix per millorar la plantilla–. Ara bé, l’inici d’any també és el moment en què toca planificar la temporada que ve, principalment perquè aquells jugadors que acaben contracte ja són lliures per negociar amb qualsevol club, i en aquest sentit Quique Cárcel i el seu equip tenen moltíssima feina.

Ara mateix, només onze jugadors del primer equip del Girona tenen contracte més enllà del final d’aquesta temporada i un d’ells és el tercer porter, Toni Fuidias, que ocupa fitxa del filial. Els altres deu són Santi Bueno, Ibra Kebé, Terrats i David López, amb contracte fins al 2024; Arnau, Oriol Romeu, Manu Vallejo i Toni Villa, amb contracte fins al 2025; Stuani, amb un contracte fins que compleixi els 40 anys, el 2026, i Miguel Gutiérrez, el jugador amb el contracte més llarg de la plantilla, que arriba fins al 2027. A aquests s’hi han de sumar els jugadors del filial en dinàmica de primer equip Ureña, Artero i Joel Roca, lligats amb contracte a llarg termini. Aquests casos dels joves talents, però, no serveixen per maquillar una situació que, de moment, obliga a treballar de valent en la planificació del curs que ve, i tot fa pensar que la renovació serà gran.

Catorze baixes i Aleix

Que només onze jugadors tinguin contracte fins més enllà del juny vol dir que n’hi ha quinze de la plantilla que, ara per ara, no tenen la continuïtat garantida el curs que ve. Bona part d’aquest grup de jugadors ve condicionat per l’anterior mercat d’estiu: es tracta dels jugadors cedits al Girona procedents d’altres clubs, que en total són vuit. Riquelme (Atlético), Reinier (Madrid), Gazzaniga (Fulham), Javi Hernández (Leganés) i Iván Martín (Vila-real) deixaran la disciplina del Girona el proper 30 de juny, i és difícil que algun d’ells torni per alguna via a Montilivi. Els altres tres cedits són Taty, Yangel Herrera i Yan Couto, que són al Girona procedents d’altres clubs del City Football Group –el primer, del New York City, i els altres dos, del Manchester City–. En aquests casos, com ja s’ha vist en moltes de les temporades anteriors, l’opció d’ampliar un any més la cessió no es pot descartar ni de bon tros, però de moment, quan acabi la temporada, està previst que deixin el Girona.

L’altre grup de jugadors que no tenen assegurada la continuïtat la temporada que ve al Girona són els que acaben contracte al mes de juny, que no són pocs. I, a més, amb molt pes dins la història recent del club. És el cas de Juan Carlos, Bernardo, Borja García, Samu Saiz, Juanpe, Valery i Aleix Garcia. De tots ells, l’únic amb una clàusula que fa que el club tingui la paella pel mànec és Aleix Garcia, ja que el migcampista d’Ulldecona renovarà automàticament per a una temporada més si els gironins acaben aconseguint la permanència a primera divisió. Els altres sis, en canvi, estan en mans de les decisions que prengui la direcció esportiva o de les seves personals.

Es tancaran etapes

Dels sis jugadors que acaben contracte i no tenen una clàusula automàtica d’ampliació per a un any més, només hi ha un cas que el director esportiu Quique Cárcel, en una entrevista a aquest diari el mes de novembre passat, va reconèixer que l’objectiu del club és renovar-lo com sigui. És el cas de Valery Fernández, l’únic futbolista gironí del primer equip i que aquesta temporada s’ha retrobat en algunes fases amb la seva millor versió, sent titular i capità, fins i tot, en el partit contra el Madrid al Santiago Bernabéu. Segons Quique Cárcel, les converses per renovar el contracte estan en marxa i tot dependrà que s’arribi a un acord entre les dues parts.

A banda de Valery, si la resta de jugadors que acaben contracte volen continuar al Girona s’ho hauran de guanyar en aquest segon tram de la temporada. En aquest sentit, en les últimes setmanes el tècnic Míchel Sánchez i el mateix Quique Cárcel ja han reconegut que s’ha parlat amb cadascun d’ells, i que tots saben quina és la seva situació. Hi ha casos de jugadors amb molt de pes dins la plantilla en què ara mateix es fa molt difícil pensar que s’acordi una renovació. Com per exemple Juan Carlos, rellevat a la porteria per Gazzaniga, o Juanpe i Bernardo, amb poc pes –el canari, a més, lesionat–. I finalment queda el cas de Borja García, que tot dependrà de com torni de la greu lesió al genoll de què s’acaba de recuperar.

AUTOMÀTIC

Si el club es manté a 1a, Aleix Garcia, una peça cobejada, renovaria un any més el contracte

2027, EL SOSTRE

Miguel, la inversió més gran de l’estiu, és el jugador amb el contracte més llarg de la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)