Girona

El Girona, com a casa

2018/19 (j. 13)

2020/21 (j. 13)

2017/18 (j. 15)

Espanyol 1 Girona 3

ESPANYOL:Diego López, Javi López, Hermoso, David López, Dídac Vilà, Granero (Piatti, 46’), Roca, Darder, Baptistao (Melendo, 60’), Sergio García (Puado, 72’) i Borja Iglesias.GIRONA:Bono, Pedro Porro, Juanpe, Bernardo, Ramalho, Planas (Muniesa, 32’), Aleix, Borja García, Pere Pons, Roberts (Granell, 62’) i Stuani (Doumbia, 84’).GOLS:0-1 (4’) Stuani. 0-2 (6’), Stuani. 1-2 (74’), Iglesias. 1-3 (89’), Doumbia.ÀRBITRE:H. Hernández.T.G.:Diego, Hermoso i Iglesias; Ramalho, Stuani, Pons i Planas.T.V.:cap.

Espanyol 1 Girona 2

ESPANYOL:Diego López, Miguelón, Cabrera, David López, Calero, Dídac (Pedrosa, 54’), Melendo (Wu Lei, 80’), Darder (Mérida, 67’), Embarba, Vargas (Puado, 54’) i De Tomás.GIRONA:Juan Carlos, Couto, Bueno , Bernardo, Franquesa, Bárcenas, Monchu, Cristóforo (Terrats, 74’), Pachón (Pau Víctor, 74’), Moreno (Calavera, 94’) i Samu Sáiz (Gumbau, 94’).GOLS:1-0 (39’) De Tomás. 1-1 (82’), Bárcenas. 1-2 (87’), Sáiz (p).ÀRBITRE:López Toca.T.G.:David López, Embarba, Mérida i Puado; Cristóforo i Sáiz .T.V.:cap.

Espanyol 0 Girona 1

ESPANYOL:Pau López, Víctor Sánchez, David López , Hermoso, Aarón, Fuego (Granero, 62’), Darder, Jurado, Baptistao, Gerarad Moreno i Piatti (Hernán Pérez, 54’).GIRONA:Bono, Maffeo, Juanpe, Ramalho, Mojica, Pere Pons, Àlex Granell (Aleix, 87’), David Timor, Borja García, Portu (Aday, Benítez 92’) i Stuani (Olunga, 83’).GOLS:0-1 (46’) David Timor.ÀRBITRE:González González.T.G.:Granero; Pere Pons, Timor i Stuani .T.V.:cap.

Es pot dir que al Girona li agrada anar a jugar al RCDE Stadium. No pel fet que sigui un derbi català, amb tot el que comporta, i pel poc trajecte que hi ha cap a l’estadi, sinó per l’historial de victòries que ha pogut acumular en els últims anys. En les darreres tres sortides, els gironins han sigut capaços de lligar tres victòries, dues a primera divisió i una a segona. Gens malament contra un conjunt periquito que, històricament, ha coincidit poques vegades en partit oficial contra els blancs-i-vermells, sobretot en partits de la copa Catalunya.

El primer a primera

Molts anys més tard, el Girona i l’Espanyol es van tornar a trobar i ho van fer en una categoria nova per als gironins, la primera divisió. El conjunt gironí, aleshores entrenat per Pablo Machín, va acabar un primer tram de competició de quinze jornades amb una nota de notable alt. El dilluns, per tancar la jornada, el Girona visitava Cornellà-El Prat amb disset punts al sarró. Cosa que donava una certa tranquil·litat a l’entorn de l’equip de Míchel. El matx va començar amb els gironins situant la línia de pressió a camp rival i tenint certes facilitats per arribar fins a la porteria defensada per Pau López. L’Espanyol, per contra, volia portar el ritme de la pilota sense gaire profunditat. Això va provocar el primer rum-rum a l’afició, que va acabar demanant la dimissió del seu entrenador, Quique Sánchez Flores.

Després d’un avís de Borja García des de la distància, que Pau López va enviar a córner. Els aficionats gironins, repartits per tot l’estadi, es van fer sentir amb un Girona que no tenia cap por per atacar els espais. Al fil del descans, quan fa més mal, va arribar el gol de Timor de córner. Borja García en una centrada curta al primer pal va connectar amb la bota de Jonas Ramalho, que va prolongar la pilota al cor de l’àrea. El migcampista valencià va pescar un mal refús per anotar. Un gerro d’aigua freda per a un Espanyol que topava, per primera vegada, contra el Girona a casa.

Un cop de moral

El segon capítol del derbi a primera, la temporada 2018/2019, el Girona va tornar a fer un cop d’autoritat a domicili. L’inici eficaç amb un Stuani encertat de cap, va ser decisiu per situar la por al cos del conjunt blanc-i-blau. Al minut sis, el davanter uruguaià ja havia situat el 0 a 2 al marcador.

Contra tot pronòstic

L’última visita del Girona al camp de l’Espanyol va ser en un duel, fins aleshores inèdit, a segona divisió. El conjunt de Francisco feia quatre partits que no aconseguia guanyar i era en una part delicada de la classificació, setzè. El conjunt periquito, per contra, arribava al partit líder i amb Embarba i Raul de Tomás en un estat futbolístic de gràcia. El Girona ja sabia que era guanyar a Cornellà-el Prat, però tenia un gran entrebanc: deu baixes sensibles. El matx va acabar amb un conjunt gironí remuntant un 1 a 0 i celebrant, amb èxtasi, una victòria contra tot pronòstic. En aquella temporada, la 2020/21, els de Francisco Rodríguez també van aconseguir guanyar per la mínima l’Espanyol a l’estadi de Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)